Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Każdy człowiek z natury jest biseksualny

Polecane posty

Gość gość

To kwestia wychowania i tyle. Nie ma osob 100% hetero i 100% homo. Zarówno kontakty homo jak i heteroseksualne są przyjemne bo każdy kontakt seksualny jest dla człowieka przyjemny. W czasach m.in Jezusa zaczeto potępiac kontakty homoseksualne z jednego powodu: na tamtych terenach było mało ludzi, do tego przyrost naturalny był bardzo niski, duzo emigrowało, poza tym ciągle wojny, krucjaty wybijały ludzi, opieka medyczne tragiczna, wyzywienie dno... malo kto dozywal 50tki. Zobaczcie np w USA czy Kanadzie, jeszcze w 1990 roku zaledwie 3% ludzi przyznawało sie do kontaktów seksualnych z tą sama płcią a teraz ? Według ankiet co dziesiąty student mial taki kontakt wiecej niz raz w ciągu ostatniego roku. W USA wsród mlodziezy w wieku 20-30 lat jest podobnie, a co wsrod mlodszych ? LAtwo sie domyslic.

Gość sasasassaaa
Mnie kobiete nigdy nie ciagnelo do kobiet.

Gość aree
ale co z tego...?

Gość gość
Nic, tak sobie gadam bez sensu z nudów :)

Gość echhhhhhhhhhhhhhhhhhh
uważam się za les,na faceta czasem sobie spojrzę ale nic więcej,za to kobiety koooochaaam :p

Gość sasasassaaa
ja wlasnie nie ejstem biseksualna ani toche;p ale musze przyznac, ze moje kolezanki maja takie ciagoty

Gość gość
Poza tym zobaczcie na więzienia, ośrodki wychowawcze dla mlodzieży, poprawczaki. To całe ''cwelenie'', wymyslone przed samych osadzonych żeby psychicznie wyprzeć się pociągu do mężczyzn, w ten sposob ''przekazują'' swoje ''pedalstwo'' na cwela, oni są czysci bo d**y nie dali.

Gość 12344
już nie wymyślaj ,nie trawie dotyku kobiet koleżanek itd. 100% hetero

Gość echhhhhhhhhhhhhhhhhhh
może te koleżanki nie są w twoim typie.ja brzydkich też nie trawie.

Gość gość
12344 - nie trawisz bo zostałas wychowana w taki a nie inny sposob, podejrzewam że w Polsce, w rodzinie ''katolickiej''. I nie wymyślam, po prostu mówie że od narzuconych nam wzorców kulturowych zależy orientacja seksualna.

Nie, nie każdy jest biseksualny, dlatego powstała ta cała skala. Są ludzie w 100% heteroseksualni tak samo jak są ludzie w 100% homoseksualni.

Gość 12344
nie tknę największej piękności wśród kobiet jasne?:-) podnieca mnie tylko męski umysł i męska energia i męskie ciało jestem 100 % kobiecości i tylko facet może stworzyć ze mną idealną całość ,koniec kropka

Gość sasasassaaa
ja tez nie trawie. Nie kwestia wychowania. Nie lubie i juz ;)

Gość gość
12344 - nadal nie rozumiesz o co mi chodzi. Przykładowo gdyby wychowywały cie dwie lesbijki to istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że tez byłabyś les a jeśli nie to bi.

Gość 12344
tak rozumiem a jak wychowałyby mnie dwie niedzwiedzice to byłabym zoofilem ja wszystko rozumiem :-) a jak wychowałabym się samotnie na wyspie bylabym aseksualna

gość - no właśnie nieprawda, bo takie badania już przeprowadzano i dzieci wychowywane przez dwie kobiety miały dokładnie takie same szanse bycia hetero/bi/homoseksualnymi jak reszta populacja. Z tym się rodzisz, wychowanie nie ma wpływu na orientację.

Gość gość
Moorland - zalezy kto płacił za te badania bo według innych ponad 50% chłopców wychowywanych przez dwóch facetów była potem bi/homo. I moze wyjaśnisz mi jedno...dlaczego w Brazylii ponad 10% facetów to bi/homo ? W Rio de Janeiro aż 15% ! To są jawne badania dostępne na Wikipedii, zrobione przez tamtejszy uniwersystet, żadnej ściemy. A taki Egipt ... 1%.

To i tak mniej niż podejrzewany odsetek osób homo- i bi-seksualnych. Jasne, wychowanie może mieć wpływ na to czy ktoś się przyznaje, ale to nie znaczy, że każdy jest biseksualny.

Gość 12344
moorland zabrzmiało to niechcący nieskromnie ale nie lubię jak ktoś chce być znawcą mojej osoby bo jakieś badania sobie robili inne homosapiensy ,na lesbijkach się nie znam,znam tylko dwie i są dość męskie ale nie mam pojęcia o ich świecie

Gość gość
wg mnie 10% homo 70% bi 10% hetero 10% aseksualni, zoofile, drzewofile ,trans etc

no ok. Sama nie lubię jak ktoś nie wczyta się w temat, ale gotów jest robić własne teorie. To tak jakby nagle się okazało, że coraz więcej mężczyzn przyznaje, że lubi kolor różowy...i wyciągnąć z tego wnioski, że WSZYSCY faceci lubią różowy.

Gość gość
According to Durex Global Sex Survey 2003 & Norsk Rikskringkasting AB, approx 12-15% of Norwegian respondents have had homosexual sex

Gość gość
Co za genderowa papka propagandowa. Oczywiste jest, ze male dziecko mozna wychowac na pedalka jak sie go bedzie w tym kierunku stymulowalo, mala dziewczynke na prostytutke jesli takie bedzie jej otoczenie, malego cyganka na zlodzieja czy zebraka. Czy to jest kwestia natury czy raczej wychowania???

ja jestem aseksualna heteroromantyczna i kontakt z kobietą byłby dla mnie obrzydliwy, a dla kontaktu z facetem mogłabym się przemóc i np. rozebrać;) a wszystkie moje znajome też się raczej brzydzą lesbijstwem. i nie ma czegoś takiego, że każdy albo wszyscy a seksualność ludzka to w ogóle temat bez dna

mnie wychowywano na hetero a jestem a- myślę,że akurat wychowanie nie ma wiele do rzeczy seksualność w kulturze jest w pewien sposób zakazana, a przecież to właśnie dzięki buntowi człowiek się samookreśla. ogólnie teza słomiana.

Gość 12344
tak najpierw się chłonie świat dorosłych jak gąbka a potem wielki bunt i poszukiwanie siebie

Gość gość
wiecie co mnie podobają się kobiety ale z nimi nie sypiam .. Mężczyznę miałam raz ./// nie wyszło nam więc teraz od półtora roku nie mam nikogo ..... i tak czasem myślę że psychika kobiet jest dla mnie bardziej pociągająca .... bo bardziej ją rozumiem ale to chyba nie oznacza że jestem homo .....? Ale zawsze coś ciągnęło mnie do kobiet więc może autorze tego wątku masz trochę racji ...w tym co piszesz ...... :)