Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chodzik jeszcze raz

Polecane posty

Gość gość

mamy mam pytanie co sądzicie na temat chodzików dziś byłam u mojej koleżanki 8 miesięczny synek w chodziku śmiga na paluszkach a ona się jeszcze cieszy że ma chwilę aby coś robić szokkkk

Gość gość
moje dziecko tez miało chodzik i naprawdę miałam chwile by chociażby isc do łazienki na dluzsze posiedzenie bez stresu ze dziecko zrobi sobie jakas krzywdę, i wcale te 2 godz.dziennie lacznie nie wyrzadzily mu krzywdy, zresztą nie twoje dziecko nie twój problem

Gość gość
ja jestem przeciwna.co innego pchacze.po co przyspieszac proces,ktory i tak kiedyś nastapi

Gość gość
ja już mam prawie dorosłe dziecko,ale też w chodziku chodził od 7-8 m-ca i jakoś nóżki ma proste i nic mu nie dolega. Samodzielnie zaczął chodzic jak miał 11 m-cy. Teraz jest nagonka na chodziki,ale ja się z tym nie zgadzam. Dodam,że jestem rehabilaitantką,więc temat jest mi znany

Gość gość
Chodziki istnieją od masy lat i nikt nie stwierdził,zeby szkodziły, natomiast fakt ,ze trzeba cos wymysleć nowego i się wykazać stąd jakieś tam ale.

Gość gość
ja nie miałam chodzika i jakos znalazłam czas,zeby wziąć prysznic czy zrobić cokolwiek.nie przesadzajcie,ze bez nich zyc się nie da.a szkodzą na pewno.wystarczy przejrzeć badania dzieciakow z rocznikow kiedy mamy ich używały.masowe platfusy i krzywe kregosłupy

Gość gość
a i dodam ze sama jako dziecko i ja i moje rodzeństwo mialysmy chodziki, zasuwalysmy w nich codziennie i zadmne nie ma platfusa i krzywego kregoslupa wiec nie p********e smutow, to raczej wymysl może i producentow pchaczy ze chodziki szkodza

Gość gość
bo tobie na głowe padło a nie na reszte.wnioskuje z twoich postow