Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego życie jest takie do dupy

Polecane posty

Gość gość

Pracujesz wykonując robotę dla debila za marne grosze. Twoje życie to praca dom praca dom. Na nic cię nie stać, no chyba że na dojazd do pracy. Żadnej ambitniejszej roboty nie ma, albo wymagania nie do spełnienia typu 5 lat doświadczenia kiedy na przyuczenie nikogo nie wezmą. Ciągła gadka o kryzysie tylko po to by móc ciąć głodowe już wynagrodzenia jeszcze bardziej. Przez to wszystko ciągle myślę o pieniądzach, bo nie mam na podstawowe potrzeby. Kiedyś myślałem, że dzięki nauce i pracy coś w życiu można osiągnąć, zbudować dom, podróżować, fajnie żyć. Codzienna rzeczywistość mnie zabija. Chyba czas ze sobą skończyć, ale nie mam na to odwagi, tchórzem jestem i tyle. Nie potrafię wyjść z tej otchłani. Czuję, że znika we mnie człowiek.

Gość gość
Ty i tylko Ty jesteś odpowiedzialny za swoje życie, jest dokładnie takie jakim go tworzysz.

Gość gość
29.08.13 Im szybciej wyeliminuje się takich durni jak ty tym lepiej dla tego kraju.

Gość gość
Dzięki takim jak ja, jeszcze ten kraj istnieje :D

Gość gość
Do autora Musisz wiedzieć jedną rzecz.W tym kraju ludzi z podobnymi odczuciami jest coraz wiecęj i to jest paradoksalnie bardzo ważne.

Gość gość
[Dzięki takim jak ja, jeszcze ten kraj istnieje] Owszem...istnieje dzięki takim młotom jak ty kraj w takiej formule.....kraj w jakim się na dłuższą metę nie da normalnie żyć.

Gość gość
Napiszę ci coś.Gdybyś był naprawdę inteligentny to nigdy byś z przekonaniem nie stwierdził że w tej rzeczywistości życie jednostki i jego jakość zależy tylko i wyłącznie od niej samej i od nikogo więcej.Inteligentny człowiek nie wypisuje takich bzdur.

Gość gość
A możesz wyjaśnić jaki mechanizm tu zachodzi? I jak ma się do tego, że twoje postrzeganie życia jest tak beznadziejne?

Gość gość
A wiesz czemu?Bo inteligentny i nie zakłamany człowiek będzie brał zawsze pod uwagę szerokie spektrum czynników zewnętrznych jak układy,rozwarstwienie społeczne,choroby-stan zdrowia w sensie psychicznym i fizycznym,system w jakim jednostka funkcjonuje od strony swobód,prawo,realne jego stosowanie i wiele wiele innych rzeczy. Dobrze jest wierzyć we własne siły ale ie dobrze jest wmawiać ludziom,że ich niedola jest wyłącznie z ich winy.

Gość gość
To Ty tak uważasz, ja wiem że jest to niezależyne od siebie, wystarczy poznać prawa wszechświata.

Gość gość
Poznałeś prawa wszechświata????:D:D Winszuję!...no i zadroszcze w sumie. :classic_cool:

Gość gość
Jak tak myślisz, to albo masz złe pojęcie szczęścia albo chodzi Ci tylko o materialne korzyści, które notabene nie przyniosą Ci szczęścia. Najszczęśliwsi ludzie na świecie mieszkają w biednych krajach, to ich usposobienie, przyjazne podejście do drugiego człowieka, bliskie więzi rodznne i nie uczestniczenie we współczesnym, konsumpcyjnym świecie, jest główną tego przyczyną. Zrób eksperyment i jutro od rana, zamiast chodzić wkoorwiony na cały świat i przeklinać wszystkich, zacznij uśmiechać się do ludzi, zrób coś miłego dla kogoś, komuś pomóż, dostrzegaj piękno dookoła.

Gość gość
[Huna – nazwa nadana przez Maxa Freedom Longa (przedsiębiorcę zajmującego się magią) opracowanej przez niego wersji dawnych wierzeń hawajskich. Max Long podczas pracy w jednej z hawajskich szkół, przez przypadek, zetknął się z miejscowymi praktykami magicznymi. Następnie w celu bliższego ich poznania spędził znaczną część życia na poszukiwaniach specyficznego języka owej wiedzy magicznej.] v v v Super.Nie ma co.

Gość gość
Serio nie możesz sięgnąć dalej niż do wikipedii :D