Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieknewlosyodzaraz

Jak dbać o włosy od środka

Polecane posty

Gość pieknewlosyodzaraz

Moje niestety nie rosną od dłuższego czasu :/ nie wiem co się dzieje,ale długość się nic nie zmienia. Stosuję maseczki,odżywki itp by naprawić moje włosy,ale postanowiłam dbać o nie od środka. Co powinnam jeść by zapewnić włosom to czego potrzebują do wzrostu? :)

Gość gość
Bierz witaminy i minerały, poczytaj sobie które są dobre na włosy. Oprócz tego połknij codziennie łyżkę oliwy z oliwek, moje włosy błyszczą jak perły. :P Oprócz tego oczywiście raz w tygodniu olej na włosy, w inny dzień też raz w tygodniu maskę nakładam, a po każdym myciu odżywkę i wcierkę robię w skórę włosy ze 3 razy w tygodniu taką na porost włosów. Przed farbowaniem myję włosy szamponem oczyszczającym z silikonów, później nakładam maskę i po farbowaniu zakwaszam, kolor się nie zmywa, dzięki temu rzadziej farbuję włosy. Są w bardzo dobrym stanie, a jeżeli chodzi o witaminy, minerały i zioła, to ja biorę te na skórę, bo mam bardzo suchą, więc oprócz kremów, olejków i balsamów muszę o nią dbać od środka i zauważyłam, że włosy też mi się poprawiły, ogólnie odkąd poprawiłam sobie morfologię. Ja biorę witaminę c i complex b i piję wapno - na skórę, oprócz tego dodatkowo magnez - zaleca się suplementację magnezu i complex b, bo prawie każdy ma braki. Oprócz tego ja mam ciągle anemię, więc biorę żelazo. Do tego piję skrzyp i pokrzywę - na włosy i paznokcie i ziele fiołka trójbarwnego - oczyszcza organizm z toksyn. Piję dużo wody. I włosy mam naprawdę świetne, mimo że już wiele lat je rozjaśniam. Zrób sobie morfologię i wyrównaj co tam potrzebujesz, pij dużo wody, codziennie szklankę bratka wypij, żeby Cię z toksyn oczyściło :P zdrowiej się odżywiaj, trochę ruchu i od razu się to na urodzie odbija - widzę po sobie. Ale się rozpisałam, trochę z tematu aż zeszłam. :P

Gość pieknewlosyodzaraz
dzięki za odpowiedź! też biorę żelazo,ponieważ mam go za mało :) muszę pomyśleć nad tymi witaminami. Co do oleju robię raz w tygodniu olejkiem łopianowym nie wiem czy to tak samo działa? :) a co z jedzenia jest najlepsze? jakieś sałatki,warzywa,owoce?

Gość warzywa i owoce
Zależy też jaki rodzaj włosów masz... do suchych i zniszczonych, czy przetłuszczających się.... ale szampony najlepsze Dziecinne uważam. Poza tym każdy jest inny i trzeba poprostu eksperymentować... jeżeli zaś chodzi o odżywianie, to nie ma określonych warzyw/owoców, by być zdrowym... trzeba jeść wszystkie go po trochę, zbilansowana dieta. Np. Jedząc codziennie inny owoc lepiej wyjdziesz na tym, niż jedząc codziennie ten sam. Wszystko z umiarem, regularnie i miarę potrzeb, również kosmetyki.

Gość gość
No, mi pomógł dopiero szampon który można kupić w aptece - Biokap. Wszystkie drogeryjne nie dawały żadnego efektu.