Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JakaśNazwa

Studia w Londynie

Polecane posty

Gość JakaśNazwa

Cześć Studia w Londynie po angielsku? Po polsku? Dofinansowania dla studentów zagranicznych. Słaby język angielski. Pieniądze. Moja sytuacja osobista zmusza mnie do wyjechania do Londynu. Mogłabym tam pójść do pracy i zarabiać na jako taki byt. Chciałabym jednak być osobą wykształconą, a z tego co wiem trudno połączyć jest tam prace ze studiami. Niestety mój angielski jest na poziomie B1. Czy jest możliwość w Londynie pójścia na studia w języku polskim? Czy lepiej studiować po angielsku? Jest może taka opcja z pierwszym rokiem przygotowawczym uczącym języka? Uczący Polacy są dofinansowywani jakoś przez państwo? Jest możliwość studiowania, nie pracując, ale mając zapewnione mieszkanie np przez chłopaka? Czy może lepiej pójść do pracy i opłacić z odłożonych pieniędzy studia? Jak myślicie? Co uważacie? Co wiecie na temat studiowania za granicą? Pomocy

Gość gość
jak studiować to tylko po angielsku.po co ci studia w języku polskim w Londynie? w pracy też zamierzasz po polsku mowić? polecam skupić sie na intensywnej nauce angielskiego a potem na studia. jeżeli chodzi o pieniądze, kredyty studenckie w uk są bardzo korzystne, można tez pracować part time.

Gość gość
studia w Londynie po polsku, bo się leniowi nie chciało języka uczyć!!! ha ha ha ha! tak, na pewno specjalnie dla ciebie sprowadzą z Polski wykładowców i dadzą bezzwrotny kredyt na te studia! a jak już je skończysz to załatwią ci pracę i dadzą tłumacza, żebyś nie musiał się męczyć po angielsku! ;-)

Gość gość
Londyn jest baaardzo drogi, a praca na part time to ok.£500 mc, wiec to na sam pokoj, a gdzie jedzenie, bilet, telefon i inne??? A studia full time i praca full time to malo realne

Gość gość
Niestety mój angielski jest na poziomie B1. musisz zdac ielts albo toefl, to jest powyzej c2 Czy jest możliwość w Londynie pójścia na studia w języku polskim? chyba sobie jaja robisz?! co to za glupi pomysl. to moze lepiej idz na zaoczne w pl i sobie dolatuj z londynu. univ jagielonski ma otworzyc niby filie w londynie, ale to jest najglupsza rzecz o jakiej slyszalam. nie lepiej kopnac sie w leniwa d.. nauczyc angileskiego i studiowac po angielsku? Czy lepiej studiować po angielsku? Jest może taka opcja z pierwszym rokiem przygotowawczym uczącym języka? zalezy ile ci punktow zabraknie do ielts, dadza ci przygotowawyczy kilka tygodni, za ktory musisz sama zaplacic. jak masz slaby angielski, to bezdiesz sie meczyla na studiach i nie pozdajesz egz. co ci da ze zdasz slabo ielts i dostaniesz malo pkt za napisanie listu do przyjaciela, jak na stgudiach musisz sie uczyc definicji i in Uczący Polacy są dofinansowywani jakoś przez państwo? tak, przez tuska...dzieczyno poszukaj sobie na necie informacji, nie badz leniwa. owszem sa kredyty studenckie, pozniej wchodzisz w zycie z kilkudzieciecioma tys dlugu Jest możliwość studiowania, nie pracując, ale mając zapewnione mieszkanie np przez chłopaka? co to za glupie pytanie? nie rozumiem Czy może lepiej pójść do pracy i opłacić z odłożonych pieniędzy studia? lepiej idz do pracy, odloz kase i badz niezalezna Jak myślicie? Co uważacie? Co wiecie na temat studiowania za granicą? ja studiowalam w uk, ogolnie odradzam, ale twoja decyzja

Gość gość
Do goscia wyzej - czemu odradzasz studiowanie w UK?

