Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odstrzelic pedpiatre po wizycie

Polecane posty

Gość gość

Polazlam z kaszlacym, goraczkujacym trzylatkiem do lekarza. Wchodze do gabinetu, patrze siedzi kobita kolo 70ki, se mysle - super, doswiadczony lekarz, bedzie dobrze. Osluchala go, zagladnela w dardlo, sprawdzila wezly, o dziwo prawie na szczycie glowy.. Usiadla i prawi.. Osluchowo czysto, gardlo lekko rozowe, nic strasznego - pewnie wirusowe.. Prosze dziecku podac preparaty debu, herbatke z lipy i soczek z malinek, tylko prawdziwy, nie barwiony ze sklepu! Dodala grozac palcem.. Zapytalam czy moze jakis syrop, bo mi sie dziecko dusi wieczorem i malo pluc nie wypluje.. Ale po co, najpierw sprobujemy tak, a potem pomyslimy.. ani w karte nie zagladnemla co dziecko do tej pory bralo, ani nie zapytala..Se mysle, tak, ja bede biegala co dwa dni z goraczkujacym dzieciakiem po przychodni, zeby mi wiecej zarazy nawylapywal! Kupilam w aptece syrop, w domu inhalacja najpierw z mukosolwanu, potem z berodualu, mlody spi jak aniolek i nie meczy go wyrywanie pluc.. Drogie "stare raszple" ustapcie miejsca lekarzom z aktualna wiedza i nie leczcie lnem i pokrzywa!

Gość gość
Sory za bledy, pisze z telefonu..

Gość gość
o kurcze! ze świecą takiej szukać... podaj mi namiary na tę lekarkę! zamienię na moją ładującą antybiotyki bez osłuchiwania nawet. szczerze zazdroszczę.

Gość toksyczna juz zaczyna
juz ci lżej:D idiotko

Gość gość
ja p*****le, albo to prowo albo autorka jest idiotką pomijam fakt ze 3 latkowi walisz od razu inhalacje ze sterydu, szkoda slow

Gość gość
Ja też, dawaj nazwisko tej lekarki i miejscowaść, jak mieszka blisko, to się do niej zapiszę.

Gość gość
To po jakiego grzyba chodzisz do lekarzy jak jesteś od nich mądrzejsza. Poszła biedna po antybiotyk i nie dostała. Ze świecą szukać pediatry, który nie leczyłby lekko różowego gardła antybiotykiem.

Gość gość
A gdzie napisalam ze chcialam antybiotyk? Dziecko szczeka jak pies, a ja mam go malinkami leczyc? Ok, leczylabym gdyby to byl jednodniowy spmark, a nie kaszel ze lzami w oczach od 4dni, gdzie syrop prawoslazowy i inhalacje z soli nic nie daly, o czym ja poinformowalam.. A wy leccie na lake poki nikt nie patrzy i nazbierajcie sobie mleczu i rumianku. Z pewnoscia wam sie przyda!

Gość gość
Ej, też byłam taka nastraszona po lekturze kafe ale w takim razie mam przychodnię z kosmosu chyba, bo nie dawali małemu na chore gardło nic mocniejszego niż tantum verde... gorączkę też polecali zbijać lekami tylko wysoką, karmić zdrowo, z katarem wietrzyć żeby się lepiej oddychało, jak najbardziej zioła czy aromaterapia tylko skonsultować u sprzedawcy czy w aptece... Sama swojemu daję olejek eukaliptusowy pod poduszkę i pilnuję żeby nie miał nosa zapranego. Ale pamiętam szurniętą pediatrę z własnego dzieciństwa która we wszystkich oibjawach widziała alergię i to też leczyła :)

Gość gość
nic mi w dziecinstwie nie pomagało bardziej na kaszel niz syrop z mlecza :)

Gość gość
a masz gdzies zaufanego hodowce mlecza? Daj namiary, bo ten 20lat temu mial mniej z tablicy mendelejewa w sobie niz obecne, oszczane przez wszystkie okoliczne psy i koty, o pijusach nie wspomne.. Chyba sobie w doniczce na balkonie naszczepie..

Gość gość
a JAKI CUDEM dostałas leki bez recepty takie ? Ty normalna jestem berodual bierze sie przy ostrych zapaleniach płuc , to co bedzie jak dziecko ci zachoruje co mu podasz owszem inhalacje jak najbardziej i mucosolvan ale berodual ? No cóz nie Ty jedna z taka miałas do czynienia raz lekarka wpedziła mi w dziecko w bronhit bo wypisywała jakies syropki ito tak ja nawyzywałam ze teraz w przychodni ucieka ze wzrokiem ode mnie

Gość gość
no dawaj namiary na tą lekarkę! w jakim ona jest mieście?

Gość gość
Kto was czytac uczyl? Gdzie napisalam ze kupilam berodual? Napisalam ze kupilam syrop, a dokladnie herbapekt, berodual mam w domu po poprzenich chorobach leczonych wlasnie pyrosalem i syropem prawoslazowym.. Jak na osoby ktore lecza dzieci mleczem i sadlem z gesi duzo wiecie o sterydach i innych lekach :-D

Gość gość
Mam młodą lekarz, a pacjenci uciekają od niej. Przykład poszłam z dwulatką moją kilka dni temu na wizytę. Córka miała katar i stan podgorączkowy. Do gardło nie zajrzała, musiałam poprosić z wielką łaską podeszła. Za chwilę poprosiłam Panią lekarz aby zbadała małej paszkę, gdyż dziecko wcześniej płakało w domu, ze boli ją tam. Pani dokror na to nic małej nie jest da Pani spokój. Pani doktor nas totalnie zignorowała. Przecież pod pachami są węzły chłonne! A w TV słyszymy, ze dziecku nie zrobiono morfologi i dziecko umiera bo okazuje się, że to białaczka. Mówię Pani doktor córka niespokojnie śpi i nie chce od dwoch miesięcy jeść. Usłyszałam: A co Pani myślała, że dziecko nie będzie Pani problemów stwarzało? Rok temu zaszczepiła mi chore dziecko. Bogu dzieki skończyło się zapaleniem płuc i ucha. Nie jestem przewrażliwioną mamusią, ale po którymś razie powiedziałam koniec uciekam do starej Pani doktor.

Gość gość
Każdy lekarz bezwzględu ns wiek musi na bieżąco uczestniczyć w konferencjach naukowych. Aktualizowcac swoją wiedzę jest to wymagane zazwyczaj lekarze starej daty wolą stare metody sposoby prowadzenia leczenia mimo postepow ale to rzadkość. są poprostu lekarze i lekarze. DO ZAŁOŻYCIELKI TEMATU: OD KIEDY MASZ DOKTORAT Z LECZENIA CHOROB UKLADU ODDECHOWEGO? Skontaktuj dziecko z innym lekarzem a nie faszerujesz dziecko lekami nie mając bladego pojecia o tym. To nie sok malinowy żeby go dawkowac bo mamusia wie lepiej :/ Pozdrawiam