Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co potrafią wasze 5 i 6 miesięczne dzieci

Polecane posty

Gość gość

A tak na poważnie, nie licytacja czyje umie więcej. I ile w ciągu doby śpią

Gość gość
Moja córka ma prawie 6 miesięcy Obraca sie z pleców na brzuch i odwrotnie Leżąc na boku potrafi utrzymać głowę w powietrzu Pelza Wyciaga ręce po zabawki Przekłada je z ręki do ręki Ładnie je z lyzeczki Wszystko bierze do buzi Przyjmuje pozycję do raczkowania Śmieje sie na głos Jak trzyma mnie za ręce to sie podciaga do siadu Lapie sie za nóżki i ciągnie je do buzi Podnosi całe ciało do góry tak od opiera sie tylko na stopach i dłoniach. Potrafi leżeć na samym brzuchu tak że nogi i ręce w powietrzu. Potrafi sama trzymać butelkę Jak siedzi i ma o co oprzeć nogi to sie odpycha żeby stanąć No i oczywiście dużo "gada" i piszczy Chyba wszystko. Śpi Srednio 12godzin na dobę. Czasem mniej a czasem więcej. w nocy ok 10godz a reszta w dzień.

moj synek ma 7,5 roku ale nie zapomne do konca zycia ze jak mial 6mcy to juz raczkowal. 7mc chodzil trzymajac sie mebli i scian, a jak mial ponad 8 chodzil normalnie bez podtrzymywania sie. jakim cudem nie wiem. wiem ze jest bardzo silny. hih czasem sobie mysle ze to strongman jest

Gość karola221ii
nawet nie czytam co pisalyscie zeby czasem cos nie naciagnac:P Moj maly ma 5 mcy i 2 tyg. Trzyma glowke dosyc dobrze czasem mu sie chwieje.Nie siedzi. Ostatnio probowal przy pol lezeniu pol siedzeniu podniesc sie.. Na brzuszek sie przewraca i raczki spod siebie wyjmuje a wczesniej tego nie umial. lezac na brzuszku robi obrot wokol swojej osi.Odpycha sie od przedmiotow czyli od poduszek na lozku do przodu lekko:Pproboje ale mu pelzanie nie wychodzi.jak lezy na plasko w wozku to d*pke ciagle bierze do gory. Lapie grzechotke ale ja zaraz puszcza.Natomiast na macie to szarpie zabawki i dlugo je trzyma. Jak gada po swojemu to piszczy:D brechta z tego:P JAk go kapie to chlapie..Umie przelykac. :P hehe no wazne bo wczesniej nie umial..lapie mi za miske jak go karmie ,lyzeczke mi wyrywa. jeju nie wiem co wiecej .. a co wiecej powinien?moze o czyms zapomnialam..a wiem..jak go klade na brzuchu to skacze mi do przodu odbija sie tak smiesznie

Gość karola221ii
a no i smieje sie w glos ale nie za czesto.. taki he he.. mowi bu i mame czy cos tkaieog nie wiem smieszne to jak mama

Gość karola221ii
tak bierze do buzi wszystko to prawda..jak go karmie lapie mnie za bluzke.. lapie mnie za policzki no nie wiem:P

Gość karola221ii
lapie za stopy i ciagle je ma w gorze mam wrazenie

Gość moj tez ma 5 miesiecy i 2 tyg
Spioch z niego-spi w nocy 11h i w dzien 3 drzemki od 30 min do 1,5h,w zaleznosci od nastroju na spanie. Przewraca sie na brzuch(jak ma ochote,czasami kilka razy pod rzad a czaszem przez caly dzien nie) i bawi sie zabawkami na brzuchu Zaczyna powoli pelzac(pierwsze proby) Ciagnie sie do siadu,w wozku,w wanience,lezaczku bujaczku lapiac sie za boki siada i siedzi,jednak bez trzymania sie przewraca Wyciaga rece zeby go wziac,ale bardziej od jednej osoby do drugiej,na lezaco Smieje sie w glos, krzyczy z radosci Lapie sie za stopy i zdarza mu sie wziac je do buzi,ale rzadko tez potrafi lezec na brzuchu z rekoma i nogami w gorze,ale nie wiedzialam ze to specjalna umiejetnosc :P Potrafi sam pic z niekapka bez podtrzymywania,z butli rozlewa. Wyjmuje smoka i stara sie go dobrze wlozyc do buzi. Jak ma ochote to je z ladnie z lyzeczki. Wypatruje szczegoly i probuje je zlapac,np drobne koraliki,metki,koleczka na materiale,skubie dlugie wlosy z dywanu(wlosie dywanu a nie czyjes wlosy z ziemi;)) Ciaga za wlosy,lapie za nos,probuje wkladac innym reke do buzi i ciagnac za warge ;) Zaczyna krzyczec jak cos chce i mu sie zabierze,albo od czegos odejdzie a on byl tym zainteresowany. Bawi sie w kapieli gumowymi zabawkami(tzn lapie je,bierze do buzi,pluska nimi)albo swoimi stopami jak nie ma zabawek. Rozchlapuje wode nogami. W wozku caly czas zarzuca nogi na ten taki paląk(w spacerowce) W sumie to nic szczegolnego nie potrafi :Pchyba normalny etap rozwoju

Gość moj tez ma 5 miesiecy i 2 tyg
A z lyzeczka to tez,zabiera mi jak go karmie,woec musi miec swoja i wklada ja sobie do buzi na przemian z moja.wklada reke do miski z jedzeniem. Radzi sobie z jedzeniem chrupek kukurydzianych.