Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ryba dla niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mieszkam w małym mieście, nie mam dostępu do świeżych ryb morskich, sklepów rybnych też nie ma, a właśnie nadszedł czas żeby wprowadzać córce do diety rybę. Jaka będzie najlepsza jak kupię ja w np markecie?

Gość ja juz tez moglabym
Wprowadzic rybe ale czekam. W sklepie dobrej nie dostane,boje sie o jej swiezosc. Wiec chyba zaczne od sloiczkow. Nie jestem ich zwolenniczka,gotuje sama. Ale ryby ogolnie sa drogie,malo ludzi je kupuje,ja sie nie znam i boje sie ze ktos mi wcisnie stara

Gość gość
Ja tez zaczelam rybe wprowadzac w sloiczkach bo nie mialam dostepu do swiezej i sie balam. teraz jak dziecko juz ma poltora roku kupuje w lidlu lososia albo w biedronce nie zamrozonego, pieke w ziolach i daje. czasami sa promocje na inne ryby swieze na tackach.

Gość gość autorka
Ja wiem tylko tyle że to czy ryba jest świeża rozpoznaje sie po głowie. Dlatego nigdy nie powinno sie kupować ryb bez głów. Tak samo jak krewetki. Też gotuje sama. Warzywa udało mi sie załatwić ze wsi i na bierzaco mam świeże a na zimę żeby mieć to staram sie jak najwięcej Mrozic bo słoików nie mam gdzie przechowywać. Mięso też mam z farmy której właścicieli znam od dziecka. A ryby.. Jest ciężko. Wiem że jest małżeństwo które przyjeżdża na pobliską wieś z nad morza i przywożą świeże ryby bo maja tu rodzinę i stałych kupców, ale nie wiem do kogo dokladnie, kiedy itd więc nie mam jak czegoś konkretnego sie dowiedzieć chociaż ciągle próbuje.

Gość gość
Fakt są drogie,ale za kawałek rybki dla dziecka ile dasz z 5zł.Ja tak kupowałam dla synka lososia i wcale tak drogo nie wychodziło.

Gość gość
Ja mojemu kupuje takie gotowe burgery rybne z warzywami, do dostania w każdym markecie. Zdrowe, bo z warzywami, nie dalabym za to paluszkow.

Ale mi nie przeszkadza od ryba jest droga. Nawet jakbym miala zapłacić 20zł za ten kawałek ryby to mogę dziecku kupić. Tylko jaka mam gwarancje że ta ryba jest świeża skoro sie na tym nie znam?

Gość gość
No może nie, ja w sumie mam roczniaka.