Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy istenieje duze ryzyko

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pewien problem. a mianowicie, miesiączkę dostałam we wtorek wieczorem ok godz.21 (13.08.13) była ona wywołana przez luteinę. Tabletkę antykoncepcyjną wżiełam w środę rano o 7.00. To moje pierwsze opakowanie. Od tego czasu biore tbletki regularnie. ale w sobote wydarzyła się taka sytuacja, która nie daje mi spokoju. Podczas pieszczot, mój partner mógł mieć na palcu znikomą ilość nasienie (o ile miał bo twierdzi że nie) i włożył tego palca do środka. BYl to 4 dzień cyklu, końcówka miesiączki, w zasadzie to malutkie plamienie. aa i dodam jeszcze, że wytrysk był po tym dotykaniu, ale mogło się coś z niego wydobyć. Moje pytanie brzmi: Czy przez tą sytuację mogę zajść w ciążę?

Gość z kawą i łaciatym from hell
ni chooja nic nie zrozumiałem z tego bełkotu :O

Gość gość
no że wzielam 4 tabletke, a wtym dniu partner wlozyl palca do srodka i mogł tam miec preejakulat (chcociaz mowi ze nie) no i pytam czy jest mozliwość zajscia w ciaze i czy tabletki już działały

Gość Solanka 00
po co piszesz kilka tematow to juz twoj 3 czy 4 temat o tej samej tresci ! ! ja mieszkam w NL i tutaj lekarze mowia ze lepiej przez pierwszy mies przyjmowania tabsow nie wspolzyc albo przynajmniej dodatkowo sie zabezpieczac bo organizm az tak szybko sie nie przestawia z snia na dzien (sami mieli klika przypadkow ciaz w pierwszym mies u swoich pajcjentek) wiec jak napisalas w jednym ze swoich tematow MYSL DOROSNIJ UPRAWIAJ SEKS

Gość gość
Jeśli masz normalną długość cyklu lub dłuższą to 1-szy okres niepłodności może wynieść kilka dni, zatem jest mało, prawdopodobne, że była owulacja i zapłodnienie, chyba, że wystąpiła owulacja nadprogramowa. Wygoogluj w necie "obliczanie dni niepłodnych" a przekonasz się, że mam rację. Poza tym polecam z netu t."Fizjologia i filozofia seksu", tam na tej stronie znajdziesz też t."Antykoncepcja lub świadoma prokreacja". Owocnej lektury życzę i opanowanie optimum wiedzy na ten temat Przy okazji napisz jak wszystko się rozwiązało.🖐️

Gość gość
podaję Ci link do programu, którym obliczysz dni płodne i dni niepłodne. Musisz znać długość cyklu miesiączkowego, datę pierwszego krwawienia, zresztą zobaczysz sama. Notabene 11 dni przed spodziewaną menstruacją jest zawsze okresem niepłodnym, gdyż tyle czasu wynosi czas zanim błona śluzowa macicy, w której nie zagnieździ się ciąża, złuszczy się i zostanie z krwią wydalona na zewnątrz, co się nazywa miesiączka & menstruacja. http://www.poradopedia.pl/oblicz/dni-nieplodne.html

Gość Solanka 00
Mamusia mówi, że ja nie rosnę i nowej sukienki nie chce mi dać A ja już rosnę czterdziestą wiosnę i pod staniczkiem dobrze mi znać. Miałam kochanka ulubionego, który przynosił mi róży ukochany kwiat Raz w łóżku leżę już rozebrana, on chwycił mocno za me kolana I szepnął w ucho ach kocham Cię, i tak zasnęłam w jego objęciach , a kiedy skończył nie mam pojęcia, bo wtedy nie bolało nic. A gdy minęło dziewięć miesięcy, mały bękarcik przyszedł na świat. Takiej miłości nie chcę znać więcej, bo taką miłość niech trafi szlag.

Gość gość
gówno, program nie zapisał danych i podany został tylko poprzedni wzór. Zatem musisz sama wprowadzić swoje dane