Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćO

salon kuchnia na pietrze a sypialnie na parterze

Polecane posty

Gość gośćO

czy to może się sprawdzić?

Gość gość
obejrzyj film chilly christmas nie wiem polskiego tytulu ale tam byla taka sytuacja ze ojciec i syn mieszkaja w domku gdzie salon na gorze a sypialnie na dole

Gość gość
ale po co?

Gość gość
ciekawe rozwiązanie, też o tym myślałem, salon połączony z kuchnią na piętrze i przeszklone balustrady przy a'la balkonie przy schodach

Gość gość
ponieważ dopiero niedawno zaczeliśmy robić poddasze, a na dole jest ściana nośna a ja chcę owartą przestrzeń, no i juz zaczęte wszystko pod sypialnie i łazienki.

Gość gość
na górze mamy bardzo wysoki sufit i fajną powierzchnię, jest to duże poddasze i nie chciałabym go dzielić sypialniami :) chcę zrobić open space- pokój dzienny z kuchnią itp. Czy ktoś z was ma podobnie? PS na dole są 2 sypialnie, garderoba, łazienka, toaleta i będzie duży hol a z niego wyjście na ziemny taras, na górze właśnie strefa dzienna z możliwym balkonem, tylko jeszcze nie spotkałam się z tym zeby ktoś tak miał...

Gość gość
dodam że jest to przebudówka połowy stodoły na część mieszkalną, więc stare budownictwo i jakieś ściany były

Gość autorkaLLL
dlaczego nie?

Gość niegość
A moim zdaniem czemu nie? Co to za różnica, czy część sypialniana na górze, czy na dole? Jak masz fajne miejsce, które możesz ciekawie zaadaptować na salon z kuchnią, to moim zdaniem robienie z tego na siłę sypialni jest głupotą ;P

Gość autorkaLLL
no dzięki, w końcu jakieś poparcie, tym bardziej że mam już wszystko w głowie zaplanowane co do jednego centymetra:)))

Gość gość
a jak przyjda goscie i zechcesz zrobic grila na tarasie to przez twoja sypialnie beda wychodzic do ogrodu?

Gość niegość
Przecież wyjście będzie z holu, nie z sypialni, więc w czym problem?

Gość gość
aa chyba, ze tak:D

Gość niegość
Jeszcze nie widziałam, żeby ktoś wchodził z dworu prosto do sypialni xD

Gość autorkaLLL
Wyjście przez hol:)))

Gość autorkaLLL
niegość- nie prosto z dworu, najpierw duży hol, później korytarz do jednej sypialni a nasza za drzwiami, a raczej ukryta za schodami które wkrótce się pojawią:) czyli dobry pomysł?

Gość autorkaLLL
do sypialni syna miało być, ma ponad rok więc kolejny plus sypialni na parterze

Gość gość
ale grilla sie robi na tarasie, ja mam na taras wyjscie z salonu na parterze na ogrod z tylu domu., a z dworu jest wejscie do domu od strony ulicy przez holl:P mialam wiec prawo sadzic, ze u autorki jest podobnie:D, bo glownie tarasy sa z tylu domu.

Gość autorkaLLL
rozumiem:)

Gość niegość
Ja myślę, że dobry. Bez sensu wymyślać na siłę sypialnie na górze, bo tak wypada, bo nikt nie ma inaczej.

Gość gość
Moja znajoma ma taki uklad, nie z wyboru, lecz z koniecznosci - akurat takie mieszkanie jej przypadlo (to dwupoziomowe mieszkanie w bloku). Bardzo narzeka na taki rozklad, glownie z przyczyn funkcjonalnych - wszystkie zakupy po schodach, powrot do domu i pierwsze co, to schody, zeby sie znalezc w strefie dziennej. W dodatku lazienke tez ma na pierwszym poziomie, wiec z sypialni znowu po schodach na byle siusiu, o ile masz lazienke na dole rowniez to chociaz tyle dobrze. Ale ogolnie, niewygodnie, zdecydowanie bym sie sama nie pokusila o taki rozklad.

Gość autorkaLLL
dzięki! tym bardziej że szkoda byłoby niszczyć duże i przestrzenne poddasze ścianami:)

Gość autorkaLLL
ja dużo czasu spędzam w sypialni na dole, przy biurku lub bawiąc się z synem, taki układ mi odpowiada:) on ma tu zabawki i wszystko, nie wyonbrażam sobie kilka razy dziennie biegać na dół z dzieckiem po schodach żeby wyjść na dwór itp:) bo i w ogrodzie dużo czasu spędzamy

Gość niegość
Bez przesady, ja mam tak, że na dole domu mieszkają w osobnym mieszkaniu rodzice, na górze mamy mieszkanie my, ale wchodzi się do niego oczywiście z parteru, więc jak przynosimy zakupy, to najpierw wyładowujemy z auta na klatkę schodową, a potem na górę, zazwyczaj na dwa razy ktoś musi obrócić, bo na raz się nie da i żyjemy. A jak siedzimy z gośćmi na ogrodzie, to też trzeba biegać i się żyje.

Gość autorkaLLL
w takim razie dzięki za pomoc:))

Gość hemse
Przede wszystkim bym się zastanowił nad tym, czy rzeczywiście potrzebny jest Wam aż taki projekt, czy go wykorzystacie? Popatzrcie - http://archon.pl/projekty-domow-pietrowych-pc1564 Są one piękne, ale to musi mieć przede wszystkim zastosowanie.