Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj dziadek ma emeryture 3100 netto to duzo czy malo

Polecane posty

Gość gość

? Bo dziadek twierdzi ze malo i ze go tusk i inni okradli, bo od lat nie ma rewaloryzacji emerytury. Gdyby rewaloryzowali to mialby teraz okolo 4000-4500

Gość gość
sporo, po co takiego staremu pierdzielowi tyle kasy?

Gość gość
duzo , a ty dostaniesz potem 500, wiesz o tym

Gość gość
Lubi wypic , na maszynach pograc , lubi sie zabawic i na to potrzebuje.

Gość gość
po co takiemu* staremu pierdzielowi tyle kasy?

Gość Ahhhhhha
W niemczech emeryci maja 2-4 tys euro i nikt nie pyta po co im kasa

Gość gość
po prostu przykre jest to że młodzi ciężko pracują, zarabiają grosze, często na umowach śmieciowych, nie stać ich na założenie rodziny, a taki stary dziad ma emeryturę naprawdę kupę kasy i po co mu tyle pieniędzy...

Gość Ahhhhhha
A po co tobie? Mlodemu dziadowi

Gość gość
i po co mu??? jak bedziesz harowac przez 50 lat jak wol to sie potem zastanowisz, z bolami calego ciala czy emerytura ktora sobie wypracowales (i modl sie juz teraz ze bedzie to chociaz 1000zl) bedzie wystarczajaca i odpowiednia za lata harowy.

Jak dla mnie w pelni uzasadnione jest ze starsi ludzie powinni dostawac porzadna kase. Po prostu na to zasluguja i tak powinno byc. Mlodej holocie natomiast jeszcze bym up******il z pensji. I mowie to ja, 30 latek

Gość gość
Ten stary dziad, pracował całe życie, oddawał pewnie lwią część pensji państwu żeby mieć taką emeryturę . I dobrze że ma , nikt mu za darmo nie dał . człowiek chociaż na stare lata po zapieprzu całe życie powinien żyć godnie , Szkoda że tylko mała część emerytów może sobie pozwolić na lepsze życie ..

Gość gość
najsmutniejsze to, że coraz częściej emerytury dziadków są jedynym źródłem dochodu całych rodzin... Twój dziadek ma wysoką jak na nasze warunki emeryturę i bardzo dobrze, zapracował na to ciężką pracą. Teraz tylko musi pożyć 100lat w zdrowiu ;-) Mój tatuś wziął tylko kilka razy swoją wyczekaną emeryturę... my pracując do 67 lat może wcale jej nie dożyjemy ;-(

Gość gość
gość najsmutniejsze to, że coraz częściej emerytury dziadków są jedynym źródłem dochodu całych rodzin... ] prawda! ja widuje nieraz babki (oczywiscie po mezu, bo zadko sie spotyka by kobieta sama dostala tak wysoka emeryture) ktore maja po 2200 emerytury i nie dosc, ze oplacaja swoje rachunki z tego to jeszcze pomagaja w oplacaniu czynszu itp dzieciom i wnuczkom :(

Gość gość
skąd możecie wiedział czy on pracowal cięzko? może wlasnie niewiele robil, tylko dobrze sie ustawil i teraz emeryture ma niezlą. Poslowie tez nic nie robią a kasy maja jak lodu. Tak samo mundurowi po 15latach pracy...

Gość wnooczek
mój dziadek ma prawie 5 tyś, jak twój sobie radzi za takie marne grosze ?

Moj dziadek tez ma wysoka, cos kolo 4 tys. Ale on przez 50 lat pracowal w pogotowiu opiekunczym . Z trudna mlodzieza. W robocie byl po 10-14 h na dobe

Gość gość
Przynajmniej o 1000 za dużo - miałby wtedy tyle samo co młodzi ludzie mający dzieci na utrzymaniu, jeśli każde z rodziców zarabia najniższą krajową. Dziwne żeby jeden dziadek nie mógł się za to utrzymać :o a ma jeszcze o 1000 więcej :o

Gość wnooczek
mój pracował w służbach bezpieczeństwa i też czasami pracował po pare godzin, kiedyś opowiadał jak musiał przesłuchiwać jakiegoś człowieka 19h.

Dopoki polskie spoleczenstwo nie zacznie szanowac starych ludzi, dopoty nikt nikogo szanowac nie bedzie. Na zachodzie emeryci sa jak ksiazeta. W polsce najchetniej kazdy by ich zepchnal do grobu

Gość gość
no i co z tego . Ja nie rozumiem tej zawiści , zazdrości? mentalności polaków - ma lepiej to mu upierdzielić bo czemu ma więcej ode mnie . Jak ktoś jest obrotny , umie pokierować swoim życiem tak żeby mieć dobrze - to niech mu idzie na zdrowie i tyle dwie siostry , oby dwie po studiach , jedna uczy w szkole za grosze, druga pracuje w korporacjach ,doucza się całe życie ,uczestniczy w tym wyścigu szczurów , dorabia się szybko , ma znajomości . Pracuje po 12,14 godzin na dobę od rana do nocy prawie ..ma super samochód, świetne mieszkanie, kasę taką że praktycznie zarabia 15 krotnie więcej od siostry . W rodzinie siostra pracująca kilka godzin tygodniowo w szkole to biedna sierota, bo państwo takie , bo rządy , bo młodzi ludzie nie mają etc . Przeczą sami sobie bo przecież druga może i umie i tyle. taki przykład

Widocznie ta 2 nie ma wygladu ktory pozwalalby jej byc przebojowa i pewna siebie.

Gość gość
pewnie był komuchem, ubekiem i zomowcem, a jego emerytura to nagroda za krzywdzenie Polaków w poprzednim systemie.

Gość gość
ten twój dziadek to pasożyt mundurowy?

Gość gość
a wolny jest twój dziadek ;)

Gość gość
Pewnie stary UBEK!!!!😡 te kutasy maja takie emerutury! 😠