Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość make me yours

Zaszlam w ciaze

Polecane posty

Gość make me yours

Wiem ze zostane zaraz skrytykowana poprzez swoj wiek. Mam 21 lat 2 tygodnie temu dwiedzialam sie ze jestem w ciazy. Troche mi to nie na reke bo za rok w maju slub. Wynajmujemy 2 pokojowe mieszkanie ( salon, sypialnia lazienka i kuchnia) mieszkanie jest male. Niestety bedziemy muszieli poszukac wiekszego mieszkania aby dziecko mialo swoj pokoik. Jestem przerazona :/ ... Owszem mamy oboje prace. Ja juz mam ponad rok przepracowany w dobrej firmie wiec o macierzynskie sie nie boje. Boje sie czy sobie poradzimy. Wiadomo wieksze mieszkanie wieksze wydatki. W tym roku robilam prawojazdy. Teraz nie wiem czy bedzie mnie stac aby je skonczyc. Wiem ze jak jest dziecko w drodze to trzeba zaoszczedzic jak najwiecej pieniedzy. Po za tym co z naszym slubem ? Sami musimy sobie go oplacic. Mieszkamy w UK. Wiec zaraz po porodzie nie moge leciec na swoj slub z malym dzieckiem. Jestem Zalamana. Usunac nie usune...

Gość gość
macie kase, mieszkanie, prace wiec jaki problem?? slub?? no i ? chciałaś być gwiazdunią w kiecce za 10 tysięcy, a bedziesz juz poporodową , ale spojrz na Kate, nadal jest piekna i szczupla, bedzie to wymagało od Ciebie cwiczen i nie obżerania sie, a slub mozecie wziac skromniejszy, ciesz sie ,że bedziesz młodą mamą i nie obżeraj sie za dwóch , bo jeszcze faceta stracisz

Gość make me yours
Moj narzeczony powiedzial ze damy rade, jest zawsze wsparciem dla mnie. Ale ja sie tak stresuje..

Gość make me yours
Moj slub jest skromny tylko bliska rodzina. bedzie tylko 45 osob bez poprawin. Suknia skromna empire... ale nie chodzi o to czy schudne do slubu czy nie chodzi o to ze z miesiacznym dzieckiem raczej latac nie wolno. To jest meczarnia dla takiego dziecka.

Gość make me yours
Mam zamiar prowadzic zdrowy tryb zycia. Owoce wazywa duzo sokow i witamin zero fastfoodow itp. do tego mam zamiar chodzic na basen.

to normalne, ze sie stresujesz, do tego teraz hormony beda ci uderzac, na przemian bedziesz zalamana i cala happy. Tak jak powyzej. Ograniczcie wydatki, nauczcie sie zyc skromniej, kiecke kup tansza, zrobcie tylko obiad dla najblizszych.. Korona ci z glowy nie spadnie. I ciesz sie, ze masz wspanialego faceta, ktory jest dla ciebie wsparciem. Jak on ci mowi, ze bedzie dobrze, to bedzie!!!!

Gość make me yours
moja suknia slubna bedzie kosztowac 80F ... to bardzo malo. bedzie szyta na miare... mamy juz zaliczki pozaplacane. Chodzi mi o to ze jak urodze to bedzie problem z dojazdem na slub. Po za tym nie mamy samochodu, w dodatku musimy zmienic mieszkanie na wieksze :(

Gość make me yours
mieszkamy za londynem w hrabstwie kent tam mieszkania 2 pokojowe kosztuja 700f miesiecznie.

Gość gość
dziecko to chyba nie jest problem? skoro i tak mieliscie brac slub i byc razem, to dizecko niczego nie komplkuje

Gość make me yours
Moj facet zarabia 1500 na reke a ja tylko 1050... naprawde sie stresuje. A jeszcze musze isc na macierzynskie na ktorym przez pierwsze 6 miesiecy bede miala placone 90% z mojej wyplaty potem drugie 6 placi panstwo ale nie wiem ile..

Gość make me yours
gość dziecko to chyba nie jest problem? skoro i tak mieliscie brac slub i byc razem, to dizecko niczego nie komplkuje x x oczywscie ze chcemy byc razem... chodzi o zycie ... jak sobie damy rade... na samo mieszkanie pojdzie z 1100£ ... moj facet 220 miesiecznie placi za bilety do londynu plus na jedzenie 300f miesiecznie. jak nie wiecej. Martwie sie.

Gość gość
A nie mozecie wziac na razie slubu cywilnego?

Gość make me yours
Mozemy ... ale dalismy juz zaliczki dosc spore... za ciezko na to pracowalam z narezczonym aby to teraz tak o porzucic. Tak czy inaczej bedziemy musieli jechac do PL wziac ten slub a co z malenstwem ?

Gość make me yours
narzeczonym*

Gość make me yours
Stresje sie ... Najgorsze to bedzie jak powiem moim rodzicom ...Naslucham sie od taty ze jestem za mloda , nieodpowiedzialna itp.

Gość make me yours
Ze cale zycie przede mna... z jednej strony ma racje, ale nie bede mogla zniesc jego gadania.

Gość gość
o jeju sranie w banie.zaszlas w ciaze to ponies tego kosekwencje i tyle. boje sie,stresuje. a jak sie pieprzylas bez zabezpieczenia to sie nie stresowalas??

Gość gość
1. nie rób wesela, olej to! wydasz kupe kasy a goście albo nie przyjdą albo przyjda z łachą i potem będą marudzić 2. dokończ prawko, jak już zaczełaś! potem z dziciem ci sie przyda.

Gość gość
Dlaczego myślisz o aborcji? Jeżeli masz dobrą pracę i możliwość pójścia na urlop macierzyński to w czym problem? Z całą pewnością niejedno polskie małżeństwo posiadające większe mieszkanie może Wam pozazdrościć sytuacji.

Gość gość
jeśli pracujecie legalnie to są szanse że dostaniecie dofinansowanie do mieszkania i jakieś tam dodatki na dziecko. poczytaj sobie o child benefit, child tax credit, working tax credit i housing benefit

Gość gość
Bron boze nie mysle o abrocji - dziecka nie usune x x gość o jeju sranie w banie.zaszlas w ciaze to ponies tego kosekwencje i tyle. boje sie,stresuje. a jak sie pieprzylas bez zabezpieczenia to sie nie stresowalas?? x x Dla twojej wiadomosci to biore tabletki anty- prawdopodobnie zaszlam wtedy jak mi sie okres spoznil a w ten dzien nie bralam juz tabsow bo mialam zaczac miesiaczkowac. Wiec bez takich pustych slow prosze. Jak bys czytala ze zrozumieniem to ponosze konsekwecje. Donosze dziecko i urodze, i bede starala sie jemu zapewnic wszstko co najlepsze.