Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Diane 35

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam rozpocząć przyjmowanie Diana 35 ze wskazaniem na leczenie tradziku. Czy muszę czekać do 1 dnia cyklu czy mogę rozpocząć przyjmowanie tabletek w dowolnym momencie tj. W środku cyklu - nie zależy mi na działaniu antykoncepcyjnych. Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam

Gość nina13
ja bym zaczela przyjmowanie w pierwszym dniu cyklu bo po co sobie rozregulowywać cykl, a swoją drogą naprawdę lekarze jeszcze przepisują ten szajs? podziwiam że sie na to decydujesz

Gość gość
Też się dziwię. Jest przecież sporo innych możliwości.

Gość nina13
już bym chyba wolała tetracyklinę a jak ją brałaś to inne tabletki anty ale nie DIANE !!

Gość gość
Tetracyklina to inna bajka, bo jeśli ma trądzik o podłożu hormonalnym, to na dłuższą metę i tak jej nie pomoże (choć czasem i tak jest wskazana, żeby zaleczyć nasilony stan zapalny, sama miałam dwie 6-miesięczne kuracje). Ale poza Dianą są dostępne przecież inne leki typowo atyandrogenne.

Gość nina13
o ile wiadomo ze ma "trądzik hormonalny" bo lekarze niestety idą na łatwiznę i przepisują swiństwo dianę która pewnie pomoże ale co z tego jak odstawi to i tak wszystko wroci do stanu pierwotnego nie życzę no ale

Gość gość
O diane35 była afera ileś kobiet zmarło we francji

Gość gość
stanowczo odradzam te tabletki ,przeczytaj o działaniu ubocznym ,brałam te tabletki ,mi one nie pomogły , sa one zakazane w kilku krajach unii, odradzam

Gość gość
leki typowo atyandrogenne. jakie napiszcie

Gość gość
Czasem stosowanie antykoncepcji jest jedynym ratunkiem. Np. u mnie to jedyne leki, które pozwalają trzymać trądzik pod kontrolą. Fakt, że po odstawieniu trądzik wróci nie jest dla mnie argumentem, aby ich nie stosować - dzięki temu nie tylko cieszę się teraz lepszą cerą, ale unikam dodatkowych powikłań i trwałych pamiątek w postaci przebarwień i blizn, których i tak mam już sporo i nie mogę się ich pozbyć. Trądzik bardzo często ma podłoże hormonalne i niekoniecznie musi to wyjść w badaniach. W wielu przypadkach nie wynika on z podwyższonego poziomu androgenów, ale z nadwrażliwości receptorów w skórze na prawidłowy poziom tych hormonów. Tak więc moim zdaniem, jeśli nic innego nie działa, warto spróbować antykoncepcji, nawet jeśli badania hormonalne wyszły ok. Tylko, że w życiu nie zdecydowałabym się na przyjmowanie Diane-35.

Gość lila001
cilest pomagał ale chwilowo wycofany

Gość gość
Pomagają leki z drospirenonem (Yasmin, Yasminelle, Yaz i ich tańsze zamienniki, ja osobiście biorę Daylette) - ma on działanie antyandrogenne.

Gość nina13
ja tam też biorę tabletki żeby mieć lepszą cerę tym bardziej że mam 26 lat wiadomo że biorę przede wszystkim dla antykoncepcji ale w życiu DIANA

Gość balatica
bez przesady z ta Dianą...brałam kilka ładnych lat, świetnei się czułam , ani trochę nei przytyłam, nic mi nie było, wyniki dobre - próby wątrobowe, krzepnięci eitd - wszystko w normie, no i cera idealna. Teraz biore Yasminelle, niby tez OK, podobno 'zdrowsza' ale cera..juz nie tak ajak po Dianie... ehhh

Gość gość
To, że tobie nic nie było nie oznacza jeszcze, że jest to bezpieczny lek.

Gość nina13
ale to bardziej też chodzi o pozniejszą planowaną ciąże a nie o to ze sie dobrze czulas