Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość godahnjik

o co chodzi

Polecane posty

Gość godahnjik

ja miałam wesele w hotelu 150 zł od osoby,do tego noclegi dla 50 osób gratis,moja siostra robiła w domu weselnym i zapłaciła 230 zł od osoby bez noclegów,dla mnie goście dawali najmniej 600zł w kopercie od pary,mojej siostrze 400zł od pary,połowa gości była ta sama,od koleżanki usłyszałam ze jestem snobka bo robiłam wesele w hotelu,nie rozumiem podejścia ludzi przecież wesela w hotelach są bardzo tanie

Gość gość
Zależy w jakich hotelach. My robimy wesele w hotelu i płacimy 320 zł od osoby i mamy tylko darmowy nocleg dla nas a goście mają jedynie 30% zniżkę. Powstrzymaj się od takich fałszywych komentarzy bo hotel a hotel czasem robi ogromną różnicę a przede wszystkim nie wprowadzaj ludzi w błąd

Gość gość
Autorko bo moze kolezanka zazdroscila ze Ciebie bylo stac na hotel a ja nie i dlatego tak powiedziala.Olej to i nie przejmuj sie. Do osoby pod autorka Ale autorka nikogo nie wprowadza w błąd:)

Gość Ex Komunikant
U nas w seminarium nie schodziliśmy z 5 stów od osoby, a jak już prymicje koledzy robili (bo nas z moim serdecznym druhem workiem kartofli przedwcześnie, a niesprawiedliwie relegowali) to wstydem był lokal bez SPA i wodotrysków, a koperty aż uginały się od boliwarów.

Gość gość
"nie rozumiem podejścia ludzi przecież wesela w hotelach są bardzo tanie" To jest właśnie wprowadzenie w błąd ponieważ to nie prawda że wesela w hotelach są bardzo tanie czego przykładem jest choćby wesele które organizujemy z narzeczonym i od osoby płacimy 320 zł i nie mamy darmowych pokoi dla gości. Autorka nie powinna uogólniać i pisać że wesela w hotelach są bardzo tanie tylko powinna napisać że akurat wesele w hotelu w którym ona robiła wesele było bardzo tanie. To jak jakby powiedzieć że wszyscy Polscy są źli i są złodziejami. Nie powinno się tak uogólniać

Gość gość
A szukalas w innych hotelach?bo Twoj faktycznie to drozyzna w porownaniu z autorka....ale wszystko zalezy co masz w menu i czy jest 2 dniowe

Gość worek kartofli
to jakiś cienki ten hotel

Gość gość
Wesele 1dniowe ale dla nas cena nie gra roli. Podoba nam się tamta sala i hotel i nie ma mowy o innym. W porównaniu z gołębiewskim hotel w którym robimy wesele oferuje więcej dań gorących. Gołębiewski to taka uboga wersja naszego

Gość gość
ja jak ide na wesele do hotelu to nie daje więcej jak 250zł od pary,bo jak ich stać na wesele w hotelu to niech będzie i stać zapłacić,a jak ktoś robi w remizie to zawsze daję 1000zł bo wiem ile pracy i serca w taką imprezę trzeba włóżyć a w domu weselnym to daję 700zł

Gość gość
A ja nie chodzę do remiz bo prezentują zbyt niski poziom a dekoracja jest taka że żal na niż patrzeć

Gość gość
Dziwne macie pojęcie o dawaniu prezentów. Temu co ma kasę specjalnie dać mniej a temu co nie ma to więcej. Prezent jest prezentem a nie analizą statusu materialnego pary młodej

Wiecie co, z takim podejściem to w ogóle odechciewa się tych całych wesel, a ja je w sumie naprawdę lubię. Pieniądze w kopercie nie są prezentem (a taki był tego praktyczny zamysł bo młodzi dostawali wcześniej np. pięć mikserów i dziesięć żelazek) tylko zapłatą za imprezę bo przecież mniej niż za ten piekielny talerzyk nie wypada (cytat z tego cudownego forum: kto nie ma miedzi w domu siedzi...) Goście są w stanie obgadać i obrzucić błotem wszystko: od kiecki panny młodej (a co to kogo obchodzi jak się ubrała, krzywdzi tym kogoś?) po wystrój sali (jak dla mnie też ma zerowy wpływ na to jak się bawię). A niektórym jak widać wyżej nie podoba się, że hotel albo że restauracja... Ja jako gość cieszę się, że mnie zapraszają na wesele. Zapraszają mnie osoby mi bliskie a nie jakieś piąte wody po kisielu czy dalecy znajomi więc nie odmawiam. I idąc na wesele nastawiam się na dobrą zabawę i zawsze mam ze sobą prezent taki na jaki akurat mnie stać. I jest fajnie, młodzi cieszą się z gośćmi a goście dobrze się bawią. Może po prostu mam normalnych ludzi wokół siebie...

