Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tysia2261

Czy to ciąża

Polecane posty

Gość tysia2261

Mam 19 lat od 4 lat mam stałego partnera. Mam problem, otóż do pewnego momentu miałam miesiączki prawie regularne, natomiast przedostatnią miałam 14 czerwca, (na lipiec i sierpien poszłam do pracy i dość cięzko pracowałam) zaś kolejna pojawiła się dopiero 3 sierpnia uważałam, że to przez prace, ale w piątek zaczełam plamic ( i tak do tej pory, z tym że plamienie się osłabiło) w sobotę i poniedziałek bardzo bolał mnie brzuch (a najbardziej prawy jajnik, tak jak przy okresie) więc zapisałam się do ginekologa i byłam u niego dzisiaj. Powiedziałam mu co i jak, zrobił mi USG dopochwowe i stwierdził, iż prawy jajnik jest powiększony, zas lewy jest w normie. Po czym zbadał mnie i powiedział tak: "czy robiła pani sobie test ciążowy? ja na to że nie a on na to " że te plamienie jest bardzo skąpe i że takie występuje podczas ciązy. Następnie wypisał mi recepte na globułki dopochwowe i na lek PROVERA oraz dał mi skierowanie na badanie BHCG i powiedział, żebym zrobiła jutro rano te badanie i z wynikiem przyszla do niego na oddział. Sama nie wiem czy sie co o tym myśleć coś mówił że chce sprawdzić czy nie jestem w ciąży pozamacicznej.. Bardzo się tym martwie i nie wiem czy nie mogę być w normalnej ciązy?? Dodam ze nie biore zadnych tabletek anty, stos prezerwatywe i nigdy nam zadna nie pękła.. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedz :)

Gość gość
Naprawdę wydaje Ci się, że użytkownicy kafeterii wiedzą lepiej niż lekarz?

Gość tysia2261
Nie ja nie myslę ze użytkownicy wiedzą lepiej, pisałam ten post z myślą o tym, że może któraś kobieta miała podobny problem i może mi opisać swój przypadek jak to się jej skonczyło... Być moze jest to coś innego... może ktoś coś podpowie... Ale ja nie twierdze i nie twierdziłam ze oni wiedza lepiej niz lekarz... ;)

Gość gość
pewnie nie ma tu takiej kobiety z podobnym problemem takze idź zrób badania i podziel się informacja:-) może to spotkać któras z nas:-)

Gość tysia2261
Zrobiłam badanie i okazało się, że nie jestem ani w "normalnej ciąży" ani w pozamacicznej tyle tylko że dalej nie wiem skąd te plamienia...

Gość gość
moze w wyniku przemeczenia? skoro lekarz wykluczył ciąże to powinien zrobic inne badania - zbadac przyczyne plamien hmmm

Gość gość
Z bzykania czasem nie wiadomo co jest

Gość tysia2261
No więc tak w czwartek miałam wizyte u swojego ginekologa, który zrobił mi usg i powiedział ze jest wszystko ok, a plamienia to wynik zaburzeń hormonalnych. Pani doktor powiedziała zeby przyjąć te leki co zostały mi przepisane i po 2 cyklach pojawić się na wizycie kontrolnej, a plamienia powinny ustać po tych lekach. Mam nadzieję, że wszystko dojdzie do normy. ;) A tak przy okazji BHCG po jakim czasie powinno wykryjć ciąże ?

Gość tysia2261
Dzisiaj jest już 4 a ja nadal nie mam okresu no i co tu myśleć he ;)

Gość tysia2261
Dzisiaj zrobiłam test ciążowy, no niby wyszła jedna kreska, ale po jakimś czasie gdy spojrzałam była druga ale bardzo blada i niewyraźna.. Będę musiała zrobić drugi ;)