Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyśka29

Jaka jest najlepsza butelka do karmienia

Polecane posty

Gość Justyśka29

Doradźcie jaka jest najlepsza butelka do karmienia? używam na razie aventu.... mam i zwykłe i jedną małą butelkę z serii natural. Czas kupić większą niż 125ml i zastanawiam się nad wyborem, też avent czy jakaś inna?

Gość cudztslowO_Ocudzyslow
proctovaginal ostatnio robi ciekawe modele :classic_cool:

Gość gość
Ja też używam z aventu-miodowe. 125 jest super ale większe już nie takie zgrabne. Ale pomimo tego,to dobre,solidne butelki.Przynajmniej te miodowe-złote. Miałam dr browna, lovi i canpola. Avent zdecydowanie najlepiej wypada.

Gość gość
Jesli karmisz piersia a tylko czasem dokarmiasz to fajne sa butelki medela calma, dziecko musi mocno ssac tak jak z piersi dzieki czemu zachwouje odruch ssania.

Gość gość
dla mnie lovi jest na pierwszym miejscu :)

Gość gość
ja używałam Dr Browns anty-kolkową byłam bardzo zadowolona, moja dziecko jadło bardzo łapczywie i mocną ciągnęło nawet na najmniejszej dziurce, przez co wiecznie ulewało nawet podczas jedzenia, a dzięki tym butelką było znacznie lepiej

Gość gość
Dla mojego synka najlepsza to dr. Brown's

Gość nigdy z zyciuuuuuuuuuuuuuu
najlepsza jest od browara:D

Gość gość
Ja właśnie kupiłam dr browna mam nadzieję , że się sprawdzi

Gość Ekspert Philips Avent
Witam. Jeśli dziecko przyzwyczaiło się już do butelek oraz smoczków w butelkach Philips AVENT, a Pani zadowolona jest naszych produktów, rekomenduję zakup większej butelki z naszego portfolio,. Nie każdą butelkę dziecko jest bowiem w stanie zaakceptować. Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com. --- Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość gość
dla dzieci karmionych sztucznie odradzam wszystkie udziwnione butelki jak avent natural itd. One są dobre dla dzieci karmionych piersią. Dla butelkowych dzieci są złe, bo się cieżko ciągnie z nich- a po co dziecku utrudniać życie jak i tak ma być na butli. Ja mam zwykłe avent teraz (miałam natural) i corka je szybciej, nie męczy się i widac, ze jest jej wygodniej.

Gość gość
po co utrudniać? Aby dziecku wykształcił się prawidłowo zgryz, mięśnie itd?

Gość gość
mięśnie i zgryz wykształcą się prawidłowo na zwykłych butelkach- zapewniam. Nie muszą być "natural" ;)

Gość gość
a ja polecam szczerze firmę MAM baby. używamy butelek, smoczki mamy też, gryzaki - BPA free i dziecko je lubi.

Gość gość
Wlasnie wszystko zalezy jaka dzoecko zaakceptowalo i tu bardziej chodzi o smoka niz sama butelke. My mamy problem. Dziecko polubilo nuka,byloby ok,ale nie mam jak podac mu kaszki zageszczonej na noc. Smok do mleka nie zatyka sie a do papek jest tak szybki ze dziecko sie zalewa. Kupilam avent trojprzeplywowy i pierwszy raz ladnie wypil a na drugi dzien dzikie wrzaski. Zblizam sie z butelka i krzyk jest straszny,jakby ze skory obdzierali;(podam nuka i od razu ssie. Strasznie mi zal,bo nie dosc ze kase wydalam,to dziecko nadal spi niespokojnie cala noc bo szybko jest glodne.po samym mleku.przed spaniem kaszka lyzeczka nie przejdzie. Widzialam w schemacie,ze pozniej mleko zageszcza sie kaszkami glutenowymi i bezglutenowymi i nie wiem jak bede karmic synka ;((

Gość WózkowaMama
Ja też jestem zwolenniczką MAMbaby już nie wspominając o tym, że mają piękny design :) Prócz tego mam też jedną małą butle Dr browns (podobno fajna na kolki) i Tommee Tippee zobacze którą dziecko polubi... Avent tez są fajna ta nowa podobna krztałtem do TT ale mi w zupelności 3 szt wystarczą tym bardziej, że chce minimum te 3 miechy piersią karmić.

Gość MAMbaby
I ja się przyłączę do zwolenników tej firmy!! ---- Najpierw miałam butelki TT.. ale się wkurzałam, bo kształt taki, że mleko zostawało w butelce... no i jak myłam w zmywarce to złapały kolor od czerwonych kubków i teraz są jakies takie bure. ---- Potem okazało się, że mam dziecku dać smoczek, bo położna stwierdziła, że mały ssie paluchy.. dałam jakiś tam, co miałam (teściowa kupowała), i mały wiać było, ze chce ssać, ale mu smoczek nie pasuje i się nim dławi. Ktoś polecił mi z MAMbaby start mini (czy jakoś tak 0-2m).. i ten smoczek był super.. malutki, zgrabniutki, dla dziecka super i ładnie wyglądał ;) (i można go wkładać jedną i drugą stroną). ----- Więc zakupiłam butelki AntyColic z tej firmy- strzał w 10 !!! Super.. łatwe o mycia, rozkręcają się, no rewelacja. Więc później kupowałam rzeczy z tej firmy: mamy gryzak (taki z miałą rączką i elementem do gryzienia z wodą, na tasiemce), to jest ulubiona rzecz dziecka, mamy kubek niekapek (który, rzeczywiście nie kapie), łyżeczki do karmienia, butelkę treningową. ---- Dziecko ma 7,5 miesiąca.. smoczek zabrałam miesiąc temu, zrezygnowaliśmy też ze zwykłego smoczka w butelce i mleko pije z tym smoczkiem od butelki treningowej. A wodę pije albo z niekapka MAMbaby, albo z niekapka (ale ten to kapie, jak dziecko macha kubkiem) TT. ---- W każdym razie dla mnie to firma nr 1: rzeczy funkcjonalne, dobre dla dziecka, bezpieczne, a do tego bardzo estetyczne ;)

Gość WózkowaMama
Też mam smoczek uspokajający tej firmy "MAM start 0-2" ale jeszcze nie przetestowany, niedługo zobaczymy jak się sprawdzi :D W razie" W" mam jeszcze smoczek AVENT Sensitive i Tommee Tippee Pur-dostałam w prezencie :)

Gość gość
Wow ale ktos sie postaral o reklame :D ile placa?

Gość FlightlessBird
U nas najlepiej sprawdza się butelka Canpol EasyStart Newborn. Mamy wersję dla dziewczynki - z różowymi kwiatuszkami. Butelkę mamy w dwóch pojemnościach - 120ml i 240 ml. Mniejsza idealnie sprawdza się do dopajania córki wodą, większa do karmienia. Dzięki dyskowi uszczelniającemu mogę bez problemu przygotować w niej mleko dla małej ;) Dodatkowo do dużej butelki dodany jest czyścik do smoczków - w żadnej innej butelce się z tym nie spotkałam ;)

Gość gość
Dr brown najlepsza moim zdaniem.

Gość Montanama
My używaliśmy w większości butelek Canpol, aż żałuję, że mały już wyrósł, bo w internetowej Melissie można teraz dostać tak ślicznie zaprojektowane butelki :)