Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin7263

co to może być

Polecane posty

Gość Marcin7263

Od 3 dni noc w noc mam silne poty oblewa mnie fala gorąca strasznie się poce kołdra poduszka i ja wszystko mokre a później nagłe zimne dreszcze ze aż się trzese z zimna... do tego ból kości mięśni i stawów ze ciężko mi nogę podnieść albo przekręcić się bolą mnie nogi plecy nie całe tylko u dołu biodra oraz szyja oraz mocny ból gardła przy przelykaniu.. w dzień jest dobrze trochę tylko bolą mięśnie i takie uczucie ciepła na twarzy niewiem jak to nazwać co to może być???

Gość gość
pewnie jakaś choroba, najlepiej idź do lekarza

Gość Marcin7263
no napewno tylko jaka?? jutro idę

Gość gość
niestety nie znam się na chorobach to nie pomogę

Gość gość
2 tyg po zakazeniu HIV wystepuja tzw objawy okołogrypowe.Jesli w ostatnim czasie nie miales kobitki to mozesz byc spokojny, ale jesli spalesz jakas i robiliscie to bez gumki, to lepiej zrob test :o🖐️

Gość gość
a nie złapałeś przypadkiem kiedyś kleszcza? Bo wygląda mi to na boreliozę. Może warto zrobić test i sprawdzić?

Gość Marcin7263
robiłem to Ale że swoja panna która mam już 3 lata więc to odpada

Gość gość
Nowotwory układu chłonnego. Białaczka, chłoniaki, ziarnica zaczynają się od osłabienia i braku apetytu. Cera staje się blada, a węzły chłonne powiększone. W nocy występuje obfite pocenie się. http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/sygnaly-ciala/nadmierne-pocenie-sie-moze-byc-objawem-choroby_35094.html Zlewne poty są dosyć charakterystyczne dla nadczynności tarczycy - towarzyszą im wtedy drżenia rąk, kołatanie serca, nerwowość, utrata masy ciała. Jeżeli nocnym potom towarzyszą stany podgorączkowe albo gorączka i utrata masy ciała to powodem może być proces nowotworowy, często w postaci chłoniaka ziarniczego. Rzadszymi przyczynami mogą być: gruźlica, sarkoidoza, brucelloza, zakażenie wirusem HIV. Znalezione w googlach "pocenie nocne"

Gość Marcin7263
jak sie nie mylę to miałem kiedys kkleszcza ale to było z 2 lata temu... gdzie taki test mogę zrobić??

Gość gość
Wujek google Ból ciała związany z objawami grypopodobnymi może oznaczać chłoniaka Co roku w Polsce notuje się około 6 tysięcy nowych przypadków chłoniaka. Obserwuje się dwa szczyty zachorowania: w wieku 25–30 lat i 50–65 lat. Chłoniak to rak węzłów chłonnych, które znajdują się w pachach, szyi i pachwinach. Nowotwór atakuje białe krwinki, które są podstawowym elementem układu immunologicznego. Objawy często są podobne do grypy: stan podgorączkowy, zmęczenie, obfite nocne poty, niewyjaśniony spadek masy ciała. Ponadto czasami pojawia się krwawienie z nosa, dziąseł czy guzki w gardle. Jeżeli takie dolegliwości utrzymują się dłużej niż dwa tygodnie, zgłoś się niezwłocznie do lekarza.

Gość Marcin7263
nie m bladej cery ani braku apetytu lub drżenia rąk, kołatanie serca, nerwowość, utrata masy ciała. więc to wszystko odpada

Gość Marcin7263
spadku masy ciała nie widzę utrzymuje stałą wagę

Gość gość
OBJAWY BIAŁACZKI Różne typy schorzenia zwykle dają podobne objawy, które nie zawsze można zaobserwować w początkach choroby. Zdarza się, że przewlekłe odmiany nie dają żadnych widocznych objawów. Pierwszy niepokój pojawia się zazwyczaj w wyniku nieprawidłowego wyniku badań krwi – znaczna leukocytoza ( za wysoka ilość białych krwinek) lub niedokrwistość. Początki białaczki ostrej może dawać objawy grypopodobne – gorączka, znaczne zmęczenie, bóle mięśniowo- stawowe, nocne poty. znalezione w necie

Gość Marcin7263
k***a ale straszycie a to może zwykła angina

Gość gość
to ja pisałam o HIVie, debilu ja Ci chciałam pomóc i napisałam co to może być a Ty od razu z ryjem, mój kolega tak miał, miał partnerkę i to ona go zaraziła, bo kiedyś miała przygodowy sex z jakimś typem, więc się nie bulwersuj wulgarny chamie.

Gość gość
nowotwory nowotworamy, jesli bedziesz mial az taka masakre to lekarz to wykryje. ale powiedz lekarzowi o podejrzeniu boreliozy, bo to cwana choroba, dlugo sie rozwija, nawet latami i daje niespecyficzne objawy, wlasnie miesniowe itp, to moze byc tez tarczyca. spisuj wszystkie swoje objawy, idz do rodzinnego i sie zobaczy. walcz o skierowania do specjalistow i lab

Gość gość
Nie straszymy tylko szukamy odpowiedzi, a jutro jak pójdziesz do lekarza i zrobisz badania to się dowiesz co ci dolega. Angina nie daje takich objawów niestety.

Gość rozpieta koszulka
nie piszcie już, widzicie jaki to cham , same bluzgi.olać typa, niech zdycha jak taki cwaniak.

Gość Marcin7263
Skupiacie się na samych potach nocnych. A bóle mięśni i kości bol gardła też są z tym powiązane . Nie mam samych potow lecz wszystkie te objawy co pisałem . Więc to nie jest raczej żaden chłoniak czy ziarnica lecz jakiś wirus lub faktycznie bolerioza

Gość gość
Gdyby to byla angina to caly czas by cie gardlo bolalo.Moze najwyzej jakies komplikacje po anginie,ale dziwne,ze tylko w nocy.

Gość Marcin7263
W nocy mam te poty dreszcze i bóle mięśni oraz te gardło i gorączka w dzień mam też bóle mięśni gorączkę ale już o dużo mniejszym nasileniu.

Gość Marcin7263
Zauważyłem też że od wtorku od początku tych objawów nie wydalalem stolca i mocz mam bardziej kolorystyczny bardziej żółty niż zwykle

Gość gość
A ten ból tak skacze?tzn z nadgarstka na łokieć,z kolana na udo?Mi to wygląda na zapalenie stawów.Zrób badanie krwi i lecz,bo potem może być gorzej.

Gość Marcin7263
Bol jest taki jak w przypadku zakwasow mi się wydaje tylko że mocniejszy . Nie rozprzestrzenia się jak piszesz . Ręce mnie nie bolą. Nogi biodra uda plecy u dołu oraz szyja i mięśnie brzucha.

Gość gość
pewnie grypa

Gość gość
To nie wiem co to moze byc.Ale mam nadzieje,ze wybierzesz sie z tym do lekarza?

Gość gość
tak idę jutro z tym