Gość yapyap
"Studia w Londynie po angielsku?" Oczywiście ze po angielsku, nie ma co brać innej opcji pod uwage. " Dofinansowania dla studentów zagranicznych. Słaby język angielski. Pieniądze. Moja sytuacja osobista zmusza mnie do wyjechania do Londynu. Mogłabym tam pójść do pracy i zarabiać na jako taki byt. " Nie bądź zdesperowana bo skonczysz na byle jakim kierunku, z długami...nie ma co studiować dla samego faktu studiowania. Wiesz dlaczego? ponieważ TO NIE POLSKA. Nie kazdy konczy studia, nie każdy musi isc na studia zaraz po liceum, nie każdy musi mieć studia żeby miec.dobra.pracę. "Chciałabym jednak być osobą wykształconą, a z tego co wiem trudno połączyć jest tam prace ze studiami." Połączyć nauke i pracę jest łatwo, jednak twój język musi być dobry żeby w ogole się na te studia dostać " Niestety mój angielski jest na poziomie B1. Czy jest możliwość w Londynie pójścia na studia w języku polskim? " nie wiem co to za poziom ale żeby dostać się na studia musisz zdać IELTS. Każda uczelnia ma swoje wymagania, ja musiałam zdać na 8. Na medycyne i prawo trzeba 9. Polskie studia sa w Londynie jednak są to jakieś marne kierunki typu biznes i ostatnio UJ otworzył stosunki międzynarodowe :D śmiech na sali. No ale bydło polskie sie rzuci bo zawsze jest fajnie powiedzieć ze sie.skończyło studia i jest się mądrym :p Polecam studia w UK ale tylko takie które dadzą konkretną pracę. Kierunki ściśle, inżynierskie...a nie bezużyteczne zapchajdziury. Aha i najpierw naucz się jezyka. Na to daj sobie jakieś 3 lata jak nie wiecej.

Gość biedroneczki i kropeczki
Po 1 jaki kierunek chcesz studiować? Nie patrzy sie na miasto tylko na uczelnię. Jeśli kierunek typu Art, design to Londyn jest dobry, dostaniesz najlepszych ekspertów do swojej dyspozycji. Jeśli chodzi o science to są uczelnie które sa dobre ( znani naukowcy są wykladowcami) i uczelnie które nie dadzą tobie nic. Po 2. Tylko angielski. Wtedy pracę dostaniesz wszędzie plus słownictwo ktore przyda się tobie w przyszłości. Po 3 polecam studia w Uk, mimo ze drogie jak cholera to pracodawcy wymagaja teraz wykształcenia. Plus doświadczenie.

Gość gość
Do prostych prac fizycznych (puby, sklepy, fabrykia...) tez wymagaja wyksztalcenia???

Gość gość
wykształcenia nie - ale języka i referencji jak najbardziej!

Gość gość
Zawsze tak bylo, wiec nie wiem czemu wiecznie tak to wszyscy podkreslaja??! To kraj anglojezyczny, wiec angielski wymagany, proste, a na punkcie referencji zawsze mieli fiola tutaj

Gość taki sobie ktoos
co za bzdury opowiadacie - nie wszedzie trzeba miec IELTSa . jesli ktos chce studiowac a jego angielski wymaga jeszcze podszkolenia to sa na to specjalne kursy w collegach tzw. access to higher aducation . Ja taki kurs konczylam jest to kurs na poziomie level 3. Robiac kurs masz mozliwosc zaliczenia wszystkich przedmiotow na poziomie angielskiej matury I droge otwarta na wszystkie uniwersytety. a najwieksza glupota jest studiowanie po polsku za granica..

Gość gość
" Do prostych prac fizycznych (puby, sklepy, fabrykia...) tez wymagaja wyksztalcenia??? " No pewnie ze tak! Myslalam ze takie pierwotniaki już się nie rodza...a jednak. Z ielts nie wiem, wiem tylko ze jakoś trzeba udowodnic ze zna się angielski. Czy to będzie ielts czy inny kurs/egzamin. Ja robiłam A levels ale wiem że wszyscy moi znajomi robili Ielts.

