Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Slub z obcokrajowcem

Polecane posty

Gość gość

Witam chcemy z narzeczonym , anglikiem , pobrac sie w przyszlym roku.Mieszkamy w UK i tu chcialam wziasc slub koscielny w polskim kosciele. Problem w tym,ze on nie ma religii. Wie ktos moze jak to nalezy zalatwic? Czy musial by byc chrzoczony miec komunie itd?

Gość gość
Problem jest tez z tym,ze nie mowi po polsku wiec jak mowic przysiege itd Potrzebny bedzie do tego tlumacz?

Gość łąki pola lasy
i to mi się podoba! tyle się słyszy o polkach z murzynami i ciapatymi, aż wstyd mnie czasem ogarnia, dobrze, że są jeszcze kobiety które wiążą się z normalnymi mężczyznami z zachodu.

Gość gość
Tez jestem w podobnej sytuacji i chcialabym sie dowiedziec :)

Gość gość
moj znajomy Polak bral slub z ateistka (nie Polka). Mieli slub w polskim kosciele na ealingu, ona mowila przysiege po polsku z pamieci, ale ominela zrwoty, ktore byly skierowane do Boga na koncu przysiegi. Mozna wziasc slub w kosciele katolickim z osoba nie wierzaca lub mozna tez przyjac wczesniej wszystkie sakramenty i wziasc jako z osoba wierzaca. najlepiej podzwonic po kosciolach i zapytac. moj znajomy sie zenil juz dawno temu.

Gość gość
ja bralam z turkiem w kosciele i byl to slub jednostronny

Gość gość
Wlasnie jakbym to wygladalo w uk?? ma ktos informacje na ten temat??

Gość Łiłian Szekspr
wziac kretynke za zone czy wziasc oto jest pytanie

Gość gość
HAha polkie to kretynki? Ja bym Ci radzila synek zastanowic sie dlaczego polki co raz czesciej wybieraja obcokrajowcow. Czy nie przypadkiem dlatego,ze z kretynami byc nie chca??

Gość gość
wiem ze wiele Polek wychodzi za murzynow a potem sie murzyn rozwodzi i zaprasza do UK swoja murzynke z ktora juz ma slub