Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BlankaMama

dom czy mieszkanie

Polecane posty

Gość gość
Trzymajcie namiary na fajną nieruchomość - https://tabelaofert.pl/domy-na-wynajem I tutaj macie domy na wynajem - różne. Dom też można tak użytkować, nawet choćby dla poczucia, czy takie rozwiązanie jest rzeczywiście dla was.

Gość gość
no rzeczywiście ciężkie pytanie, różni ludzie mają różne potrzeby, więc ciężko stwierdzic :D ja proponuje pojśc do jakiegos biura nieruchomosci i zobaczyc konkretne oferty. w Krakowie wiem ze NowodworskiEstates ma bardzo dobrych, pomocnych agentów

Gość gość
My też mieliśmy z mężem dylemat czy kupić mieszkanie czy dom ale ostatecznie wybraliśmy to drugie. Stwierdziliśmy że będziemy mieli większy spokój i prywatność a do tego jak przyjadą w odwiedziny dzieci czy inni goście to będzie bardziej komfortowo i wygodnie ich przenocować. Jeżeli chodzi o koszty utrzymania to wcale nie są wysokie czego najbardziej się obawialiśmy. Domek mamy średniej wielkości ładny oraz zgrabny a budowała go firma Ribet www.ribet.pl (też jesteśmy z Gdańska) i już teraz nie wyobrażam sobie że miałabym wrócić do bloku.

Gość gość
W szczecinie jest rzeczywiście sporo fajnych realizacji np. http://www.gryfdevelopment.pl/ takie mieszkania fajnie kupować, bo cena miła i okolica również. My mamy z mężem mieszkanie takie i przyjemnie nam się mieszka.

Gość natala880
Oferta DS Development jest ciekawa. Tutaj http://www.dsdevelopment.pl warto sobie zerknąć i się z nią zapoznać. Deweloper zajmuje się budowaniem mieszkań, domów i apartamentów. Wszystko zależy tak naprawdę od naszych potrzeb oraz funduszy.

Gość martynoska
Nie lada dylemat, my też mieliśmy taki, w końcu zdecydowaliśmy się na mieszkanie w Warszawie bo spodobała nam się inwestycja na Grochowie i kupiliśmy duże mieszkanie z ogromnym balkonem na Czapelskiej 25, decyzji nie żałujemy. Będzie na pewno wygodniej

Gość gość
Myślicie że obecnie warto zainwestować jeszcze w jakieś mieszkanie w dużym mieście? Ja te ma Czapelskiej 25? Czy lepiej poczekać aż ceny będą maleć?

Gość gość
Myślę że na Woli warto szukać bo dzielnica jest bardzo ładna, prestiżowa, a ceny wcale nie są takie wysokie jak sądziłam. Bardzo mi się podobają plany na Norwida 1, głównie z powodu lokalizacji tuż przy przystankach więc z dojazdem komunikacją też nie będzie problemu

Gość gość
Na Woli niedługo ruszy przedsprzedaż mieszkań na Norwida 1, super się zapowiadają. Mnie to ciekawią te panoramiczne okna

Gość gość
Jeśli chcesz pobudzić zmysły i lubisz architekturę to postaw na dom. Bo długich rozmyśleniach postawiłem na świetną architekturę z oferty http://glob-kz.pl . Również oni wybudowali dla mnie ten domek, który zamieszkujemy w radości, całą rodziną. :)

Gość gebera
Mnie przekonują domy ale takie jak te na osiedlu Villa Campina, są ładne, położone w dogodnej lokalizacji bardzo łatwym dojazdem S8 do centrum Warszawy a to bardzo duży atut

Gość Maximilien
Myślę, że dom z ogródkiem to jednak ciekawsza opcja. Nie musi być to dom wolnostojący, ale taki dom szeregowy z dużym ogrodem i własnym garażem z pewnością zapewni większy komfort niżeli mieszkanie. Ostatnio oglądałem takie domy szeregowe we Wrocławiu dewelopera http://scandi-home.pl i właśnie rozważam zakup jednego z nich.

Oto jest pytanie. My woleliśmy mieszkanie ze sporym ogrodem, ciężar budowy spadl na dewelopera a nie na nas, mi to odpowiadalo, ale wiem ze sa zwolennicy domów, ja nie jestem do nich przekonany i mieszkanie pod Warszawą swietnie wpisuje się w nasze potrzeby. Poczatkowo planowaliśmy szukac lokalu w centrum, ale mieszkanie w inwestycji Neptun spodobało nam się na tyle że zmieniliśmy plany. Spora widna kuchnia to ogromny atut, a na śródmieściu był tylko aneks w salonie.

Gość Majka

Wg mnie lepszym rozwiązaniem jest mieszkanie, ale nie w centrum tylko najlepiej na obrzeżach miasta. Teraz koleżanka z pracy kupiła mieszkanie od Family House bodajże Osiedle Poznańskie czy jakoś tak i czeka na koniec prac, a one mają się powoli ku końcowi - tzn. prace trwają i widać że uwijają się z tym żeby skończyć jak najszybciej.

Gość MIso

Kupiłem mieszkanie na Osiedlu Poznańskim i teraz czekam na odbiór kluczy. To drugie mieszkanie jakie kupuję od Family House i mam nadzieję że tak jak ostatnio wszystko będzie ok 🙂 Dom brałem pod uwagę, ale jednak zdecydowałem się na drugie mieszkanie a te pierwsze pójdzie pod wynajem 🙂

Dom ma wiele zalet ale nie jest to opcja dla leniwych... nie ma administratora który zajmie się każdą usterką, wszystkiego trzeba dopilnować samemu, odśnieżyć, kosić, jest więcej okien i podłóg do umycia, różnica jest mocno zauważalna po przeprowadzce z mieszkania ale jak ktoś jest na to gotowy to naprawdę warto!

Gość Michał Domarski

Słyszeliście o Decogrze od Decoroom? Jeśli nie to na Targach Mieszkań w Centrum Expo XXI ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie na stoisku B3 szczegóły ;)

Mieszkanie to dobre rozwiązanie dla osób zapracowanych. Myślę, że dużo prościej je utrzymać niż dom i jest bardzo wygodną opcją, tańszą w utrzymaniu. No i mieszkanie można mieć w dobrej cenie, a na Osiedlu Poznańskim jak już ktoś wspominał szczególnie!