Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuzanna1990

Plastry Evra 2 opakowania pod rząd

Polecane posty

Gość Zuzanna1990

Witam. Biorę plastry Evra od roku. Od niedawna mam pewien problem. Dawniej mogłam brać 3 opakowania pod rząd i nic się nie działo. Teraz w momencie gdy chcę sobie przesunąć okres, biorąc 2 opakowania pod rząd i tak w momencie przyklejenia 4 plastra z drugiego opakowania dostaje okresu. Czyli odklejam trzeci plaster w sobotę, 10sekund później przyklejam czwarty plaster i w niedzielę już występuje u mnie ostry ból brzucha i krwawienie. Dodatkowo dawniej po odklejeniu plastra w sobotę dostawałam okresu za 2-3 dni czyli koło wtorku. Teraz od pół roku mam tak, że po odklejeniu całkowicie plastra dostaję okresu za parę godzin. Ginekolog mówił, że to że dostaję okres po paru godzinach a nie po paru dniach może być nawet zależne od pogody. Mimo wszystko jest to dla mnie troszkę uciążliwe i martwi mnie. Nie wiem co mam myśleć na ten temat?

Gość gość
Organizm sie tak ustawił

Gość gość
Coś jest nie tak. Mało prawdopodobne, żeby organizm tak szybko odczuł spadek poziomu progesteronu. Ja bym na Twoim miejscu rozważyła zmianę metody na tabletki.

Gość gość
A co do zmiany terminu krwawienia to może spróbuj przesuwać je w czasie odklejając plaster wcześniej zamiast łączyć opakowania.