Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nowa w tabletkach anty Pytanie

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam pytanie odnośnie tabletek antykoncepcyjnych. Zazywam Yazy 24+4. przez ostatni cykl brałam nieregularnie tabletki, jednak w tym czasie nie wspolzylam. Okres wg ulotki powinnam dostać w ostatnich dniach brania tabletek Placebo a dostałam go w pierwszym dniu nowego opakowania. Dzisiaj jest już 5 dzień nowego opakowania. Kiedy będę mogla wspolzyc, czy już? Niestety takich dokładnych informacji nie ma a nie jestem na tyle opykana wiec jeśli ktoś może mi udzielić informacji będę bardzo wdzieczna. Pozdrawiam

Gość gość
Proszę o pomoc...

Gość gość
trzeba bylo zapytac sie lekarza a co to znaczy "nieregularnie"? raz bralas raz nie?

Gość gość
tak dokładnie. Bylam dwa tygodnie na urlopie i tak to mniej więcej wygladalo. Ostatnie aktywne brałam regularnie a potem biale, teraz piec dni biore już nowe opakowanie, okres był przy nowym opakowaniu i nie bardzo wiem co i jak, czy można czy nie

Gość gość
czy kiedy brałaś tabletki nieregularnie współżyłaś bez zabezpieczenia?

Gość gość
przeciez tabletek nie mozna brac ot tak, jak mi sie przypomni postepowalas wtedy wg tego co jest napisane w ulotce czy po prostu bralas nastepna?

Gość gość
To jeden miesiąc brałam nieregularnie i był to ostatni cykl i nie, wtedy nie wspolzylam. Zazywalam pominieta i tak do końca opakowania. A zapomniałam może z trzy razy tzn minielo więcej niż 12h od pominiecia tabletki

Gość gość
jak mozna byc tak glupia? :o przeczytaj porzadnie ulotke, doksztalc sie

Gość gość
bierzesz tabletki albo nie, nie łykasz ich jak cukierków kiedy ci się podoba

Gość gość
przeciez tabletki anty to nie tic taki, zeby brac jak ci pasuje lekarz cie nie uswiadomil, nie przeczytalas ulotki? a potem jeczy taka na forum, ze ma skutki uboczzne po tabletkach jak nie wiesz jak sie bierze, to nie bierz wcale

Gość gość
jak to opakowanie bierzesz regularnie tak jak trzeba jesteś zabezpieczona, ale musisz brać je według ulotki to znaczy codziennie o tej samej porze.

Gość gość
Ja pierdziele, przecież wtedy nie współżyłam jak brałam nieregularnie. Moje pytanie było całkiem inne, czy teraz biorąc tabletki z nowego opakowania piąty dzień jestem zabezpieczona mimo tego, że okres pojawił się nie w okresie tabletek Placebo a później. Ale odpowiedzi nie ma.

Gość gość
ale czy ty nie rozumiesz, ze to moze miec wplyw na twoj organizm, na twoje zdrowie? i nie ma znaczenia czy wtedy wspolzylas czy nie trzeba bylo chociaz postepowac zgodnie z ulotka, a nie brac jak ci sie podoba

Gość gość
przez to, ze bierzesz tabletki wedlug wlasnego widzimisie rozregulowalas sobie cykl miesiaczkowy

Gość gość
Taka madra a odpowiedzi autorce nie dala hahaha, nic sobie nie rozregulowala skoro okres miała wtedy kiedy powinna mieć a to ze dzień później się pojawil to normalne przy Yazach!!!! Gowno się znasz bo odpowiedzi nie potrafisz podac czy jest zabezpieczona czy nie. Co na zdrowie ma wplynac to, ze zapomniala tabletek?

Gość gość
to, ze bierze je sobie tak jak chce, a nie wedlug zalecen

Gość gość
Glupias i tyle