Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zrobiło mi się dzisiaj przykro kiedy motorniczy wyprosił menelkę z tramwaju

Polecane posty

Gość gość

to chyba byla kobieta, ale nie wiem na 100%...jakas babka, swoją drogą nie jakaś elegancka damulka, tylko taka sobie pobiegła do kierowcy, wszyscy mysleli,że coś złego sie dzieje, ktos zemdlał czy coś a ona cos tam...podszedl motorniczy i "prosze wysiadac" ...ta bezdomna/y wysiadła bez słowa :( nic nie zrobiła tylko śmierdziała! i ja też czułam bo stałam obok i no bez przesady... z drugiej strony ci menele jeżdżą bez celu...ale musiało jej byc przykro ;(

Gość gość
az mi sie przykro zrobilo jak to przeczytalam

Gość gość
Mnie też byłoby przykro, kilka razy zdarzyło mi się kupić bilet takiej osobie. Rozumiem pasażerów, to nic miłego usiąść przy takiej osobie, ale nie miałam sumienia. Nie wiadomo kim my kiedyś zostaniemy. Mój sąsiad kiedyś był dyrektorem znanego w całej Polsce zakładu, teraz ma mieszkanie na dworcu. Nigdy nic nie wiadomo.... Współczuję tym ludziom, niewiele mogę im dać, ale staram się przynajmniej od nich nie odwracać.

Gość gość
A niby miała śmierdzieć i powodować odruch wymiotny u innych?

Gość gość
no dobra, ale nie wyglądała jak zapijaczony menel, który zaraz sie zrzyga, który chla, sra pod siebie i jest nierobem tylko wygladała jak kupa nieszczęść, a miała do tego dziwną minę, troche tobołków...może zostala wyrzucona z domu? może w depresji? musiała sie po tym poczuć jak śmieć, ja w każdym razie bym sie tak poczuła, sama nie jestem matką Teresą, ale mam odrobinę empatii...

Gość znowu_10_osob_ukradlo_spacje
to trzeba było się odezwać a nie teraz rozprawiać o tym na forum. mogłaś jej powiedzieć że komunikacja miejska każdy może jechać a jak chce jechać w komfortowych warunkach to na postój taksówek niech się uda, a nie do autobusu. z drugiej strony często jest info w autobusach że ludzi którzy "śmierdzą" nie przewożą i mógł ja wywalić. raz piszesz menelka a za chwilę że może w depresji. sama jesteś jakaś rozchwiana emocjonalnie.

Gość gość
wygladala i pachniala jak menelka, ale menelka też człowiek i depresje mieć może , nie widziałam takiego zapisu o smrodzie, ja dopiero co wsiadłam do tramawaju i nie bardzo wiedziałam co sie dzieje, dopiero gdy ta wysiadła to zrozumiałam, a dlaczego ludzie nie idą do kierowcy gdy jedzie banda cyganow? tych to powinno sie wywalac, łąża,żebrzą, macają ludzi, okradają i graja na akordeonach, koszmar

ja raz siedziałem tuż za kierowcą i z nudów zerknałem na regulamin nie wiem czy w całej polsce ale w gdańsku mają takei zapisy, nawet na pamiątkę to utrwaliłem bo było to dośc śmiesznie zapisane :D to było coś w stylu że zabroniony jest przejazd osób które mogą wywołać odrazę :D ogólnie tam było kilka takich dziwnych punktów.

Gość gość
hhaha dobre :P odrazę, odrazę może wywołać też kobieta w ciąży która wypina swój wielki brzuch i straszy pępkiem, całująca sie para, grubaski w leginsach, starsze pomarszczone panie z nieogolonymi nogami, faceci ze spoconymi owłosionymi pachami...

wiem że ciężko w to uwierzyć ale tak było napisane :D

Gość gość
A może ta babka poprosiła motorniczego żeby się zatrzymał i umożliwił jej by wysiadła wcześniej bo o jeden przystanek za daleko pojechała?Skąd wiesz? Menele nie mają się źle w takich tramwajach. Kontrolerzy przykładowo wcale ich nie sprawdzają za to normalnych ludzi często biednych którzy kasują bilety to za ich incydentalny brak gotowi są nie tylko ukarać mandatem ale i szarpać a czasem pobić i znieważyć.Tu wszystko jest popieprzone i odwrócone do góry nogami. Sam kiedyś widziałem jak kontroler "wyprosił"dziewczynę z nogą w gipsie.Chciała jeszcze jeden przystanek przejechać ale przekroczyła czas do jakiego była uprawniona na podstawie skasowanego biletu. Powiedział jej-albo mandat albo wypad. Obok spał se menel nawalony i nic.Zero reakcji.Nawet go nie sprawdził.Uznał że nie ma sensu bo gdyby nawet dostał mandat to i tak nie byłoby z tego pieniędzy.

