Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość braknazwy

ból pleców

Polecane posty

Gość braknazwy

Witam. Mam 17 lat. Od grudnia mam bóle w dolnej części pleców. Na początku myślałam, że są to korzonki od namarznięcia.. Przyklejałam plastry rozgrzewające, smarowałam się różnego rodzaju maściami, jednak nie dawały one żadnego skutku..Przed wakacjami udałam się do lekarza ogólnego, który skierował mnie na USG i badanie moczu aby wykluczyć nerki. Tak też się stało.. Jako, że mam lekkie skrzywienie kręgosłupa skierowano mnie do poradni wad postawy, ponieważ myślano, że to od tego.. Jednak Pani doktor wykluczyła opcję aby bóle były spowodowane moją wadą. Ból występuje głównie, gdy się schylam, a ostatnimi czasy nawet gdy chodzę, siedzę, czy leżę. Czy ktoś z Was miał może podobne objawy i mógłby się podzielić diagnozą lub jakimiś swoimi przypuszczeniami? Wspomnę tylko, że w mojej bliskiej rodzinie wystąpił nowotwór, który też zaczął się od bólu..czy to może być to? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
To może być wypadający dysk (bywa i w tak młodym wieku, bywa), powinnaś zacząć od zrobienia RTG kręgosłupa, a potem lekarz zdecyduje, czy konieczne sa dalsze badania (tomografia, rezonans).

Gość braknazwy
Miałam RTG, z którego wypatrzyli się skrzywienia kręgosłupa.

Gość gość
No to trzeba dalszej diagnostyki. I skonsultować z innym lekarzem.

Gość braknazwy
Miałam dostać skierowanie na obserwacje do szpitala, jednak lekarz chyba stwierdził, że to niepotrzebne...

Gość gość
Skoro ból nie mija i postępuje to jednak coś jest nie tak, więc jak najbardziej musisz się dobijać o dodatkowe badania i wizyty.

Gość braknazwy
Jak tylko wrócę z wakacji będę się rejestrować do lekarzy. Dziękuję za odpowiedź :)

Gość gość
Czy ktoś jeszcze może podzielić się swoją opinią? :)