Gość gość
popieram ale jak idę do hotelu to też daję mniej niż daję w remizie bo w remizie jest większe zaangażowanie

Gość gość
Chyba już rozszyfrowałam dlaczego coraz więcej opinii że parze młodej która ma wesele w remizie dajecie więcej w kopertę. Siedzą tu przyszłe panny młode których nie stać na wypaśne wesele i zachwalają remizy oraz sugerują że goście powinni dawać im w kopertę więcej niż komuś kto robi wesele bardziej na bogato. Zabawne jesteście :) Każdy gość daje tyle ile uważa. A każda para młoda robi wesele tam gdzie woli i przeznacza tyle pieniędzy i czasu ile chce

Gość gość
ale co racja to racja,takie wesele w remizie jest robione naprawdę z sercem,a takie wesele w hotelu jest takie zimne ,sztuczne,To już lepszy dom weselny

Gość gość
Wszędzie można zorganizować wesele z sercem. Tylko jak ktos ma pieniądze to można zrobić bardziej komfortowe wesele a jak ktoś dysponuje mniejszą gotówką to ugości bardziej ubogo ale nie znaczy że źle. Z mniejszą klasą i kasą ale nie wątpię że włoży w to serce

Gość gość
i zawsze chodzi o pieniądze,więc temu co poszedł po najmniejszej lini oporu dam mało i już

Gość gość
hotel to hotel,zawsze są darmowe noclegi ,chociaż niektórzy udają ze jest tylko znizka i znów kaskę zbiora

Gość gość
Nie zawsze są darmowe pokoje ale żeby goście nie mięli wątpliwości że chcemy zarobić na ich noclegach to listę gości którzy chcą przenocować zostawiamy na recepcji i goście odbierając klucz opłacają sobie sami za pokój anie dają nam pieniędzy do ręki żeby nie było podejrzeń że ich wykorzystaliśmy

Gość gość
lepiej jak goście nocują w innym miejscu bo wtedy podejżewają zę noclegi darmowe a to co goście zapłacili to idzie do zwrotu dla pary młodej

Gość gość
Hotel w życiu nie pozwoliłby sobie na takie coś że bierze pieniądze od gości i oddaje parze młodej. Poza tym jak goście nie wierzą to proponuję zadzwonić do hotelu przed weselem udać że chce się zrobić tam wesele i dopytać o szczegóły a nie podejrzewać o to że młodzi wykorzystują finansowo swoich gości. Jako panna młoda w życiu nie zrobiłabym takiego świństwa bo nie robię wesele po to żeby oszukiwać najbliższe dla mnie osoby

Gość gość
w hotelach zawsze kombinacje odchodzą,jedzenie z wesela też sprzedają

Gość gość
A w domach weselnych też czasem dają jedzenie z wesel choćby na komunie czy chrzciny które są następnego dnia. Ale jak kogoś stać na wesele to przecież nie będzie się szczypał o kilka rolad które nie otrzymał albo ciast.

Gość gość
Przekręty są wszędzie i tego się nie uniknie a im się człowiek będzie bardziej na tym skupiał tym więcej nerwów będzie go to kosztowało. Natomiast nie wierzę by para młoda chciała robić przekręty i udawać że noclegi są płatne a pieniądze zgarnąć do swojej kieszeni. Prawda wcześniej czy później wyszłaby na jaw i nie mogliby spojrzeć swoim gościom w oczy. Trzeba by było być perfidnym gnojem żeby tak okłamać najbliższe osoby

Gość gość
a dlaczego załatwiają w tym samym hotelu noclegi w którym jest wesele?lepiej jak noclegi są w innym miejscu bo goście nie lataja do swoich pokoi żeby sie odświerzyć czy sie wysrać

Gość gość
Jeśli nocleg jest w tym samym hotelu co wesele to tylko ze względu na komfort gości ponieważ : -doba hotelowa jest przedłużona -goście mogą pić alkohol a nie martwić się że mimo tego że płacą za nocleg jedna osoba musi nic nie pić żeby dojechać samochodem do innego hotelu oddalonego czasem 10, 15 a nawet 20 min bo jeśli mieszka się w niezbyt dużym mieście to nie ma zbyt wielu noclegów do dyspozycji -jak goście są z daleka to w trakcie wesela mogą odpocząć w pokoju i wrócić do dalszej zabawy -zazwyczaj goście którzy zostają na następny dzień mają z sobą torbę i rzeczy na przebranie które mogą zanieść do pokoju i w razie potrzeby się przebrać. Wyobraźmy sobie sytuację że ktoś oblewa się winem a ma drugą suknie na przebranie. Śmiało może iść do pokoju i się przebrać. Według mnie lepiej dla gości jak nocują w hotelu gdzie odbywa się wesele ale jeśli ktoś z moich gości chciałby przenocować w innym miejscu jak najbardziej byłoby to możliwe. Nie mam nic przeciwko

Gość gość
ja nigdy nie korzystam z noclegów kóre załatwiają młodzi,wolę sama załatwić ,nawet jakbym miała iść pieszo z wesela do innego hotelu

Gość gość
Przecież żadna para młoda nie nalega na nocleg tylko proponuje. Jeśli ktoś chce załatwić sobie we własnym zakresie to nie widzę problemu. Jednak zazwyczaj nocują osoby które mają dalej do domu i mogą nie znać okolicy. Z miejsca gdzie akurat nasze wesele się odbywa najbliższy nocleg jest 20 min samochodem a drugi ok 15 min natomiast na nogach za bardzo się nie dojdzie bo to jest dość r***liwa droga bez chodnika

Gość gość
Na nogach musiałby ktoś iść dobrą godzinę jednak jeśli miałby ktoś ochotę się przewietrzyć to dobrze :)