Gość gość
Najlepiej skoncz Sorbone, by pracowac w fabryce lub sklepie

Gość gość
ktos sie mnie pytal, dlaczego nie oplaca sie studiowac w uk (zaraz sie pewnie na mnie rzuca polacy, ktorzy sobie nie poradzili w polsce, a ja podkreslam to jest MOJA opinia) - drogie kursy, start do pracy zaczyna sie z wysokimi dlugami - slaby system edukacyjny ( na egzaminie wybierasz 3 z 5 tematow i musisz na nie napisac wypracowanie, co jest smieszne, bo na wykladach uczysz sie o wielu rzeczach powierzchownie, a pozniej albo trafisz w pytanie, albo nie - wszystkich tematow na 5 stron nie da sie przygotowac, ogolnie wole system szwajcarski - tam mialam pojecie o wielu tematach, musialam sie nauczyc o wszystkim i pamietam do dzis wiele rzeczy, ze studiow w uk nie pamietam nic) - za te pieniadze nie wiele dostajesz w zamian - wykladowcy sa zazwyczaj z zagranicy, maja moze tytul doktora, sa srednio przygotowani i zmotywowani, zazwyczaj sa z lapanki ( z innego uniwerku), maja male pojecie o przedmiocie. - studenci robia wyscig szczurow, zwlaszcza ci z chin. ogolnie anglikow na studiach bedziesz widziec tylu co rodzynkow na ciescie - za wszystko trzeba duzo placic - kantyna droga, kawa droga (w szwajcarii byly tansze automaty z kawa, w uk sa na kampusach starbucksy), nawet jak sie chcialo zeskanowac (nie skopiowac) karty z ksiazki, to trzeba bylo placic - pracy dla studentow w uk jest malo (w szwajcarii bez problemu znajdziesz w biurze), trafisz pozniej na nocke do tesco za najnizsza krajowa - oni maja 5000 ludzi pracujacych na uniwersytecie (za twoje pieniadze) - portier, 5 w administracji (wystarczyly by spokojnie 2 osoby), ale jak co do czego, to musisz sie nagimnatstykowac, wykonac 10 telefonow i wyslac 5emaili, zeby ci cos pomogli - na wyniki z egzaminow czeka sie miesiac, na poprawkach mozesz max dostac 50% (nawet jak napiszez na 100%), egzaminow nie mozesz ogladac po napisaniu - przy pisaniu pracy koncowej jestes pozostawiony sam sobie - prof sa na urlopie ja studiowalam zarzadzanie msc na uni, ktore jest w pierwszej 10tce w rankingach, zaplacilam prawie 12000 funtow prosze mnie nie obrazac i nie pisac ze sciemniam, bo opisuje przypadek swojego uniwersytetu o podobnych wyzej opisanych rzeczach i odczuciach wiem od znajomych z 3 innych uniwersytetow

Gość gość
a i jeszcze jedno, jesli skonczysz uni, a nie masz dobrych ocen, to ciezko znalesc prace (problemy na rynku brytyjskim) poczatkowe zarobki dla graduates to 12-25tys 30 tys po informatyce albo inzynierii

Gość fjubzdziuuu
To ja napisze moja opinie, moje doswiadczenia ktore sa zupelnie inne. Moj uniwerek nie jest w pierwszej dziesiatce, ale od dawna wiadomo ze rankingi calych uniwerkow nie mowia o uczelni NIC. To chodzi o indywidualne przedmioty. :) I wypraszam sobie stwierdzenie ze ci zachwalajacy brytyjskie uczelnie nie poradzili sobie w Polsce :D ja w polsce nie studiowalam, ba nawet podstawowki tam nie konczylam. Wiec moja opinia: - kursy sa drogie, ale jak sie idzie na normalny kurs po ktorym dostanie sie prace to dlug splacony jest szybko, jak decydujesz sie na studia to jakies konkretne, wtedy nie ma problemu - To ze na koniec pisze sie esej z 2, 3ech wybranych tematow swiadczy o dobrym systemie edukacji :) zadna sztuka wykluc sie wybranych tematow i odpowiedziec na setke pytan w nadzieji ze cos sie tam trafilo. Sztuka jest zrozumienie tematu, pokazanie ze umie sie cos ekstra na ten temat powiedziec, ma sie swoja opinie i przeczytalo sie te kilka ksiazek w domu i umie sie podac referencje. W rezultacie uczysz sie kazdego tematu bo wszystko moze byc na egzaminie. "co jest smieszne, bo na wykladach uczysz sie o wielu rzeczach powierzchownie, a pozniej albo trafisz w pytanie, albo nie - wszystkich tematow na 5 stron nie da sie przygotowac, ogolnie " to jest wg ciebie smieszne? ze uczen zmuszony jest myslec SAMODZIELNIE? :D uwierz ze da sie przygotowac ze wszystkich tematow, tu wykladowcy nie odwalaja za ciebie roboty, ty masz myslec sama, bo w pozniejszej pracy nie bedzie nikogo kto poprowadzi cie za raczke :) - Wykladowcy na mojej uczelni byli Brytyjczykami lub Amerykanami ktorzy od lat ucza na tej samej uczelni, wiekszosc z nich jest znana w swiecie naukowym, prowadza wlasne badania, pracuja z najwiekszymi organizacjami, sa swietnymi wykladowcami - U mnie na uczelni (ktora jest w Londynie) nie bylo zadnego chinczyka, wiekszosc Anglikow, ja bylam jedna z dwoch osob w grupie ktore nie urodzily sie w UK, - przy pisaniu pracy koncowej mialam pomoc mojego opiekuna, oraz organizacji gdzie ta prace robilam, profesor, owszem nie zawsze byl do mojej dyspozycji, ale to nie dlatego ze byl na wakacjach tylko robil kolejne badania @gosc 2013-08-29 11:29:46 - mysle ze Polacy oczekuja ze wszystko poda im sie na tacy i bedzie traktowac jak ksiezniczki oraz zaprowadzi za reke. To ze studia w UK sa drogie to fakt, reszta uwag swiadczy tylko o tym ze pierwsza dziesiatka w rankingu nie wyklucza faktu ze trafilas na gowniana uczelnie. Chociaz zauwazylam ze Polacy gdziekolwiek nie pojada to wymagania maja za duze, a sami niewiele umieja lub potrafia dac, wiec... ;)

