Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WózkowaMama

Lozeczko dziciece 70x140 czy warto takie kupic

Polecane posty

Gość WózkowaMama

Jak w temacie czy warto zakupić takie większe łóżeczko 70x140 zamiast takiego klasycznego 60x120? Pytam gdyż w pierwszych miesiącach życia dziecko będzie spać z nami w sypialni, a że nie jest ona zbyt duża to takie duże łóżeczko znacznie by ją zagraciło i byłoby mniej miejsca do poruszania się, ale generalnie to zmieścić by się zmieściło. W późniejszych miesiącach planuje łóżeczko przenieść do osobnego pokoju więc tu już by nie było problemu z miejscem. Czy mamy które miały właśnie to większe łóżeczko były z niego zadowolone?

Gość WózkowaMama
Nie ma żadnej mamy która miałaby takie łóżeczko, albo takiej która się na nie nie zdecydowała z jakiejś konkretnej przyczyny?

Gość gość
Ja kupiłam dlatego, że starczy na 5-6lat a po za tym ja używałam przewijaka nakładanego na łóżeczko i przy łóżeczku 120 jak jest przewijak nałożony to kiepsko się dziecko w nim kładzie w łóżeczku 140 przewijak na nim położony w niczym nie przeszkadza, więc nie trzeba kupować osobno komody do przewijania... Ja polecam jak masz gdzie postawić...

Gość gość
My mamy też małego w sypialni i też z tego względu łóżeczko 60x120. Stoi w jednym ciągu z szafą i komodą i wystaje minimalnie, szersze już by zawadzało. Teraz synek ma 2,5 roku i się spokojnie mieści, pewnie ok. 3 latek dostanie duże.

Gość gość
Ja też takie mam, rozklada się na tapczanik potem :) polecam takie

Gość gość
Ja mam takie lozeczko. Kupilam jak tylko syn sie urodzil i mam zamiar je trzymac az z niego wyrosnie

Gość gość
Ja mam takie. Syn ma prawie 5 lat i nadal z niego korzystamy, ale w formie tapczanika.

Gość gość
Ja tez mam takie i jestem zadowolona poniewaz moje dziecko to niezly wierc***eta ma duzo miejsca w trakcie snu a jak podrosnie to nie musze kupowac wiekszego bo spokojnie zdejme scianki i conajmniej do 6 roku w nim pospi :)

Gość WózkowaMama
Do dziewczyn które mają łóżeczka w tych większych wymiarach Macie dużo miejsca w pokoju w którym łóżeczko stoi? troche się boję zagracenia :/

Gość gość
my mielismy łózeczko 60x120, jak synek miał 2 latka kupilismy mu takiej przejściowe łózko 70x130 a teraz ma 4 lata i dostał juz normalne łóżko i jak dla mnie to rozsadna opcja 70x140 pod warunkiem ze przerabia sie na tapczanik a jesli nie to 60*120 i jak wyrośnie to normalny tapczanik

Gość gość
Na małym przewijak mi się mieścił wygodnie.

Gość gość
Jaki tapczanik? możecie zalinkować? mam malutki pokój, w nim ,sa dwa łóżka, jedno 160x70 a drugie które musze wymienić to turystyczne 120x 60. astanawiam się nad łózkiem 140x70 takim ikeowskim,ale tapczan też wezmę pod uwagę ;)