Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asieja

Jakie słodycze do szkoły

Polecane posty

Gość asieja

Co dajecie swoim dzieciom, aby miały więcej energii w szkole? Jakieś słodyczy czy może coś innego?

Gość gość
marchewka, banan, jabłko, batonik czekoladowy i ścieżkę fety :)

Gość gość
Ja jak chodziłam do szkoły to dostawałam kieszonkowe od rodziców a w to co kupowałam do jedzenia to już oni się nie wtrącali. Zazwyczaj były to dania z zachodu czy batoniki.

Gość gość
nie dawaj słodyczy dziecku...:o chore zęby, nadwaga, itd., lepiej też nie wykształcać w małym organizmie przyzwyczajenie do słodyczy, potem nie będzie mógł się bez nich obejść, dzień bez deseru uzna za stracony

Gość gość
owoce mają wystarczająco dużo cukru

Gość gość
banan albo zwykle herbatniki ,ale tak w ogole to kanapke daje plus sok

Gość gość
kanapka z wartościowego chleba, z białym serem i miodem też jest słodka, druga z pomidorem i sałata, na dobitkę banan i to w zupełności wystarczy, zamiast banana mała garstka orzechów (bez czekolady czy polewy/posypki)

Gość gość
Dostaje kanapki z warzywami. Pieniądze na autobus i na wodę. Wiem, że moje dziecko nie kupuje sobie za te pieniądze słodyczy, bo je wychowała. Sama wie, że od tego ma się tylko syfy i dodatkowe kilogramy/

Gość gość
właśnie, do picia najlepsza jest woda, kto ma dostęp i kasę to soki jednodniowe

Gość mamadwóchdziewczynek
A ja swojej daję słodycze, np knopers albo z firmy kinder batonik cienki ze zbożem, kawałek czekolady albo ciasteczka zbożowe. Staram się coś takiego, co lubi, doda jej energii i jest z tych zdrowszych słodyczy - nie daję chipsów, żelków itp. Lubi batoniki z płatków albo fitt z suszoną żurawiną i wszelkie kinder mleczne kanapki itp. Ma zdrowe zęby i jest szczupła.

Gość gość
Zbożowe batoniki a te z samej czekolady to mega różnica.

Gość gość
Ja uwazam, ze powinnas dawac mu banany i sok np. tymbark multiwitaminy bez syropu gluk-frukt i cukru.

Gość gość
w sumie to nie dobrych slodyczy:) slodycze tak ,ale z umiarem i raczej jako cos po posilku a nie zamiast to ze pisza kinder mleczna kanpka to nie znaczy ze to ma robic za kanpke czyli za posilek! mamusie nie bierzecie reklam radio-tv doslownie! wiecej myślcie niż ogladajcie i na latwizne nie chodzcie!

Gość mamadwóchdziewczynek
Nie robi za kanapkę, bo córka ma 11 lat i raczej apetyt ma spory ;-) w domu je śniadania a w szkole obiady, więc słodycze daję na zjedzenie w międzyczasie. Kakao ją uczula, więc zwykłe batony odpadają, najwyżej sporadycznie coś zjada, najczęściej są to jednak produkty bez kakao. Córka jest w szkole od 8-14 średnio, więc zastrzyk energii w środku dnia jest potrzebny, szczególnie przed sprawdzianem, albo po ;-)

Gość wioleshka
Ja daję oprócz kanapki jakiś owoc i ewentualnie małą czekoladkę wedlowską z kawałkami pomarańczy, która dodaje wystarczająco energii tak myślę...

Gość izmaria
Mój mały to lubi wedlowskie wafelki WW w białej czekoladzie, to czasem mu daję jednego do szkoły. Zresztą sama też taki wafelek lubię schrupać :)

Gość goszkaa
Wedlowskie słodycze są ok, sama kupuję nadziewane czekolady tiramisu i moje ulubione ostatnio Ptasie Mleczko biało białe.