Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elsiee

wiara

Polecane posty

Gość elsiee

mam poważny kryzys wiary wiele mogę znieść ale nie kłamstwa. np. ufność w Bożą Mądrość. To może mi jakiś kościelny mądrala wytłumaczy, czym jego Boża Mądrość kierował się olewając wymordowanie połowy mojej rodziny na Kresach?(m.inn. obdzieranie ze skóry NA ŻYWCA , nabijanie niemowląt na sztachety, rąbanie siekierą?) Dalej - gazowanie w obozach bezbronnych ludzi? No, wytłumaczcie mi to.

Gość gość
to robili ludzie,a oni maja wolna wole,

Gość gość
w końcu Bóg stworzył ich na SWOJE PODOBIEŃSTWO! a on zawsze lubił ofiary i krew!

Ale co ci trzeba wytłumaczyć? że raj to dopiero po śmieci? a, że Bóg lubi ofiary i krew? to pomówienia. Bóg nie ofiary chce, ale miłości.

weź przestań z tymi pytaniami na poziomie przedszkolaka. Skoro On Syna dał na ukrzyżowanie, to dlaczego miałby wybawiać od cierpień szaraczków. Poza tym w Piśmie Św. jest napisane, że Jezus nie przynosi pokoju w rozumieniu potocznym, a wręcz przeciwnie: syn przeciw ojcu wystąpi, matka przeciw córce czy jakoś tak.

Gość gość
bóg też złożył w ofierze własnego syna Jezusa za nasze grzechy a pozatym 2 wojna sw była kara za grzechy było ostrzezenie w Quito 400 lat temu i fatimie w 1917 roku ale ludzkosc miała to w d***e i se grzeszyła Objawienie Matki Bożej w Quito (1610-1634) Mariana Francisca de Jesús Torres Berriochoa

Gość gość
Fatima i inne tego typu badziewie to robota diabła

Gość kościelna mądrala
Mirodow, to bardzo rozbieżne. Sex, drugs & rock'roll to jakby inna bajka :D

Gość gość
Boga nie ma. Ludzie wymyslaja bo boja sie smierci, bo maja na kogo zgonic swoje niepowodzenia. Czlowiek to drapieznik zwierze na dwoch nogach. Nic wiecej.

Gość gość
Gosc wyzej powstal z malupy lubi banany i w nastepnym wcieleniu wruci na drzewo :-)

Gość gość
No prosze, to ci sie goryl odezwal! Idz na drzewo banany prostowac

Gość gość
bo 2 wojna była kara za grzechy i dopadły nas konsekwencje tych grzechów muwiła o tym w fatimie matka boza mówiła w Medjugorie ludzie nie usłuchali i była wojna domowa muwiła w kibeho ale ludzie mieli to w d***e i wybuchła wojna domowa w Rwandzie