Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

która z Was przesuwała okres orgametrilem

Polecane posty

Gość gość

Okres mi wypada akurat w dzień ślubu, nie mogę i nie chcę brać tabletek anty, wiem że wtedy nie ma problemu z przesunięciem. Gin przepisał mi orgametril żebym go brała po jednej tabletce dziennie na dwa tygodnie przed ślubem i tym sposobem mi się przesunie, czy któraś z Was tak zrobiła może?

Gość gość
Nie przesuwałam orgametrilem, ale brałam orgametril na nieregularne miesiączki. Efekty uboczne mnie lekko załamały - nie dość, że pojawił mi się okropny trądzik, to jeszcze w pierwszym miesiącu terapii zatrzymałam 3 kg wody, w drugim doszło do tego dodatkowe 2 kg wody i lekarka zdacydowała się zmienić lek na inny. Wody pozbywałam się jeszcze przez 3 kolejne miesiące. No i przez cały okres terapii tym lekiem chodziłam jak zmulona. Jeśli nie brałaś wcześniej tego leku, to trudno powiedzieć, jak zareaguje Twój organizm, ale ryzykujesz tym, że w dniu ślubu będziesz zmęczona, ospała, spuchnięta i w krosty. Brrrrr

Gość gość
ja tak robiłam chciałam przesunąć na wakacje i cała w pryszczach byłam

Gość gość
Orgametril o mało nie zniszczył mojej siostrze dnia ślubu! Nie wiem, co sobie myślą ginekolodzy, kiedy go przepisują. Siostra potrzebowała przesunąć okres o 8 dni. Trzy dni przed ślubem zaczęła się zabawa, bo siostra zaczęła niekontrolowanie "tyć", mimo że prawie nic nie jadła. Oprócz tego zaczęły jej wychodzić na twarzy ropne krosty (nigdy nie miałyśmy problemu z trądzikiem). Zadzwoniła do lekarza, a ten powiedział, że to normalne skutki uboczne i miną, kiedy odstawi lek, a doraźnie powinna pić jak najmniej napojów. I rzeczywiście minęły, ale siostra dotąd nie może patrzeć na zdjęcia ślubne, na których po prostu wylewa się nad gorsetem sukni, a na brodzie ma pryszcza, z którym nawet makijaż sobie nie poradził. No i jeszcze rozregulował jej się okres i gospodarka wodna. Serio, lepiej się przemęczyć z tamponem.

Gość gość
przestraszyłyście mnie, ale przyznam szczerze że okres też mi sie nie uśmiecha :O :O brałam już kiedyś orgametril, nie z powodu przesunięcia wprawdzie....nie miałam jakichś mega skutków ubocznych, nie przypominam sobie tak naprawdę nic. Ale teraz już sama nie wiem co mam zrobić. Modlę się żeby ze stresu i przesunął się okres i nie musiałabym brać tego syfu.

Gość gość
a kiedy masz wesele?może zrób próbę przed ślubem

Gość gość
ślub mam 28 września, więc próby już nie miałam. Mam od lekarza jeszcze przepisany d*phaston w razie czego, więc albo jedno albo drugie. Kiedyś już brałam ten orgametril ale nie mogę sobie przypomnieć czy cos mi dolegało....ale kurcze chyba nic takiego, skoro nie pamiętam ;) na innym forum czytałam że orgametril pomoże i jak brany doraźnie to nie spowoduje niczego złego....mam taki mętlik...