Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Romeo i Julia

Miesiączka w szkole

Polecane posty

Gość Romeo i Julia

Mam dwanaście lat i bardzo uciążliwy problem... Strasznie się boję, że gdy będę gdzieś ze znajomymi lub w szkole to podpaska mi "przemoknie". Raz zdarzył mi się taki wypadek jak jechałam na rowerze, że przemokła mi podpaska i miałam spodnie ubrudzone krwią. (Na szczęście to było na ogródku). Jest też problem w-f. Teraz idę do szóstej klasy i chciałabym na bieżąco ćwiczyć, ponieważ w piątej klasie odpuszczałam sobie w-f. Tylko... U nas nie mamy kobiety tylko faceta do w-f. I on jest... Taki dziwny. Że np. się śmieje, czasami się z nami przekomarza... Nie chcę żeby inne dziewczyny dowiedziały się o tym, że już miesiączkuję (od roku). W tamtym roku na każdej przerwie biegałam do łazienki żeby mieć pewność, że podpaska mi nie przemokła i nie chodzę po szkole z wielką palmą krwi na pupie. Mama mówi, że nie mam się co martwić, bo nieczęsto się zdarza, że podpaska przemoknie. Nie chcę żeby cała szkoła się ze mnie śmiała... Każdy mówi, że tamponów na razie mam nie nosić (i też nie chcę). Czasami okres mam obfity, a czasami plamienia... Więc co mam robić? Jak poradzić sobie z okresem w szkole? Jak uniknąć nieprzyjemnych sytuacji? P.S. Nieczęsto podczas miesiączki boli mnie brzuch. Raczej nic nie czuję, ale boję się ćwiczyć i zwalniać z w-f.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować