Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to realne w UK

Polecane posty

Gość rozczarowana cala sytuacja
tak jak pracujecie oboje to tak stac was bedzie. Rowniez to zalezy od tego gdzie mieszkacie. Wiadomo w londynie i okolicach londynu ceny sa wygorowane ale na polnocy Angli ceny za wynajem sa male - zalezy tez jak ktos jest gospodarny , nie mowie ze musi byc dusigroszem ale jak roztrwania na prawo i lewo to bedzie pisal ze nie. Ja mieszkam za londynem z moim narzeczonym a dokladniej w hrabstwie kent. On zarabia 1600 ja 1050 ( nie wiele) nasze jednopokojowe mieszkanie - czyli salon, kuchnia, lazienka, sypialnia (tyle nam wystarczy poki co dzieci nie mamy ) kosztyje 630 z rachunkami. Moj facet traci 230 na bilety miesiecznie do londynu do centrum ja place 40 bo jezdzi ze mna do pracy 2 inne osoby ktore mi miesiecznie placa po 40f ... do tego licze gora 300 miesiecznie za jedzenie ( z wyzszej polki) mojego faceta treningi 40 i moja silownia 37 plus wiadomo koszt za 2 tel kom to 100 i za internet 30 zostaje nam 1240f- MALO? Staramy sie teraz o dziecko wiec bedziemy sie przeprowadzac do mieszkania ktore kosztuje 700 bez rachunkow wiec zrachunkami licze 1100 wiec juz nam mniej zostanie bo dziecko dojdzie ale i tak przezyjemy i odlozymy.

Gość gość
gosc z 00:56 Powodzenia z tym powrotem do POlski :D Za jakis czas wrocisz za granice, czy to do UK, czy do innego kraju. Sama zobaczysz :D Kto raz wyjedzie i zobaczy roznice, ten juz na zawsze zmieni sposob patrzenia na polskie piekielko. Przyjdzie ci zalatwic w Polsce jakies formalnosci, to sie przekonasz i zatesknisz za UK.

Gość gość
Ale w UK juz nic nie ma. Do czego tu jechac/wracac? Nie ma pracy, zarobki nedzne, zycie mega drogie. Zlote czasy sie dawno temu skonczy! Nie ma juz tu czego szukac!

Gość gość
Koles jeszcze ci sie nie znudzilo to pieprzenie. Smrodzisz w kazdym temacie. Z ktorego zakladu dla oblakanych sie urwales ?

Gość gość
Jak ja lubie takich czarnowidzow. Przyjda zli Bulgarzy z Rumunami i zabiora nam wszystkim prace :D Ja juz lece sie pakowac i po nowym roku uciekam ze strachu na zielona wyspe :D

Gość gość
ja tez sikam ze strachu, jestem farmaceutka i teraz boje sie, ze jak przyjada Rumuni to zatrudnia Rumuna na moje miejsce za 1f/godz! :D

Gość Wewwe
W Angli ciagle można żyć na poziomie wystarcza chęci. Ja jestem programista obrabiarek CNC 40K rocznie moja dziewczyna jest kontroler jakości firmie zajmującej sie produkcja elementów instalacji gazowych 20K rocznie mieszkamy w środkowej części Angli do utrzymania mamy dwa samochody dom czynsz 450£ nigdy nawet nie liczyłem kosztów dodatkowo dziewczyna studIuje medycynę moja wielka pasja jest wspinaczka często wyjeżdżam na wyprawy gorskie co pochłania dużo kasy w okresie pazdzierni-marzec latam co drugi weekend na wspinaczkę skalkowa do Hiszpani bo w Angli skały w tym okresie są za zimne i szczerze mówiąc nie odkladamy praktycznie nic mam pewna kwotę na koncie na czarna godzine i wystarczy jak bym zrezygnował ze swojej pasji albo choć ja trochę ograniczył to mógł bym sporo odłożyć ale po co? Życie trzeba przeżyć, a nie w wieku 65 lat żałować, ze czegos nie zrobiłem, a za to miec 200k na koncie. Moim zdaniem zachód dziś potrzebuje wszelkiej różnego rodzaju inżynierów i techników jeśli ktos chce żyć na poziomie powinien iść w tym kierunku.

Gość gość
witam.jestem optykiem w polsce.czy ktoś z was wie co musiałabym zrobić żeby starać się o legalną pracę w tym zawodzie w uk? chodzi mi o jakie pozwolenia należy się starać, czy należy zdać jakiś brytyjski egzamin potwierdzający umiejętności czy jeszcze coś podobnego. próbuję rozeznać ten temat bo póki co nic o tym nie wiem.

Gość gość
to próbuj się raczej rozeznać na stronach anglojęzycznych w swojej branży

Gość gość
w ten sposób też próbuję ale tu wypowiadają się osoby, które mają różne doświadczenia i może akurat znajdzie się wśród forumowiczek/ów ktoś, kto podobną drogę już przechodził.pozdrawiam.