Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myślicie o psychiatrach

Polecane posty

Gość Nasturcja 123
przecież każdy schizofrenik siedzi w domu i ma rentę, to jest poważna choroba, wg mnie ciężko funkcjonować w społeczenstwie, poza tym każdy przylepia takiemu etykietę "wariat" x x Jakies 10 lat temu to jeszcze tak było, teraz sa coraz lepsze leki które daja b mało skutków ubocznych, eliminuja objawy choroby nie robiac z cżłowieka zombie, jak np. niedawno odkryty Solian... Obecnie wielu schizofraników pracuje, jest ich zreszta masa, bo choruje na to 1% społeczeństwa, czyli co setna osoba

Gość gość
Jak wygląda wizyta u psychiatry Wchodząc mówisz dzień dobry. Udzielasz odpowiedzi na masę dziwacznych pytań, zastanawiając się kto tu jest bardziej nienormalny. Chowasz do kieszeni receptę, którą Twój psychiatra z wielką gorliwością wypisze, zapewniając, że po pigułkach poczujesz się lepiej. Przed wyjściem z gabinetu koniecznie postaraj się o rumieniec wstydu i zmieszania na Twarzy aby specjalista mógł Cię poinformować, że to zupełnie normalne uczucie. Zanim wyjdziesz zalecane jest otworzyć drzwi. :D:D:D

nie wiem, nie wchodze w dyskusję pt. "wiadomo, jak w Polsce". każdy Polak jest inny i nie ma sensu nasączać sie negatywizmem, choć wiem, że to ulubiona rozrywka ludzi z kafe. znam wiele osób chorych, którzy mają gorzej niż ja i podziwiam jak sobie radzą. raczej mam z nimi dobre skojarzenia. moja psychiatra nie sprawiała wrażenia, że wszystko będzie dobrze, raczej w uprzejmy i taktowny sposób przekazała mi jaka jest sytuacja z moim zdrowiem psychicznym, co powinnam dalej robić i na co pomogą a na co nie pomogą leki. generalnie dobre wrażnie, jeśli w ogóle można mieć dobre wrażenie z takiej masakry jak przymus spowiadania się obcej osobie ze swoich porażek.

Gość gość
Ja nie leczyłam się u psychiatry,ale byłam u psychologa kiedyś. I powiem wam ,że każdy tak naprawdę sobie musi pomóc sam wszystko poukładać w głowie , zmienić swoje zycie itd ,a psycholog może tylko troche nakierunkować człowieka , wesprzeć bo po takiej rozmowie człowiek czuje się lepiej kiedy mu ktoś szczerze doradzi i nie ocenia. A psychiatra chyba jest skuteczny o tyle ,że pomaga przetrwać człowiekowi najcięższy okres podając mu leki.. ale żaden pscyhiatra ani psycholog nie pomoże jesli człowiek sam sobie nie pomoże. No chyba ,że mówimy o chorobach psychicznych to wtedy tylko psychiatra

Gość niveaxxxxx
a ja właśnie mam odwrotnie, w ogóle mnie nie krępuje jak opowiadam swojemu psychiatrze o moich problemach, czuję się wyluzowana, ale potem jest już gorzej... mam stwierdzoną depresją psychotyczną, dostałam lek, ale boję się go brać;/ boję się, że utyję, zatrzyma mi się okres itd. Broken a jaki lek bierzesz?

Gość gość
– Ilu psychologów potrzeba, by zmienić żarówkę? – Tylko jednego, ale to będzie długo trwało, drogo kosztowało i żarówka musi chcieć się zmienić.

Gość martiniqqq
nie ma ludzi zdrowych, są tylko źle zdiagnozowani :classic_cool:

Gość gość
psychiatra powiedział mi ze zamknął by mnie w piwnicy

Gość gość
Mam wrażenie, że od tego żeby zmusić różnego rodzaju ludzi do wpasowania się w normy społeczne i nie wychodzenia przed szereg. Jeżeli ktoś ma chorą głowę to powinien leczyć się u neurologa, jeśli jest to genetyczne również poradnia genetyczna. Jeśli się pójdzie do psychiatry to tego nie zdiagnozuje, tylko dopatrzy się jakiś "dziwactw", które koniecznie musisz zmienić, bo nie można odstawać od większości. Szczególnie jeśli uzna, że te dziwactwa przeszkadzają innym.

Gość Gość

Z moich obserwacji wynika, że do dyscyplinowania i pacyfikowania /eliminowania/izolowania problematycznych obywateli, obok policji i sądów z którymi są też w ścisłej współpracy.