Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Noworodek na piersi ciagle ulewa

Polecane posty

Gość gość

juz mam dosyc tego karmienia, ciagle ulewa.raz mniej , ale przewaznie wymiotuje wszytskim co zje. I jest glodny dalej, wiec marudzi placze. Czy to jest normalne ??

Gość gość
Niestety normalne. Moje dziecko tez tak mialo:/ ja odstawilam od piersi i zageszczalam wszystko nutritonem, ja nawet sloiczki musialam zageszczac bo je tez zwracala. Po pol roku dopiero to minelo. Wspolczuje ci, pamietam jak sama ciagle bylam ulana nie mowiac juz o dywanach;) glowa do gory, dasz rade

Gość gość
u mnie trwa to juz 3 tydzien, chodze nieprzytomna, dziecko mi c iagle marudzi. Mam wielki kryzys, bo jaki jest sens takiego karmienia ? przeciez z tego mleka nic nie ma, zaraz je zwraca , widac mu nie sluzy. chyba przejde na mm, bo sie wykonczymy

Gość gość
U dzieci karmionych piersią też można dawać nutriton. Robi sie na wodzie i daje lyzeczka między karmieniami.

Gość gość
Dobrze wiem co to znaczy, ja praktycznie nie odstawialam corki od piersi bo co zjadla to zwrocila i byl placz bo nadal glodna i tak w kolko. Nie da sie tak normalnie funkcjonowac. Sprobuj tego nutritonu jak przejdziesz na mm. Mi naprawde uratowal zycie:)

Cześć, moja córa miała dokładnie tak samo, ma 8 m-cy, nadal zwraca, ale lekarze określili to nadmiernym ulewaniem, wizytę u specjalisty gastrologa mamy za parę miesięcy, Polska niestety. masz dwie opcję, jeśli nie chcesz mm (ja nie chciałam). Kupiłam Nutriton, rozrabiałam z wodą, podawałam dziecku przed jedzeniem, potem proponowałam pierś. Można też odciągnąć pokarm i zagęścić nutritonem. Ogólna zasada jest taka, by samemu zobaczyć jaka gęstość jest odpowiednia dla dziecka. Jak dziecko przybiera poprawnie na wadze, to nie ma potrzeby mm, moja córa była zawsze zamorkiem ulewającym, ale nutriton uratował sprawę ;) Przy takich problemach powinnaś skonsultować się ze specjalistą. Ja miałam np. kontrolę karmienia. Ważysz dziecko przed jedzeniem, po jedzeniu i możesz też po ulaniu (chluśnięciu, bo rozumiem, że o to Ci chodzi), otrzymujesz mniej więcej dane ile faktycznie dziecko zjadło, może wcale nie jest tak źle ;) Ja miałam również takie zalecenie, żeby być na diecie bezmlecznej jako mam karmiąca, bo lekarz powiedział,że ulewanie może być również objawem alergicznym, a ogólnie nawet później, jeśli dziecko będzie już starsze, a będzie ulewało nadal, to jeśli zdecydujesz się na mm, to czytaj skład (ma być jak najmniej laktozy!!). nie denerwuj się, skonsultuj z lekarzem i obserwuj przybieranie na wadze maluszka. powodzenia dla Ciebie i dziecka