Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lekarz bogiem

Polecane posty

Gość Madera 12323
Jest wiele zawodów, kazdy potrzebny, kazdemu dobrze wykonywanemu nalezy sie szacunek. Jednak lekarze z reguły robia b mało i chca nie wiadomo czego za to... Ratownik medyczny tez ratuje zycie... Powinno byc jak w Meksyku, zeby kazdy mógł isc do apteki po lek, a nie tylko na recepte, zeby szanowny lekarz mógł brac kase za wypisywanie tej recepty, bo wiekszosc z nich nic innego nie robi.. a potrafia sie pomylic i wypisac na np. chorobe na która sie nie choruje, albo dac zła dawke... Dorosła osoba powinna miec mozliwosc leczenia sie samemu, a nie ze człowiek pójdzie do lekarza a rakiem i ten stiwerdzi ze wszystko jest ok, i masz rece zwiazane

Gość Madera 12323
A ile osób ma zdrowe dzieci dzięki sprawnej reakcji lekarzy? Każdy medal ma dwie strony x x Dzieci co są zdrowe najczesciej są takie, bo poród przebiega bez komplikacji, i zadnego lekarza do tego po prostu nie trzeba.. Wiadomo ze są i dobrzy lekarze, ale tu piszemu ogólnikowo- i kazdy nawet na medycynie przyzna, ze ci ludzie są tak aroganccy i nadeci, ze trzeba z nich spuszczac powietrze- jest taki zart... Powinna byc odpowiedzialnosc przez nich za to, co robia... Medycyna ma tez wiele innych cieni

Gość niegość
Ratownicy medyczni też nie są święci, też popełniają błędy, które mogą być tragiczne w skutkach. Nikt bez stosownej wiedzy nie powinien mieć możliwości leczenia się samemu, bo może się to skończyć różnymi świństwami, marskością wątroby, wrzodami, albo czymś gorszym. Jak Ty to sobie wyobrażasz, że przychodzi ktoś do apteki i prosi o psychotrop, bo on ma depresje, i będzie sobie łykał? Już nie raz słyszałam o takich geniuszach, co "sobie weźmie na raz 10 tabletek gripexu, żeby szybciej działał", albo bierze sobie ketonal, zaraz po ipubromie, bo ibuprom nie pomaga. To się źle skończy, bo ludziom się wydaje, że leki są jak cukierki, że można je łykać bez zastanowienia. 'Trust me, I'm a pharmacist'

Gość Madera 12323
w meksysku tak jest, ze się przychodzi i bierze, co ma ochote... moze to kontrowersyjne, ale w końcu... przeciez jak czlowiek dorosły, to dlaczego ma nie miec prawa wyboru? Dlaczego państwo robi z ludzi jakies uposledzone dzieci? Wiadomo, ze zlym braniem leku mozna sobie zrobic krzywde, ale lekarze tez czesto sie myla... a co do psychotropów, to np. mojej kolezance jeden zapisał przez pomyłke lek na padaczke tzn Depakine chrono 500, pomyliło mu sie po prostu, myslał ze ma tez padaczke- oprócz nerwicy, a ona mu kiedys opowiadała, ze jej dziecko ma padaczke... :( Wielu psychiatrów potrafi zapisywac chorym np. przez dwa lata silnie uzalezniajacy lek Cloranxen, co jest zgroza...

Gość gość
Myslalem ze tu cos powaznego a tu jak zwykle p*****ly :o

Gość gość
Jestem architektem, boję sie lekarzy, bo sam wiem ile jest tłokow w moim zawodzie. Hahaha

No to zalegalizujmy od razu narkotyki, przecież w aptece pełno jest opioidów i każdy będzie mógł je sobie kupić. Aleś Ty głupia...

Gość gość
Mnie kolęd wmawial że na zdjęciu rtg widać odbytnice, a to było jelito cienkie. Inny lekarz potwierdził że miałam rację. A to znany lekarz był, z dużego miasta

Gość Madera 12323
to moze zdelegalizowac jazde samochodem, przeciez to niebezpieczne, mozna kogos zabic? zdelegalizujmy alkohol- to juz by bylo madrzejsze, niz to wmuszanie ludzi zeby chodzic w kazdym przypadku do lekarza i im nabijac kiese... Wiele osób choruje przewlekle i wie jaki ma lek, ale nie, nie dostanie go mimo ze bierze w kółko ten sam od 10 lat, bo tylko swiety lekarz moze wypisac recepte, jak tego nie zrobi, to chocbyscie mieli umrzec nie dostaniecie lekarstwa. Tylko musicie łazic bez sensu i powiekszac kolejki... dla mnie te recepty to lobbing ...

Gość sdefg
Madera 12323----dokładnie tak jest :O zero zainteresowania pacjentem,byle kasa była polskie dna