Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość geeway

Miesiączka co 2 tygodnie

Polecane posty

Gość geeway

Witam! Mam 17 lat, miesiączkuję od 13 roku życia. Na samym początku dojrzewania miałam okres co ok. 28 dni, po jakimś roku kiedy już wszystko raczej się ustabilizowało miesiączka pojawiała się co 21 dni. Nigdy nie miałam z tym problemów, ponieważ 'chodziła' jak w zegarku. Pojawiała się zawsze 21 dni po wcześniejszej. W sierpniu okres powinien wypaść mi 26 dnia miesiąca, ale tak się nie stało i dostałam go 20 sierpnia. Nie wiem, co się stało. Miał ktoś coś podobnego? Dodam, że codziennie uprawiam sport przynajmniej przez 40 minut (zazwyczaj ćwiczenia fitness+joga). Proszę o odpowiedzi.

Gość xx Amanda xx
wahania hormonow, zmiana diety, podroze, antybiotyki wszytstko moze byc takze zbyt duzy wysilek fizyczny lub nagla utrata wagi, jesli bedzie tak nadal skontaktuj sie z ginem

Gość gość
"Pojawiała się zawsze 21 dni po wcześniejszej." Licząc od pierwszego czy od ostatniego dnia miesiączki?

Gość geeway
Od pierwszego dnia.

Gość gość
Skonsultuj się z ginekologiem, bo przy 21-dniowych cyklach może być problem z zajściem w ciążę i generalnie taka długość cykli nie mieści się w ogólnie przyjętej normie. Aczkolwiek jesteś jeszcze młoda i może to być efekt nieuregulowanej jeszcze gospodarki hormonalnej. A co do ostatniej miesiączki to w ogóle inna kwestia. Taka jednorazowa sytuacja absolutnie o niczym nie świadczy, do tego pogoda mogła mieć wpływ na ten cykl.

Gość geeway
Dziękuję za odpowiedzi.