Gość gość
Ludzie! Jeśli wam jest przykro z tego powodu to chyba zdecydowanie rzadko poruszacie się publicznym transportem:-o Ja zaluje ze u mnie w miescie nie ma tak odwaznych i stanowczyych kierowcow!!!!!!Dlaczego niby ja-placac za bilet mam jechac w autobusie czy tramwaju z lompami czy smierdzielami?!Ktorzy w 99% przypadkow jezdza na gape i jeszcze obrzydzaja swoimi wygladem i smrodem normalnych pasazerow? Nie dysryminuje bezdomnych bo jak pisaliscie kazdy moze nim się stac. Istnieja rozne przytuliska i pomoc spoleczna.Mam kuzyna ktory po smierci babci zostal bez domu i pracy.przez kilka miesiecy mieszkal w noclegowniNikt kto go mijal na ulicy by się nie domyslil.Byl czysty,ogolony.W takich osrodkach do woli korzystac mozna z wody,mydla i proszku do prania.Jak ktos chce to potrafi. A depresja?Niech idzie do szpitala jeśli nie daje sobie rady.Tam ja nakarmia,ubiora i umyja przede wszystkim. Jestem ZA WYRZucaniem smierdzieli z komunikacji miejskiej!!!

dlatego ze to komunikacja publiczna i smeirdziel tez moze jechac :D juz w czasi wojny byly tramwaje dla jednych ludzi a ci ktorzy nie mogli jechac w srodku wisieli z opaskami na zew. chcesz jechac w komforcie to samochod albo taxi takie prawa rynku.

Gość gość
Prawa rynku idioto tez takie ze jedziesz-kupujesz bilet. Jeśli smierdziele jeden z drugim,pijaki,lompy przewozace reklamowy smierdzacych puszek i bezdomni zaczna placic za przejazd wtedy zmienie zdanie i owszem,potwierdze ze komunikacja miejska jest dla wszystkich.

skad wiesz moze ma miesieczny :D kontrola biletow nalezy do kogos innego wiec nie tobei oceniac czy ma biulet czy nie. poza tym kibole dostaja specjalny autobus nawet i nikt biletu tam ani nie kupuje ani nie sprawdza a smierdziel jechac nie moze :D ? bezdomnego mozna wywalic bo 5 kanarow da rade ale jakos nigdy nie widzialem aby spradzali bilety na linii kursujacej pod stadion w dniu meczu. skoro bydlo na mec zmzoe jechac to wg mnie moze jechac kazdy czy w biletem czy bez, po prostu za brak biletu sie placi i tyle, jechac mozesz zawsze nawet bez biletu tylko to rodzi pewne konsekwencje.

Gość gość
A kierowca tez ma prawo bilet sprawdzic.Więc ich obowiazkiem powinno byc to ze podchodza do takiego smierdzacego delikwenta i prosza o bilet.Nie ma-wysiada i tyle.Bez dyskusji.Mandaty takiemu niestraszne bo i tak nie zaplaci.

to niech sprawdza wszystkim a nie wybranym to jest zwykla dyskryminacja a konstytucja jest aktem nadrzednym nad jakims regulaminem mpk.

Gość gość
Kierowca zawsze ma prawo zareagowac jeśli ktos zakloca porzadek w srodku komunikacji.A wydzielanie odoru tez zakloca podroz innych pasazerow.Więc to żadna dyskryminacja.

w takim razie najbardziej porządek zakłócają oczyszczalnei ścieków :D ty rozumiesz co piszesz w ogole ? jak smrod moze zaklocac porzadek :D i co z murzynami oni maja specyficnzy zapach wiec moga czy nie moga poruszac sie komunikacja :D

Gość gość
Niestety większość z was,mam wrażenie,rozmija się tu w swych ocenach z rzeczywistością. Słusznie pisze ten kto zwrócił uwagę na fakt iż publiczna komunikacja to nie darmowa komunikacja. Korzysta się z niej poprzez przystąpienie do warunków w jakich świadczona jest usługa poprzez skasowanie ważnego biletu. Nie jest tak że co do zasady komunikacja jest bezpłatna.A to czy ktoś ma prawo korzystać z komunikacji nieodpłatnie opiera się na określonym tytule prawnym jaki się zawsze powinno sprawdzić i jak to ma miejsce w przypadku zaświadczeń z urzędu pracy o statusie osoby udającej się do takiego urzędu ze specjalnym kwitem czy chociażby jakichś legitymacji potwierdzających nabycie renty. Problem polega na tym że sprawdzani są drobiazgowo zwykle normalni ludzie a pijakom,chuliganom czy innym takim tam się zwykle odpuszcza albo ze strachu albo z niemocy stanowiącej efekt ułomnego prawa. Problem w praktycznym realizowaniu swych obowiązków jak i kulturze osób odpowiedzialnych za kontrole biletowe.W dużej mierze przez to co robią i jak robią przy tym się zachowując doprowadzają do agresji innych i do spadku morale większości podróżujących. I jeszcze słowo o kibicach. Jak specjalne środki transportu są organizowane dla nich to nie po to by se jeździli gdzie chcą tylko na stadion. A menele czy zadymiarze to se jeżdżą gdzie chcą i płacą jak im się podoba.A normalny człowiek to zawsze przez to jest bity w doope i tak to wygląda w praktyce.

