Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapalenie krtani

Polecane posty

Gość gość

Hej Przechodzę właśnie zapalenie krtani, drugi tydzień. Od tygodnia już nie boli, na początku miałam suchy kaszel ale nieduży ( kilka razy w ciągu dnia, nie był duszący ani męczący). Właściwie od początku choroby zalega mi jakaś wydzielina w gardle, którą bezskutecznie starałam się usunąć. Myślałam, że z czasem kaszel zacznie być mokry i pozbędę się tej wydzieliny. Teraz już nie mam wcale kaszlu. Mam pytanie do osób, które już to przechodziły: czy powinnam zacząć brać jakiś syrop na rozrzedzenie? Czy to coś pomoże? Bo w ulotce napisali, że rozrzedza śluz w oskrzelach a ja oskrzela mam czyste tylko coś zalega w gardle. Brać czy jeszcze poczekać?

Gość gość
a co na to twój lekarz?

Gość gość
Na pierwszej wizycie lekarz mówił, że to normalne i sugerował coś przeciwkaszlowego a jak charakter kaszlu się zmieni to wtedy środek rozrzedzający i wykrztuśny. Ale suchy kaszel minął a flegma w gardle dalej jest. Następną wizytę mam w piątek i nie wiem co robić do tego czasu, nie chcę sobie zaszkodzić.

Gość gość

Inhalator mamy włoski to się dokładnie nazywa Familino (tu widać jak wygląda: novamed.pl/novama-familino-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja). Działa bezproblemowo, można szybko podać aerozol, mgiełka nie ucieka, trzeba przyznać że maseczki są bardzo dobrze wykonane, szczelne.

Gość miii

Ze swojej strony i doświadczenia mogę polecić taki sprzęt jak inhalator Baby – u mnie w okresie przeziębień sprawdza się przy dziecku perfekcyjnie i regularnie z niego korzystamy, na pewno będzie to sensowna opcja. Cena jest atrakcyjna a co ważne sprzęt fajnie funkcjonuje, delikatnie podaje lek więc nie ma problemu z dziećmi.

Gość anna

Sensowna propozycję dała mi pani w aptece jak szukałam ostatnio jakiegoś inhalatora dla dziecka, dokładniej Alergia Stop, podobno ma być szczególnie delikatny, mam nadzieje, że w praktyce rzeczywiście się dobrze sprawdzi.