Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bella bezrobotna

Załatwiłam sobie legalną pracę w dojczlandzie

Polecane posty

Gość bella bezrobotna

Mój zakład niedawno się rozpadł, poszłam na kuronia. I tam babka poradziła mi żebym online złożyła podanie do macierzystego zakładu w Niemczech. Nie werzyłam że cos z tego będzie, a dziś dostałam od nich propozycję pracy za 2500 euro, a u nas zarabiałam 1400 :) Będę robić to samo co przedtem tylko za lepszą kasę :)

Gość gość
no to musisz się wyprowadzać.nie wiem czy bym się tak cieszyla

Gość gość
załatw mi taką pracę :D

Gość bella bezrobotna
Ja się cieszę, dzieci mam już na studiach, mieszkają poza domem. Mąż ma tutaj pracę ale lichą, jest hydraulikiem i w UP mówią że hydraulicy nie mają tam problemów z zatrudnieniem. Przeprowadzimy się razem, a w mieszkaniu zamieszka moja siostra, która i tak mieszka w wynajmowanym. Zresztą niewiele tracimy i zawsze możemy wrócić.

Gość bella bezrobotna
jeśli umiesz składać wiązki kablowe do samochodów na podstawie rysunku technicznego to nie ma sprawy :) musisz też znać komunikatywnie niemiecki, umieć lutować, spawać minispawarką, obsługiwać maszynę do cięcia przewodów i jeszcze kilka rzeczy mogę spróbować ci załatwić.

Gość gość
Fajnie fajnie a co to za praca?

Gość gość
Kurde problem w tym że się nieznam na tym co ty,na tej pracy to znaczy :(a szkoda byłabym chętna..

Gość bella bezrobotna
to jest praca przy montażu wiązek kablowych do samochodów, to znaczy robi się wiązkę, nie zakłada się jej do auta.

Gość gość
kolejna marzycielka 2500eu na d***e moze ci sie uda zarobic ale w zadnej fabryce i tyle w temacie

Gość gość
e jak dzieci duże i sytuacja mieszkaniowa nie ciekawa to lepiej jedz.w tej naszej Polsce garba można się dorobic

Gość bella bezrobotna
Dla mnie to szczęście, że niewiele osób się na tym zna. Ja pracowałam przy tym 15 lat i śmiem twierdzić że jestem dobrym fachowcem :).

czasem ciężko uwierzyć, że oferują takie warunki ...

Gość gość
A daleko od granicy ta praca?

Gość gość
bo ona zapomniala dodac ze to brutto :) sukcesu zycze na miejscu hehehe jak cie realia zycia w deutchlandzie dopadna ! bedzie ci potrzebny

Gość bella bezrobotna
Średnio daleko, w środkowych Niemczech. Mnie też ciężko uwierzyć, ale prawda jest taka, że oni u siebie nie mieli takiego działu, a więc nie mają i takich pracowników, brali wiązki od nas i po likwidacji potrzebują takich pracowników.

Gość bella bezrobotna
Wiedziałam że pesymiści się znajdą. Wiem że to brutto, ale w to miejsce dostaje się premie i wychodzi te 2500.

Gość gość
Mieszkam w Niemczech parę lat i zabawne ze w to wierzy sz ze tyle za robisz:-) Ja tyle zarobie ale prace mam prywatnie zalatwiona mam tu mieszkanie i znam jezyk a to podstawa. Jesli myslisz ze w fabryce bez znajomosci jezyka za robisz 2500 e to życzę powodzenia a jeśli nawet to od licz mieszkanie plus rachunki to minimum 500-600 e jedzenie, dojazdy do pracy minimum polowa odpadnie no chyba ze to firma ci lokum zalatwi ( jakas nore po 7 osob w pokoju za cene 300 e na tydzien) bo ty bez znajomości języka niewiele z działacz w urzędach:-) Zycze powodzenia hehe

Gość gość
tu nie o pesymizm chodzi kochana a o realizm myslisz ze nie ma ludzi ktorzy tu sa mieszkaja juz dobrych pare lat? nauczyciel brutto wykladajac dwa przedmioty ma 3tys eu a ty chcesz w fabryce miec 2500? i nie mysl o zadnych premiach jakie gdzie za co? oj oj wiara czyni cuda nawet sumy zwieksza :) patrzylas juz jaka bedziesz miala steuerklase? ile zaplacisz podatku? jaki koszt tutaj utrzymania ? moge ci dokladnie wsio wypisac entuzjazm oklapnie wierz mi ;)