Jak specjalne środki transportu są organizowane dla nich to nie po to by se jeździli gdzie chcą tylko na stadion.>>>nie to jest po to aby niszczyli tylko autobus a pasazerow zostawiali w spokoju :D podstawia sie tez ten gorszy i unika wiekszych strat. to nie jest po to aby jechali na stadion bo ktos im za ten kurs zaplacil :D ogolnie przyjeta zasada jest ze kibice podrozuja komunikacja miejsca w zorganizowanych grupach za darmo :D

Gość gość
W zorganizowanych grupach. No tak. Ciekawe jak brzmi interpretacja takie zorganizowanej grupy. Bo grupa to grupa. Tu jeszcze dochodzi element "zorganizowania".Nie chodzi tu chyba o jakąkolwiek grupę która deklaruje, że jest grupą kibiców. Mniejsza o to.Kwestia transportu w miejskich środkach komunikacji to temat-rzeka.I pod kątem jego jakości jak i bezpieczeństwa. Czasem to się zastanawiam czy to jest warte kwot jakie płaci się za te bilety.Ale to już inna rzecz.

Gość gość
Bardzo słusznie postąpił ten motorniczy, że nie pozwolił tej śmierdzącej osobie jechać dalej. Jest taki przepis, że osoba budząca odrazę swoim wyglądem, a właściwie smrodem nie ma prawa korzystać z komunikacji publicznej. Skunsy mają poruszać się pieszo albo siedzieć w swoich norkach skoro nie umieją się przystosować do norm cywilizowanych obywateli. I tyle.

Gość gość
A ten ktos kto tu tak zaciekle broni brudasow i meneli albo nie jezdzi wlogole komunikacja miejska,albo sam myje się raz na pol roku:-) Co to za pomysl porownywac murzynow do lompow i meneli?Sto razy wole tabun spoconych murzynow od jednego,niemytego od miesiaca brudasa.

Gość gość
raz widziałam menela jak mu gówno nogawką wypływało :(

Gość gość
Ale jak widac dla niektorych takie widoki i zapachy sa zupelnie normalne bo zaciekle bronia menelstwa i brudasow twierdzac ze maja pelne prawo do korzystania z transportu publicznego....

Gość znowu_10_osob_ukradlo_spacje_
nie są normalne i faktycznie nie jezdziłem komunikacją miejską dobrych kilka lat, ja tylko stwierdziłem że smierdziuch ma takei samo prawo nią podróżować jak każdy inny i regulamin nie może mu tego zabraniać bo to dyskryminacja.

Gość gość
Jak to czytam to ręce opadają "komunikacja publiczna jest dla wszystkich" - czy osoba to pisząca ukończyła chociaz szkołe podstawową? Biblioteki np. sa też publiczne - czy oznacza to, ze można z nich sobie zabierac ksiażki i nie oddawać? Albo toalety publiczne - skoro jest wywieszona opłata za korzystanie to chyba trzeba zapłacić, nie? Jest regulamin korzystania z komunikacji miejskiej, ktory zezwala kierowcy czy motorniczemu na wyproszenie menela. To, że ktos nie zna tego regulaminu bo mu się nie chce przeczytać nie oznacza że regulamin może łamac. To tak samo jak z łamaniem przepisów drogowych na rowerze. Jak zlamiesz przepisy to policjant moze ci wlepić mandat i nie interesuje go czy zapoznałaś się z kodeksem drogowym czy nie. Inaczej każdy złodziej czy bandyta by się tłumaczył, że nie zna kodeksu karnego i nie wiedział, że nie wolno krąśc czy napadac ludzi. Weźcie się trochę zastanówcie nad sobą i przestańcie wypisywac głupoty. Uczciwy cżłowiek który płaci za przejazd i to wcale niemało ma chyba prawo jechać nie wdychając smrodów niedomytych meneli. A wiecie czemu menele śmierdzą? Przecież są schroniska, gdzie mogliby się umyc. Ale w tych schroniskach nie wolno pioc alkoholu. Więc lumpek woli chlac, smierdzieć i jezić za darmo komunikacją. Zdecydowanie popieram działania kierowcy/motorniczego i uważam, że pasażerowie powinni też reagować. Szczególnie mężczyxni. Menela za kołnierz i za drzwi na najbliższym przystanku!

Gość gość
dokladnie 100% racji gosc powyzej, gdyby robiono tak jak piszesz to za 10,15 lat zobaczylibyscie jakby liczba meneli spadla jakby sie nauczyli, ze nie maja wszystkiego za darmo bo są menelami i kazdy bedzie na nich oko przymykal