Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rachmani

Kobiety które mają dom po rodzicach

Polecane posty

Gość Rachmani

Czy przepisujecie połowę na męża? Ja dostałam od rodziców dom już w trakcie małżeństwa. Rodzeństwo musieliśmy spłacić. DOm był mały na naszą rodzinę plus moi rodzice. Wzięliśmy kredyt i rozbudowaliśmy go, zrobiliśmy ocieplenie, wymianę okien, instalacji itd. Dom przedtem był wart gdzieś 120 tys. a teraz ok. 400 tys. Do tego dochodzi działka, duża 1000m2. Teraz mąż domaga się połowy domu ( i działki). Nie rozwodzimy się, więc ja uważam że nie ma takiej potrzeby. Poza tym, on nic nie chce robić w domu. Sama zajmuję się ogrodem, on woli siedzieć przed komputerem. Płot wymaga naprawy, on wie o tym, ale olewa to. O każdą najmniejszą naprawę muszę się prosić, Boję się, że gdybym przepisała na niego część, to pozbawiłby praw do domu moich rodziców i dzieci. Po mojej śmierci. Różnie bywa. Jemu nie chce się nic robić koło domu, więc sprzedałby go, kupiłby sobie mieszkanie w bloku z nową kobietą. Dzieci nie miałyby nic, rodzice też. Jak to wygląda u was?

Gość gość
Skoro wspolnie zainwestowaliscie to ma prawo do polowy

Gość gość
Aha i fajnie,ze takmyslisz o swoim mezu ... niezla patologia najlpeiej mieszkaj z rodzicami i dziecmi a meza wyrzuc skoro tak ci nie pasuje :( chcialabys tylko miec wola zaprzegowego i nic nie dajesz od siebie

Gość Ja dostałam nie po rodzicach a
od ojca, przed ślubem i nic mu nie dam