Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna onaaaaaaa

Rozstanie po latach samotnosc w UK

Polecane posty

Gość smutna onaaaaaaa

Jestem ze swoim partnerem juz 10 lat od 8 mieszkamy razem, niestety nie jest to zwiazek jak z bajki bo pomimo wielkiej milosci nie jest i nigdy nie bylo u nas w 100% idealnie. Moj mezczyzna jest wybuchowy i potrafi uzyc naprawde przykrych slow co do mnie. Tak naprawde zdaje sobie sprawe od dawna z tego ze musze to zakonczyc bo im wczesniej tym lepiej. Teraz chyba cos we mnie peklo, ostatnimi czasy wiele moich znajomych po dlugoletnich zwiazkach rozstaje sie i znajduja swoje miejsce w swiecie na nowo. Powoli widze w sobie ta odwage do powiedzenia mu tego ze to koniec. Najgorsze jest to ze pracujemy w tym samym miejscu i pewnie raz na jakisczas bedziemy musieli widywac sie w pracy. Moja pensja jest znacznie nizsza niz jego i boje sie ze sobie nie poradze finansowo i psychicznie. Cala nasza rodzina mieszka poza UK i bliskich przyjaciol tez mi tutaj brak. Zaczelam dzis rozgladac sie za kawalerkami dla siebie ale doszlam do wniosku ze moze byc mi bardzo ciezko wszystko oplacic z jednej pensji:( Nie wiem co robic i jak podjac decyzje, mysle czasem ze powinnam spakowac sie i wrocic do Polski do rodicow na jakis czas zeby sybciej zapomniec i wyleczyc rany w gronie bliskich. Nie chce tyylko wrocic jako ta przegrana...;( Jesli ktos mial podobna sytuacje piszcie prosze bo w tym momencie wydaje mi sie ze moj swiat bez niego bedie nicym a moje zycie bedzie opieralo sie na schemacie praca spanie plakanie i tak 24h na dobe(

Spokojnie, zastanów się jakie masz opcje. Jeżeli chcesz zmienić pracę to może na inną w UK? W Polsce może być Ci bardzo ciężko, a tutaj zmiana pracy mogłaby iść w parze z przeprowadzką się w inną okolicę, poznanie nowych ludzi. Gdzie dokładnie jesteś (region, niekoniecznie miasto)?

Gość smutna onaaaaaaa
Mieszkam w okolicy Manchesteru ale nie w samym miescie w tym momencie. Pracujemy natomiast w centrum Manchester. Boje sie powrotu do Polski po tylu latach ale chyba jeszcze bardziej boje sie samotnosci tutaj. Wiekszosc naszych znajomych jest "sparowana" i sa to raczej wspolni znajomi. Moja najlepsza przyjaciolka niestety jest bardzo chora i nie chce jej obciazac dodatkowo swoimi problemami dlatego chyba nawet nie zdecyduje sie jej powiedziec o tym co sie u nas dzieje.

Gość 0 Terenia 0
Smutna onaaaaaaa - Czy twój partner jest Muzułmaninem?

Gość smutna onaaaaaaa
Nie moj partner jest polakiem znamy sie od czasow szkoly

Gość 0 Terenia 0
Smutna onaaaaaaa - Rozstań się ze swoim gachem i znajdź porządnego Brytyjczyka. Polscy mężczyźni w UK to margines społeczny, tam dobrego nie znajdziesz. I przede wszystkim nie zwracaj uwagi na męty typu Ciapaci i Murzyni, bo to wstyd być z takim czymś.

spróbuj może na początek poszukać pokoju, nie całego flata. Rozglądaj się za nową pracą. Zmiana otoczenia dobrze Ci zrobi :)

Gość smutna onaaaaaaa
Narazie nie szukam nowych milosci... potrzebuje czasu zeby ochlonac i odnalesc siebie taka jaka bylam kiedys. Szczesliwa wesola i pelna optymizmu. Nie jestm zainetersowana czarno skorymi ani muzulmanami. Nie uwazam tez zeby charakter czlowieka byl zalezny od pochodzenia. Moj chlopak jest tu ze mna od poczatku ja przyjechala a on dojechal do mnie po 3 miesiacach jak zalatwil wszystkie nasze sprawy w Polsce. Wiec nie jest to tez tak ze poznalismy sie w UK. Narazie jest mi strasznie ciezko wyobrazic sobie siebie sama skazana tylko na siebie. Myslalam o pokoju ale mam juz takie przejscia z poczatku pobuty kiedy bylam tu sama ze wolala bym mieskzac sama lub z ludzmi ktorych znam. Niestety na pocztaku wynajmowalam pokoj prze kilka miesiecy w zbiorowym domu i zostalam okradziona przez rodakow i w pewien sposb molestowana seksualnie przez lokatora z Pakistanu..;( Dlatego starsznie boje sie tych zbiorowych domow.