Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja82

Moje dziecko używa brzydkich słów

Polecane posty

Gość Alicja82

Mój czteroletni synek ostatnio używa strasznie brzydkich słów, nie wiem skąd się tego nauczył ale podejrzewam, że od dzieci z piaskownicy. Próbowałam mu tłumaczyć żeby tak nie mówił ale to wyzwala w nim tylko agresję. Z resztą samej mi się dostała od "głupich pi...d". Popłakałam się. Nie wiem co zrobić, nie będę go przecież biła, kary nie pomagają. Macie jakieś pomysły?

Gość gość
Wp*****l mu

Gość gość
dziecko jest małe szybko sie uczy od innych. wiem ze to trudne ale nie zwracaj uwagi i powiedz ze nie wolno tak mowic i ze bardzo ci smutno jak tak mowi i po prostu wyjdz do kuchni czy gdzies. z czasem przejdzie kazde dziecko ma taki nieszczesny okres w swoim zyciu w ktorym nie rozumie co to wulgarne słowa

Gość Alicja822
Sama kurwuję ile wlezie.. To dlatego, jak myślicie?

Gość gość
powiedz mu ze jak bedzie tak brzydko mowil to mu bozia ezyk up******i

Gość gość
napewno dlatego jak to sie mowi dziecko wyniosło to z domu. nie obudziło sie ze słownikiem wyrazow wulgarnych

niekoniecznie dziecko które używa wulgaryzmów wyniosło to z domu, przeciez także ma kontakt z grupa dzieci w rożnym wieku, te z wami chodzi po marketach i innych publicznych miejscach gzdie na codzien nie tylko dzieci ale wiele wieu dorosłych używa wulgaryzmów.Dziecko to słyszy Ile razy ja stalam przed bankomatem z dzieckem czy w kolejce przy kasie w markecie jak dorośli ze sobą się komunikowali s dziecko to slysyz Na placu zabaw / w prz-lu tez bywają ancymony Kurde no? to ze moje dziecko ciągało za włosy rodzeństwo ,czy tez osmielilo się je opluc, ugryźć to znaczy ze sami do niej to stosowaliśmy?wolne żarty

Gość gość
nie licz tu na porady.Zaraz Cie obrzuca blotem,gownem.Bedzie Twoja wina,bedziesz d****a,szmata,tutaj to normalnosc.To jest chore forum,uciekaj stad,albo szukaj gdzie indziej porady

Gość szeregowy czereśniak
ja p******ę. Ty nie powinnaś mieć dzieci. Bo przez takie bezstresowe wychowanie to jeszcze kiedyś krzywdę zrobi. 4 lata to już kuma co wolno,a czego nie. Niech by się u mnie tak odewał to popamiętał by do końca życia.

Uważam ze reagować trzeba a nie przechodzić do porządku dziennego, bo jeśli mały zobaczy ze z jego ust takie słowa to normalka, to dalej sobie pozwoli tak odzywać się do pan w prz-lu do pozostałych , a to ze rodzic nie raczy zwracać uwagi i ma w nosie wulgaryzmy dziecka to nie jest wyznacznikiem, ze inne osoby np. w przedszkolu ,szkole będą na to bierne

Gość gość
toksyczna-jakas ty hipokrytka.Ciekawe,ze w innych tematach o dzieciach wypowiadasz sie inaczej,a tutaj od razu prosze,dyscyplina.Czytam niektore twoje wypowiedzi,ludzi krytykujesz,ale ty sama jestes tu ideal.Znawca i pani psycholog:D

Jestem zwolennikiem dyscypliny jak najbardziej Od kiedy pamiętam należę tutaj do osób które są praktykami dyscyplinowania dzieci ,ale szanuje je Nie stosuje bezstresowego wychowania ,a dzieci nie oplywają w morzu w bezkarności i samowolce Czy kiedykolwiek negatywnie wyraziłam się w tematach na temat karcenia/karania dziecko jeśli na to zasluguje i zachowuje się fatalnie? a no nie, więc chyba z kims mnie pomyliłaś Wymagam od zieci przestrzegania zasad. A dyscyplina musi być

Gość gość
jak ty reagujesz kiedy do ciebie tak mowi?

Gość gość
mam 4 latka w domu i czasem przy nim przeklnę, on się uśmiechnie i powtórzy ale ponieważ ja non stop mówiłam mu że to są brzydkie słowa których używam to nie powinno się tak mówić i on to rozumie :) najgorsze co jest to mówienie "nie mów tak" tylko "to bardzo brzydkie słowo, nieładnie tak mówić, to nie fajne" lub coś w tym rodzaju. 4 latki nie lubią rozkazów, musi zoabczyć że przez brak używania przekleńst wędzie miał jakąś korzyść, obiecaj ze jak nie będzie przeklinać to dostanie np, zabawkę

Gość gość
ja gdy pierwszy raz usłyszałam kulwa udałam że nie słyszę ale gdy po raz drugi - nauczyłam ją mówić kurczę pieczone i jest ok, mówi kurczę pieczone, bo na ten moment wie że tamto nieładne i wydaje się że zrozumiała,,,

nie jestem przekonana czy nagrody materialne w postaci zabawek, czy innym zakupów są tak super wychowawcze i opłacalne na dłuższą metę Wg mnie to kiedyś obroci się przeciwko nam-ten materializm jako nagroda za nie przeklinanie

Gość Izkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
strzel w d*pe smarkaczowi kobieto!! a nie siedzisz i płaczesz no żałosna jestes, masz byc autorytetem dla dziecka a nie miękka c**a