Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nenkaa

Wrzesniowy temat motywacyjny

Polecane posty

malwa 58: Odnosząc się do Twojego pytania w sprawie sera feta, to muszę przyznać, że feta jest dość kaloryczna bo w sto gram tego produktu ma aż 217kcal. Jednakże jeśli chodzi o indeks glikemiczny sera feta, to muszę ci powiedzieć, że wynosi on zaledwie 30. Tak też na pewno mod czasu do czasu możemy sobie na taki dodatek pozwolić nawet do kolacji, którą jak słusznie zauważyłaś należałoby spożyć może nie 3 godziny przed snem ale 2 godziny już na pewno.Jeśli zaś chodzi o makaron, to na pewno faktem jest, że zawiera węglowodany, ale z tego co mi wiadomo, to coraz większa liczba dietetyków skłania się ku temu aby uwzględnić węglowodany również i w posiłkach zalecanych kolacyjnych. Jeśli zaś chodzi o kalorie to może cie tutaj zaskoczę tym co powiem. Chodzi mianowicie o to, iż prawdą jest, że 100 gram makaronu dostarcza ponad 330 kcal, ale trzeba pamiętać o tym,że podczas gotowania makaron wchłania wodę i tym samym zwiększa swoja wagę aż trzykrotnie. wniosek z tego taki, że 100 gramowa porcja makaronu będzie już miała tylko 110kcal.

No, no Beny 156 widzę, że znasz się na tym, może trafiliśmy tu na dietetyka, który nie chce się do tego przyznać, albo na kogoś, kto szczególnie dba o zdrowe odżywianie i jest to twoja pasja, którą dzielisz się z innymi.Może rzucisz jeszcze parę przepisików na przykład na obiadek, no i niskokaloryczny deserek, mniam uwielbiam coś do popołudniowej kawki.

Gość gość
ja tez sie odzywiam ba indeksie i wierzcie mi mozna nawet do 2000 kcal zjesc ( oczywiscie nie liczymy ich ) bo niektore produkty maja wysoka ilosc kcal ale niski badz sredni indeks polecam taki sposob odzywiania

Oj malwa 58, ty znowu z tymi kaloriami. Zostaw je wreszcie w spokoju,a trzymaj się wyłącznie IG. Jeśli chodzi o przepis deseru, to niedawno wypróbowałem sorbet z arbuza. Świetna rzecz. W tej chwili arbuzy są ogólnie dostępne więc nie będzie kłopotu z ich zakupem. Taki sorbet moim zdaniem jest idealną alternatywą dla lodów, a jak smakuje. Po za tym jest nisko kaloryczny i bardzo zdrowy. Aby go sporządzić potrzebujesz około kilograma miąższu arbuza, 1 łyżki cukru pudru i 3 łyżek wody. Sposób wykonania jest bardzo prosty: najpierw musimy wydrążyć miąższ ze środka arbuza osuwając przy tym pestki, a następnie miksujemy go wraz z cukrem pudrem rozpuszczonym w wodzie. Wszystko przelewamy do jakiegoś pojemnika i zamrażamy na kilka godzin. aby jednak uzyskać odpowiednią konsystencje naszego sorbetu powinniśmy wyciągać go z z zamrażarki co jakiś czas ( co 30 minut ) i dokładnie wymieszać. Smacznego!

Gość gość
ARBUZ MA WYSOKI INDEKS

Gość gość
Witajcie! Co do diety polecam bloga : http :// slim-style. blogspot. com/ (z boku wybrac: moja wlasna i sprawdzona dieta) :) Jest to blog mojej kolezanki, znajduja sie tam niskokaloryczne posilki i przepisy!! Pozdrawiam :D

Rzeczywiście arbuz ma wysoki indeks bo aż 75, ale myślę, że od czasu do czasu taki deser nie powinien zrobić jakiś specjalnych spustoszeń w diecie, tym bardziej , że jest w nim sporo wody, która w zdrowej diecie jest bardzo pomocna.

Gość gość
wiem , bo latem tez jadam arbuzy i to duzo i chudne

Beny 156 dziękuję ci za przepis chociaż nie za bardzo nadaje się do popołudniowej kawy, ale przeżyję i wypiję samą kawę, na dobre mi to wyjdzie, a jeżeli chodzi o twój przepis już zdążyłam go wypróbować, jest bardzo dobry, orzeźwiający, poczęstowałam nawet nim moich przyjaciół, którzy akurat mnie odwiedzili, byli zachwyceni, ze taki prosty deserek, a taki pyszny, wprowadzę go na stałe do mojego menu, proszę o więcej.

Gość Michalina1983
Jeśli chcemy schudnąć to bez ograniczenia spożywanych kalorii dziennie się nie obejdzie. Warto również nie zapominać o tym, by wybrać odpowiednie dla siebie ćwiczenia. Minimum 1500 kalorii dziennie maksymalnie powinno się spożywać. Dodatkowo można wstawić do diety zioła, które wspomagają metabolizm http://likemed.com/pl/zio%C5%82a-dla-zdrowia/ .

Oczywiście zioła powinny często gościć w naszym menu jeśli poważnie myślimy o odchudzaniu i zdrowym odżywianiu.Ostatnio czytałem na temat rozmarynu i jak się okazuje jest to zioło posiadające mnóstwo właściwości zdrowotnych, między innymi ułatwia trawienie ;poprzez zwiększanie wydzielania się soków żołądkowych.