Gość gość
Studiowac w Londynie mozna po Polsku (w PON-ie, wydziale UJ) ale tylko na poziomie studiów podyplomowych i magisterskich. Ja wybieram sie na takie studia w tym roku aby podszkolic mój akademicki j.Polski a takze by spotkac innych wyksztalconych, ciekawych Polaków. Mówiac z doswiadczenia, polecam pani przyjechac, podszkolic jezyk przez trzy lata do poziomu bieglego (na kursach a takze poprzez prace i obcowanie z nie-Polakami) i zapisac sie na studia na uczelni Brytyjskiej. Ja ukonczylam prawo na poziomie licencjackim z wyróznieniem, i polityke miedzynarodowa na poziomie magisterskim (takze z wyróznieniem) na jednych z lepszych uczelni w Londynie i potwierdzam ze da sie pracowac i studiowac - licencjat robilam wieczorowo przez 4 lata pracujac na pelny etat, na poziomie magisterskim pogodzilam prace na pelny etat i studia na pelny etat - i w obydwu przypadkach mialam najlepsze wyniki na roku. W tej chwili nie ma doplat rzadowych na studia magisterskie ale to zmieni sie od roku 2014/2015 (juz teraz jako obywatele UE studenci z Polski moga sie ubiegac o pozyczki studenckie na studia licencjackie - tylko na czesne chyba ze ktos mieszka tu od 3 lat - nie jako uczen/student, kiedy jest klasyfikowany jako Home student i moze takze dostac pozyczke na utrzymanie. Taka pozyczke mozna tez uzyskac na studia wieczorowe).

