Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze badzcie szczerzy

Polecane posty

Gość gość

I napiszcie na temat pracy w fabryce. Chodzi mi o plusy I minusy w takich rodzajach prac.Czy to prawda ze tam pracuja sami przegrancy?

Gość hejjjj2
nieprawda ze tam pracuja przegrancy ja pracuje i moja siostra w fabryce i mamy stale umowy a praca wcale nie jest ciezka grunt to miec staly contract a nie jakas praca tymczasowa

Gość gość
Ile tam juz pracujesz? Czy moglabys napisac cos wiecej na ten temat?

Gość gość
teraz w fabrykach można się zatrudnić JEDYNIE PRZEZ AGENCJĘ!!! więc nie liczcie na jakikolwiek stały kontrakt! agencja gwarantuje ci tylko trzy dni pracy w tygodniu! w pozostałe może, ale nie musi!

Gość gość
Mój chłopak pracował w fabryce przez krótki czas. Praca była do niczego, bo nie było stałego grafiku, tylko wzywali go rano, że tego dnia ma iść pracować (pracował od godzin popołudniowych do 22). Nigdy nie wiedział, czy będzie musiał iść następnego dnia do pracy czy nie, dlatego zrezygnował szybko.

Gość gość
Do hejj2 a Ty z twoja siostra nie macie zadnych ambicji zeby z********ac w fabryce??;)

Gość gość
Ty ostatni co się czepiasz ? A kto będzie robił w fabryce ? Sprowadzeni murzyni z Afryki jakoś się nie kwapią.

Gość gość
Zalezy od fabryki. Te z jedzeniem sa najgorsze, bo jest w nich zimno. Jesli pracujesz w fabryce np. kosmetykow czy soczewek to jest lzejsza praca w cieple. Z placami tez jest roznie, czasem za najnizsza, a w niektorych za 9-10 funtow za godzine.

Gość Szczerzuja
pracowalem w fabryce drobiu wiem jak sie tuczy gesi na pasztet :classic_cool:

Gość gość
ja pracuje w de w magazynie. nie jest to praca moich marzen, ale jest ok. po 12 m-cach dostalam stala umowe. zaczynalam przez firme tymczasowa. zarobki w miare. wracac do pl nie planuje:)

Gość gość
Nie opowiadaj głupot, bo NIE MA fabryk, które płacą więcej jak 6.19/h brutto i tym podobne. 9-10 funtów, ha ha ha dobry żart

Gość gość
zaczynasz od 8.19. od stycznia ponad 2 euro wiecej. w de rosnie najnizsza krajowa przez 3 lata. po paru m-cach masz 8.30, a pozniej, jak dostalam umowe normalna, mam 12, 50. maz ma lepsza prace. tez zaczynal od tymczasu. dostal umowe wczesniej. ma inne stanowisko. zarabia wiecej. nie wiem skad sa te info o 6.19 brutto:)

Gość gość
aaaa doppiero zobaczylam, to nie do mnie bylo:)

Gość gość
A ja sie zastanawiam co kieruje ludzmi decydujacymi sie na prace w fabryce? Przeciez to dno I wodorosty;/

Gość gość
brak pracy w polsce, brak jezyka. lepsza fabryka niz urzad pracy. po co takie rzeczy tlumaczyc?

Gość gość
To ja Ci powiem, co kieruje ludźmi, że pracują w fabryce. U mnie w mieście praca biurowa za ok. 4-7zł netto/h na umowę zlecenie, trzeba się namęczyć bo masz obowiązki zarówno sprzedawcy, jak fakturzysty, sekretarki, a jak umiesz to grafika czy informatyka. W fabryce 9-12zł/h na rękę, fakt, że praca zmianowa, ale często prosta i łatwa, nie musisz się skupiać, można sobie pogadać, pomarzyć, a i umowa o pracę jest, podwyżki, premie, czasem nawet transport.

Gość gość
Zapomniales dodac nie trzeba uzywac mozgu po pewnym czasie komorki mozgowe zanikaja hihi...na powaznie ja pracowalam w fabryce przez jakis czas I po wiem szczerze nigdy w zyciu!

Gość gość
Gosc z 16:24 A teraz przeczytaj sobie raz jeszcze to co napisales i zastanow sie w ktorej pracy sie rozwijasz i musisz uzywac mozgu. W dodatku taki multitasking o ktorym piszesz jest meczacy ale z drugiej strony zyskujesz bezcenne doswiadczenie. To ja juz wole sie pomeczyc w pracy umyslowej niz stac przy tasmie i gadac o d***e marynie. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze takie proste prace typu sprzatanie, pakowanie itd. zwyczajnie odmozdzaja i rozleniwiaja czlowieka.

Gość gość
Nieprawda, ze w fabrykach zawsze pracuje sie za najnizsza. Prawda jest natomiast, ze jest to praca, w ktorej sie nie rozwija, ale ktos tam musi pracowac i niektorym odpowiada taka praca.

Gość gość
a wklepywanie faktur i kserowanie natomiast bardzo mobilizuje i rozwija!!!

Gość gość
''a wklepywanie faktur i kserowanie natomiast bardzo mobilizuje i rozwija!!!'' A co tym mozesz wiedziec o pracy biurowej ? :D

Gość gość
wiem, bo pracuję tak od dziesięciu lat!

Gość gość
To bardzo mi przykro, ze sie nie rozwijasz. Mam polska znajoma, ktora po kilku latach wklepywania faktur awansowala na stanowisko general managera w jednym z hoteli.

Gość gość
...i nie ukrywam, ze takie pozytywne przyklady tylko mnie mobilizuja do dalszej ksztalcenia i pracy nad soba.