Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żłobek i problem

Polecane posty

Gość gość

Witam posłałam córkę do żłobka do starszaków, bo do przedszkola do 3 latków się nie dostała ponieważ ma 2lata i 7 m. I wszystko było ok do dziś, bo została dłużej dziś i było leżakowanie. Córa nie śpi już w dzień od 8 miesięcy, a wiadomo tam trzeba. I zaczął się problem z zaśnięciem. Tyle od pani się dowiedziałam. A córka w domu mówi, że pani ją uderzyła w rękę żeby była cicho to widocznie nie pomogło więc dali jej smoczek, a oduczyłam ją spać z nim miesiąc temu . Jutro oczywiście zwrócę uwagę panią o to uderzenie i dawanie smoczka czy nie mają innych sposobów ? Ma mętlik jest mi smutno.

Gość gość
Smutno Ci? Ja bym się wkoorwiła, dziecku każą leżeć, żeby mieć chwilę spokoju, następnym razem mogą jej podać coś na uśpienie.

Gość gość
skoro wszystkie dzieci śpią, to wiadomo, że jedno nie będzie się bawić. U mnie w przedszkolu 3latki też leżakują

Gość gość
smoczek dali???? żartujesz??? ale z tym leżakowaniem to jest wszedzie problem, ja przerabiłąm to w zeszłym roku w pzredszkolu, grupa 3 latków, synek lubił przedszkole ale do pory leżakowania... wciąż tylko pytał... a przyjdziesz po mnie przed leżakowaniem... w końcu zatrudniłam nianie żeby do odbierała po obiedzie.

Gość gość
Tak smutno mi i też jestem bardzo zdenerwowana poszła bym już dziś do nich...

Gość gość
Tylko że leżakowanie u niej jest już od 12 :( Tak dali jej smoczek bo płakała i nie mogła usnąć

Gość gość
no spać musi szara polska prl-owska pozostałość...

Gość gość
w żłobkach wyprawiają cuda myslą że są bezkarni bo dzieci za małe można zawsze powiedzieć że dziecko wymyśla bo jest takie małe. Idź i zrób tam raban co to za metody jeszcze jakis obcy smoczek dziecku do buzi dawać

Gość gość
u mnie jest od 11:30 do 13:00, a potem obiad

Gość gość
i pomógł ten smok? zasnęła?

Gość gość
inne dzieci śpią, tylko dziecko autorki nie.

Gość gość
właśnie pewnie jeszcze jakiś przechodni smoczek jeszcze....

Gość gość
Tak pani powiedziała że trochę walczyła i zasnęła. W domu dziecko zaczęło opowiadać i mówić że nie chciała spać i płakała głośno pani kazała być cicho i uderzyła w rękę i potem dał smoczek i zasnęła.

Gość gość
A z kąd mieli tego smoka?

Gość gość
Skąd? Nie wiem dziecko takich szczegółów nie mówi ma 2 l. 7 m.

Gość gość
No nie mówię? Jak w hodowli, jedzą wszystkie o tej samej porze, śpią o tej samej, zero autonomii czy poszanowania dla indywidualnych potrzeb :O Wiadomo że się nie można nad każdym indywidualnie rozczulać, ale takie dziecko od małego się uczy, że jego głos nic nie znaczy, że jest bezradny. Jak ten świat ma się zmienić, jak od małego uczy się dzieci siedzieć cicho i znosić wszystko co się im nakazuje?

Gość gość
a jak sobie wyobrażasz organizacyjnie, że np. połowa dzieci jest śpiąca, połowa chce się bawić, a jest tylko 1 pomieszczenie.

Gość gość
Zgadza się, wiem że to nie jest wina pań opiekunek, tylko systemu i organizacji. Panowie posłowie sobie premie wypłacają, a dzieci jak w kurniku. Tu jest właśnie mowa o tej bierności, ludziom się wydaje że nic nie mogą z tym zrobić, że ich głos się nie liczy, jeden może nie, ale setkę tysięcy już usłyszą. Głośno mówiąc o tym, pomału można wprowadzać lepsze zmiany, a tak każdy siedzi cicho, tylko psioczy pod nosem, jaki to ten kraj, ludzie, czy cokolwiek innego, jest beznadziejny. I niestety tego uczą się dzieci również :O

Gość gość
no skoro szczegółów nie mówi to nie wiadomo czy pani uderzyła Ją w rękę:)

Gość gość
Nie czepiaj się mówi na tyle na ile potrafi i nie ma problemu ze zrozumieniem jej i dogaduję się, a skąd smoczek ? Powiedziała że pani dała przecież taki maluch nie lata za panią i kuka co wyciąga i skąd.

Gość gość
Skoro się oduczyła to mogła nie brać:)a na Twoim miejscu jutro bym sobie z ta opiekunką pogadała!!!

Gość gość
To dopiero miesiąc odkąd nie ma smoczka, no tak mogła nie brać ale to tylko 2l,7m dziecko jeśli przed dała jej po ręce to wzięła tego smoczka ze strachu nie wiem i nie dowiem się jak było czym być może straszyły ? Oczywiście jutro ostra rozmowa.

Gość aagula8
to jakaś masakra.!!! W prywatnym przedszkolu do którego chodziła moja córka od 2,5 roku część dzieci spała a część nie.Te które nie chciały spać miały inne zajęcia z panią w salce obok-jakieś czytanie książeczki itp.Nic na siłę!!!! dziecko ma i tak za dużo stresu. Nie odpuszczaj tego.