Gość gosc  dokonczenie kompowyzej
Zgadzam sie z komentarzem pani fjubzdziuuu, która bardzo celnie opisuje Brytyjski system edukacyjny - tu studenci sa zdani na siebie w duzym stopniu - to Twój obowiazek zeby czytac i uczyc sie na bierzaco i wiedziec wiecej niz to co jest na wykladach - tak tez jest w zyciu zawodowym wiec jest to dobre przygotowanie! Jesli chodzi o prace - ze slabym jezykiem faktycznie bedzie ciezko znalezc cos innego niz praca w pubie, restauracji czy hotelu (nie, nie potrzeba do tego miec ukonczonych studiów!) ale prosze sie nie zrazac - bez wyksztalcenia wiekszosc ludzi tak zaczyna - przynajmniej bedzie pani miala rózne zmiany które umozliwia udzial w zajeciach jezykowych:) 'pracy dla studentow w uk jest malo' - nieprawda! praca w Londynie jest - tylko trzeba sie jej nie bac i wiedziec jak szukac! Prosze nie liczyc na to ze ktos da pani prace tylko dlatego ze ma pani papierek z uczelni - tu jest wiecej mozliwosci ale i konkurencja jest wieksza... Co do narodowosci studentów na uczelniach w Londynie - przyciagaja one studentów z calego swiata a i sam Londyn jest bardzo zróżnicowany etnicznie (prawie 45% mieszkanców Londynu nalezy do mniejszosci etnicznych). Ale to jest cos z czego nalezy sie cieszyc! Bo studia to nie tylko platforma do nauki o wybranym przedmiocie ale takze okazja poznania innych kultur, nauczenia sie nowych jezyków i zaprzyjaznienia sie z ludzmi z róznych kranców swiata! Jesli chodzi o 'supervision' przy pisaniu pracy koncowej - wszystko zalezy od wykladowcy - ja mialam w obydwu przypadkach (na róznych uczelniach) cudownych opiekunów, którym zawdzieczam pomoc nie tylko z praca lic i mag ale takze zmotywowanie mnie do dalszej nauki (w przyszlym roku bede starac sie o miejsce na studiach doktoranckich). A to ze prof nalezy sie urlop - kiedy ma go brac? w czasie roku akademickiego kiedy prowadzi zajecia??? Oczywiscie ze w okresie letnim! na napisanie pracy ma sie zazwyczaj 3 miesiece na studiach licencjackich - przewaznie trzeba je oddac w czerwcu - kiedy wykladowcy nadal sa dostepni. Na studiach magisterskich jest na to przewaznie 3-5 miesiecy w okresie letnim - nikt w UK nie dostaje 5 miesiecy urlopu - wiec przez wiekszosc tego czasu opiekun bedzie dostepny - trzeba z nim sprawdzic przed rozpoczeciem pisania kiedy go nie bedzie zeby sobie wszystko zaplanowac. Inni wykladowcy sa przewaznie chetni do pomocy jezeli opiekun jest niedostepny. 'reszta uwag swiadczy tylko o tym ze pierwsza dziesiatka w rankingu nie wyklucza faktu ze trafilas na gowniana uczelnie. ' = trafione w samo sedno:) patrzac na rankingi prosze nie patrzec na uczelnie ale poszczególne kierunki. 'oni maja 5000 ludzi pracujacych na uniwersytecie (za twoje pieniadze) - portier, 5 w administracji (wystarczyly by spokojnie 2 osoby)' - czy pani pracowala kiedys w administracji na uczelni? jesli nie to nie ma pani pojecia o to ile pracy wiaze sie z administracja studiów - zwlasza gdy ma sie do czynienia z upierdliwymi leniwymi studentami którzy chca miec wszystko podane na talerzu (tak jak pani ewidentnie!) - ja sie wypowiadam bo od 5 lat pracuje na jednej z lepszych uczelni w Londynie wiec wiem jak to dziala - w przeciwienstwie do pani:) '- za wszystko trzeba duzo placic' no cóz, Londyn jest drogi wiec prosze nie oczekiwac kawy z automatu - studenci tego nie chca! Tu nie ma barów mlecznych a kawa ze starbucks jest duzo lepsza niz z automatu:) Jesli chce pani zaoszczedzic - prosze przynosic termos z domu - wielu moich znajomych tak robilo:) Odpowiadajac na pytanie 'JakaśNazwa' - prosze przyjechac, nauczyc sie jezyka, pracowac i udac sie na studia na ang uczelni - po ukonczeniu studiów w PON bede mogla sie wypowiedziec o ich poziomie - ale tak jak wczesniej wspomnialam, dla mnie to mozliwosc 'praktykowania' jezyka Polskiego z którym nie mam wielkiej stycznosci na codzien a takze mozliwosc poznania nowych, ciekawych ludzi. Pozdrawiam i zycze powodzenia! A.

Gość starbucs
Hej, Wybiera się ktoś na studia do Londynu?Ja aplikowałem na Regents University, University of East London oraz LSBF na ekonomię. polecam studiujwuk.pl,pomogli mi z aplikacja UCAS,hehe. Pozdr, maciek

a ja polecam studia tam gdzie sie nie placi astronomincznych cen = zycie bez kredytu np. studia w Holandii nie sa drogie, Irlandia tylko sie placi za czesne, tak samo Hiszpania itd...mozna tez robic kierunek po angielsku kazdy rok studiow w Anglii to srednio £9,000 np w Irlandii £800 czesnego i tyle

Gość gość
W Szkocji nie placi sie za studia W Londynie studia sa natomiast dla bogatych

Gość London School of Business
Informacje o studiach i kursach językowych w Londynie. Studiuj za darmo : http://londynek.net/jobs/LEARN++EARN+Otrzymuj+163;15+000+Rocznie+Londyn+Stratford+Kadry+Szkolenia+Edukacja+ogloszenia+praca,/jobs/ad?ad_id=850566