Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest z obecnoscia rodzicow podzas porodu gdy rodzaca nie jest pelnoletnia

Polecane posty

Gość gość

Moja siostra za tydzien ma termin, ma 16 lat. Jako ze ojciec dziecka ja zostawil, siostra chce zebym to ja byla przy jej porodzie (mam 24 lata, nie mam dzieci ale zawsze mialysmy dobry kontakt dlatego jesli ona tego chce ja jestem jak najbardziej na tak). za to nasza mama uwaza, ze to ona bedzie przy porodzie i koniec, bo jest jej matka, i ma do tego pelne prawo. siostra sie nie zgadza, w sumie sie nie dziwie-matka jest specyficzna i sama nigdy w zyciu bym sie nie zgodzila na jej obenosc. Jak to jest, czy mama moze mimo sprzeciwu siostry byc w sali podczas porodu czy siostra moze sama zdecydowac?

Wydaje mi sie że siostra może sama zadecydować kto może być przy porodzie. Nie jestem pewna na sto procent ale od ukończenia 16rz chyba sie odpowiada samemu za siebie w takich kwestiach. Radzę jednak sie upewnic. Najlepiej spytaj w szpitalu w którym siostra będzie rodzic.

Wydaje mi sie że siostra może sama zadecydować kto może być przy porodzie. Nie jestem pewna na sto procent ale od ukończenia 16rz chyba sie odpowiada samemu za siebie w takich kwestiach. Radzę jednak sie upewnic. Najlepiej spytaj w szpitalu w którym siostra będzie rodzic.

Gość gość
ja rodziłam w lutym a mam 17 lat i sama zdecydowałam czy rodze sama czy z chłopakiem czy bez. Matka nie a była mi potrzebna a nawet ze mną nie przyjechała. Myśle ze ma prawo do wyproszenia jej z sali porodowej.