Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dermatolog może wystawić zwolnienie z WF

Polecane posty

Gość gość

Witam mam dość dziwny problem i pytanie... Chodzi o to, czy dermatolog może wystawiać zwolnienia z WF? Chciałbym takie uzyskać, ale nie z lenistwa tylko mojego problemu. Mam trądzik na plecach (na twarzy w sumie też, ale mniejszy), jeśli w ogóle można jeszcze to tak nazwać. Mam ogromne czerwone gule, które po kilku dniach zamieniają się w krosty. Próbowałem to leczyć dwoma antybiotykami i kilkoma maściami, ale nie pomaga w ogóle, po zakończeniu terapii po chwili wracał z coraz gorszym skutkiem. Stan mojej skóry bardzo pogarsza jakakolwiek aktywność fizyczna, w której wystarczy, że lekko się spocę. Następnego dnia budzę się z nowymi gulami. Musiałem przez to przestać chodzić wieczorami biegać i zapomnieć o siatkówce ze znajomymi. Od tamtej pory stan mojej skóry się poprawił, ale wciąż nie jest dobrze. Nie chcę tego pogarszać. W liceum o prysznicach po WFie mogę zapomnieć, więc musiałbym chodzić cały spocony cały dzień co skończyłoby się wiadomym skutkiem... Mam tego dosyć, nie mogę nawet normalnie oprzeć się o krzesło, bo wszystkie krosty powodują ból... Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość gość
Widzę ,ze post z 2013r ale postanowiłam ,ze odpowiem bo byc może ktoś inny przeczyta. Oczywiscie,że dermatolog moze wystawić zwolnienie ponieważ niektore choroby skory nie lubia kurzu,potu itd.a Twoj komfort psychiczny też jest bardzo ważny,wieć nawet rodzinny wipisze zwolnienie.Wiadomo,ze nie należy naduzywać bo ruch to zdrowie ale .... wazniejsze jest zdrowie :)a jeśli Ty czujesz sie z tym źle to masz odp.