Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogłam zajść w ciążę

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny, mam dosyć poważny problem. Otóż ciąża czy nie ciąża? Oby nie. Byłam dwa dni po okresie, mam nieregularny.Zaczęło się od tego, że 'bawiliśmy' się z chłopakiem, zrobiłam mu loda i był wytrysk. Potem poszedł pod prysznic, oddał mocz co ponoć w 100 procentach likwiduje plemniki. Tak wyszło, że później spróbowaliśmy wiadomo czego, ale tylko na jakies dwa włozenia. Muszę powiedzieć, że mega się boję choć szanse są minimalne. Co sądzicie? Paranoja?:D

Gość gość
Nie wstydzisz się napisać, że zrobiłaś loda, ale wstydzisz się napisać, że uprawiałaś seks?

Gość gość
nie wstydzę, po prostu tak to ubrałam w słowa, wybacz;)

Gość gość
Podepne się pod temat mam nadzieje że ktoś bedzie mógł mi pomóc.. Otóż..Od 4 miesięcy używam nuvaring. Tydzień temu odbyłam stosunek z partnerem z dodatkowym zabezpieczeniem (prezerwatywa) i po stosunku sperma została w prezerwatywie, prezerwatywa nie pękła więc wszystko było ok, ale boję się, że może jednak coś poszło nie tak bo ostatnio zauważyłam lekko pomarańczowe upławy na bieliźnie.. czy to może być ciąża ? i mam jeszcze jedno pytanie trochę powiązane z pierwszym. Byłam nie dawno u ginekologa i podczas badania przezpochwowego ginekolog powiedziała, że widzi, że na prawym jajniku jest mały pęcherzyk. ginekolog powiedziała mi, że to nic poważnego, dodam, że około 4 miesięcy temu miałam zapalenie lewego jajnika. Czy ten pęcherzyk na prawym jajniku to oznacza, że zapalenie atakuję teraz prawy jajnik czy co najgorsze, że mimo antykoncepcji jednak dochodzi do owulacji i z dodatkowym objawem (pomarańczowe upławy) możę być ciąża ? a dodam jeszcze, że stosunek był w pierwszym dniu nowego krążka.

Gość gość
Nie dochodzi do jajeczkowania, jeden mały pęcherzyk nic nie znaczy. Nie jesteś w ciąży

Gość gość
dziewczyny, najpierw poczytajcie dokladnie o zachodzeniu w ciaze i szansach na zajcie przy takich 'zabawach', uzywaniu prezerwatywy czy stosowaniu antykoncepcji hormonalnej. do seksu trzeba dojrzec i cieszyc sie nim a nie po kazdym odbytym stusunku goraczkowo wyczekiwac okresu

Gość gość
No tak właśnie cały czas myśle... ale te pomarańczowe upławy mnie zadziwiają.. zawsze miałam białe lub lekko żółte a teraz jakby bardziej mocno żółte a nawet lekko pomarańczowe... co to może być ?

Gość gość
pomaranczowe uplawy swiadcza najbardopodobniej o owulacji, w sluzie jest odrobina krwi - to normalne, jesli masz owulacje to nie jestes w ciazy, zamiast sie zastanawiac i stresowac po prostu zrob test

Gość gość
no ale nie powinno być owulacji skoro używam nuvaring xd

Gość gość
a zazywasz regularnie i nie zapominasz o chocby jednej tabletce? to bardzo wazne

Gość gość
to nie są tabletki tylko krążek xd i wkładam i wyjmuje tak jak powinnam xd

Gość gość
ludzie staraja siem miesiacami o dzidzie a takie dzieciaki ktore bawia sie w dorosłość schizuja i modla sie zeby okres dostac i tylko nie byc w ciąży. gdzie tu sprawiedliwosć. Za naukę sie brac a nie za pier...lenie!

Gość gość
prosze o odp!

Gość gość
Masz krązek i jeszcze zakładasz gumke to co to za odczucia.Bzykaj się dalej.