Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wypalonazaw

mama i wypalenie zawodowe

Polecane posty

Gość wypalonazaw

witam, wróciłam do pracy zaraz po macierzyńskim, pełna energii, mam fajna pracę, samodzielne stanowisko, dużą niezależność, niezłe pieniądze... ostatnio mam wrażenie, że dopadło mnie wypalenie zawodowe albo coś... jak jestem w pracy martwię sie o dziecko, mam wyrzuty sumienia, że z nim nie jestem jak jestem z dzieckiem, martwię sie co w pracy.... poradźcie , pomóżcie ten stan mnie dobija jestem już 1,5 roku po macieżyńskim

Gość gość
może idź do jakiegoś specjalisty?

Gość gość
hm, ja jestem w pracy od 3 miesięcy i też zdarzyłam się już wypalić :D smutne...ale cóż... pociesz się, że przynajmniej masz dobrą wypłatę... Ja cały czas myślę o dziecku. wolałabym być z nim w domu. Widzę plusy wyjścia z roli całodobowej mamy, ale jednak...to siedzenie w pracy mi ciąży... A sposób? Pewnie trzeba zmienić sposób myślenia i cieszyć się z tego, że ma się pracę.

Gość MamaCóreczki
To Twoje I dziecko? Jeśli tak, to taki stan jest zupełnie naturalny. Ja mam 21 miesięczną córeczkę, z którą byłam w domu do 15 miesiąca jej życia. Potem zapadła decyzja o żłobku i podjęciu pracy, też mam wyrzuty sumienia do tej pory. Ale takie jest życie.