Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Młode mamy a praca

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem dość młodą mamą dziecka (1.5 l). Obecnie szukam pracy. Ciężko coś "wybrać" a jak już się znajdzie to na dwie- trzy zmiany. Tylko co z dzieckiem? U mnie wszyscy pracują: moja mama, babcia,siostra. Jak Wy sobie radzicie? W godzinach porannych mały miałby opiekę - w żłobku, jednak co dalej? zalamuję się psychicznie :(. Jak Wy sobie radzicie?

Gość gość
a rodzina męża mieszka 500km od nas

Gość gość
ja pracuje na pol etatu, teraz corka jest w przedszkolu ale zanim do niego poszla w czasie mojej pracy zajmowala się nią moja mama, ktora jest na emeryturze

Gość gość
autorko mam ten sam problem. moja corka ma 15 miesiecy, a ja nie mam jak isc do pracy. maz pracuje 9-18, rodzice i tesciowie tez, w dodatku w innym miescie. na opiekunke nas nie stax;(

Gość gość
ja przed zajściem w ciąże mocno zatroszczyłam się o swoją karierę, mam dziecko później o 2-3 lata niż moje koleżanki ale stać mnie na opiekunki, prywatne żłobki, przedszkola, mogę nawet na kilka godzin brać dziecko do pracy ...

Gość gość
a wcześniej ktoś wam obiecywał ze zajmie się waszymi dziećmi czy o tym po prostu nie myślałayście? a co mąż na to? nie planowaliście wcześniej?

Gość Babka z piasku
Nie wy jedne tak macie. Ja się zmierzyłam z przedszkolnym dylematem. Mój syn nie dostał się w tym roku do przedszkola. Nie mogę pójść do pracy, bo nie mam go z kim zostawić. Jeśli nie będę mieć pracy to w przyszłym roku dziecko też nie dostanie się do przedszkola bo pierwszeństwo mają samotne matki i dzieci obojga rodziców pracujących. Dylemat. Nie mam z kim dziecka zostawić, żeby znaleźć pracę i się w niej utrzymać - nie mam pracy więc dziecka do przedszkola raczej nie przyjmą. Zamknięte koło....