Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość green dragon

ciąża po cc

Polecane posty

Gość green dragon

W grudniu 2012 r. miałam nieplanowane cc, cały czas karmię piersią, ale mała ma uczulenie na białko mleka krowiego, więc jestem na diecie bez mlecznej. Chcielibyśmy z mężem starać się o drugie dziecko, ze względu na to że najmłodsi już nie jesteśmy. No i mam pytanie, czy to że upłynął tak krótki czas od cc i to, że jestem na diecie bez mlecznej może mieć jakieś negatywne skutki dla mnie i przyszłego dziecka?

Gość gość
a ile masz lat ?

Gość gość
rozmawiałaś z ginem po połogu? bo ja tak jestem młoda (22 lata) ale od razu usłyszałam-proszę pamiętać, aby przed zajściem upłynął minimum rok od cc, oraz że to, że nie mam miesiączki nie znaczy, że jestem niepłodna... Poradź się lekarza najlepiej

Gość gość
pierw pomysl o sobie czylimatce! bedziesz miala duze niedobory wapnia co oslabi kosci i moze powodowac wypadanie zebow, odczekaj rok zeby twoj organizm mial czas na regeneracje!! tym bardziej potzrebne " twoim wieku (ile macie lat)??

Gość green dragon
Mamy po 36 lat. W pierwszą ciążę zaszłam po 8 miesiącach. Rozmawiałam z lekarzem i po połogu i później, no i w zasadzie jedyne czego się dowiedziałam to to żeby czekać, ale żadnych konkretów ile. Do tej pory nie mam okresu. No właśnie najbardziej się boję tych niedoborów wapnia. Zwłaszcza, że przez najbliższe miesiące dalej będę karmić piersią, bo moja córeczka nie toleruje żadnych zastępników.

Gość gość
daj sobie spokój, pewnie będziesz karmić do 2 lat a dzieci urodzone po 40 roku życia są albo fenomenami albo debilami, więc po co nam kolejny idiota?

Gość green dragon
do gościa z 22:10 I właśnie dlatego chcę mieć jeszcze jedno dziecko przed 40ką :)

Gość gość
no właśnie nie zdążysz więc daj sobie siana :/ po z tym masz dziecko starsze od mojego o ok miesiąc i w diecie mojego syna mleko jest w małych ilościach je tak: rano ok 6, ale nie zawsze, czasem w ciągu dnia kasze, przed spaniem, ale to różnie, raz mleko, raz kasze, raz kasze manną i czasem raz w nocy, Miał skazę białkową gdy miał ok 3 mce dzisiaj nie ma po niej śladu...

Gość green dragon
do gościa z 22:14 No to super, że twój maluch nie ma już skazy białkowej :) Ja zaczynam powoli myśleć o tym, żeby włączać do swojej diety produkty mleczne, no ale to jeszcze za chwilę. Chciałabym żeby jej przeszło jak najszybciej, bo około roku myślałam o odstawieniu od piersi i normalnej diecie. Zawsze chciałam mieć 2 dzieci, ale jak będzie tylko to jedno to też będę szczęśliwa, jednak chciałabym spróbować.

Gość gość
Też byłam na diecie bez mlecznej tak do 6 m-cy około, pediatra polecał mi witaminy wapń, magnez,cynk żeby nie było niedoborów, potem zaczęłam wprowadzać kefiry i jogurty do diety. Dziś mój syn ma 15 m-cy, pije mleko HA i jest ok. A bebilonu pepti też nie toleruje?

Gość green dragon
No niestety bebilon pepti tez odpada, ja na diecie bez mlecznej jestem od 3 mcy, i nawet nie wiem kiedy moge zaczac wprowadzac do diety produkty mleczne, bo opinie lekarzy sa rozbiezne. Czesc mowi, ze dopiero jak mala skonczy rok, a czesc ze juz teraz bym mogła. Nie mam jakiegos szczegolnie duzego parcia na dziecko juz teraz, ale chcialabym urodzic przed 40ka, a nie wiem ile czasu uplynie zanim znow zajde w ciaze.

Gość gość
Najważniejsze, żebyś zrobiła badanie usg blizny na macicy, lekarz zanim podejmiecie starania powinien ja zobaczyć.

Gość gość
ja nie konsultowałam z żadnym lekarzem, czy mogę dziecku wprowadzać inne produkty niż mm, też słyszałam, że powinnam jeszcze poczekać (wcześniak z 35tc) ja jestem mamą i ja wiem, co dla niego najlepsze-skończył 4 mce zaczęłam wprowadzać. Przedtem zapytałam, czy mogę wrócić do NANa bo był na pepti i nie chciał go jeść, dostałam zgodę, ale żeby powoli i obserwować. Miał skazę, potem samo przeszło, stwierdziłam, że jak nic nie ma to pomału wprowadzę jogurty, najpierw kupowałam gotowe słoiczki a teraz nawet do obiadu dodaje jogurt, i jakoś nie pytałam lekarzy...

Gość green dragon
Do goscia z 22:48 Moj ginekolog nic nie wspominal o usg blizny na macicy, w jakim celu to badanie, zeby sprawdzic czy blizna dobrze sie zrosla? Myślałam ze po roku to juz napewno sie zrosnie. Do goscia z 22:53 Ja na razie mysle nad wprowadzeniem nabialu do swojej diety, zeby mala ode mnie dostala sladowe ilosci z mlekiem. W badaniach wyszlo ze ma na 6 klas uczulenia klase 3 a wiec jest szansa ze szybko przejdzie.

Mi jeden lekarz powiedział żeby czekać 1,5 roku a drugi że wystarczy 7 miesięcy.

Gość gość
Ja usłyszałam, że rok od cc do zajścia w kolejna ciążę. Po prosu jak będzie się cos działo, bóle, to nie będzie wiadomo, czy to coś z dzieckiem, czy blizna po cc..Ale lekarz dodał, że mieli przypadek, że ten okre był duzo krótszy i wszystko ok.