Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dlugo spia wasze 4 miesieczniaki w nocy i ile jedza

Polecane posty

Gość gość

Witam,o ktorej kladziecie wasze 4 miesieczne pociechy i o ktorej wstaja?I ile razy w nocy budza sie na jedzenie? Ja klade malego chwile po 21,jedzenie przez sen o 23,30 i sam nie budzi ok 5 dostaje butle i idzie dalej spac do ok 7ej.A jak jest u Was?

Gość gość
Mój zasypia kilka min po 20. Przebudza się na pierś ok.1h 00. Później ok. 6h00 i śpi do 7,30-8,00

Gość ezperanssa
a jak śpi taki malutki Maluszek dopiero co po urodzeniu ? też może mieć taki rytm ?

Gość gość
Moj od urodzenia mial taki rytm.tylko zasypial o 19 i wstawal o 6. Na karmienia sie bie wybudzal,tylko przebudzal,jadl i spal dalej.

Gość gość
Moja idzie spać ok 20 i wstaje 5-6. Nie je w nocy.

Gość gość
Jak synek miał 3 miesięcy to już nie jadł w nocy, ale wtedy ostatnie karmienie dawałam zanim poszłam spać. Jak dostawał mleko zagęszczone kleikiem (zagęszczałam od 2 miesiąca i to tak 4-5 miarek dawałam, bo dziecko mi ulewało, nawet 2 godziny po posiłku w trakcie snu, mimo nutritonu), to dostawał ok 19-20, później dokarmiałam na śpiocha ok 23 (jak szłam spać) i wstawał ok 7:30-8. Jak w 5 miesiącu chyba (nie pamiętam już) dostawał kaszkę, to np. ok 20- kaszka (z łyżeczki), w nocy nie jadł, budził się ok 7-8 i po ok 30-40 minutach od wstania dostawał śniadanie. Czyli przerwa w jedzeniu u niego wynosiła różnie.. 10-12 godzin.

Gość gość
aaa to, że synek nie je w nocy, nie znaczy, że się nie budzi.. czasem się zaczyna wiercić i zaśnie, czasem potrafi nie spać przez 2 godziny.. bardzo różnie.. czasami, jak byłam wykończona bo nie chciał długo zasnąć, płakał itp.. to po 2 godzinach dawałąm trochę mleka.. ale u nas to raczej sprawa zabrania małemu smoczka oraz zęby.

Gość gość
aa synek ma teraz 7,5 miesiąca... miesiąc (ten tydzień lipiec/.sierpień), temu zabrałam mu smoczek, który miał do zasypiania.. a 17 sierpnia wyszedł mu 1 ząb...