Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karmienie piersią a stałe pokarmy

Polecane posty

Gość gość

Mój synek za 2 tyg skończy 5mc. Karmię go cały czas piersią. Od jakiegoś czasu zaczął jeść co 2-3h w nocy, w dzień też. Odciągam mleko i wiem ile wypija. Przeważnie 150-200ml. Jak o 19 zje 200ml to już o 22-22:30 wypija 130-150 potem o 2 też 150ml i o 5:30 tyle samo. Kiedyś przesypiał od 19-3-4. Wiem że rośnie i potrzebuje więcej kalorii, a na wprowadzenie kaszy manny jest za wcześnie. Kupiłam kleik ryżowy i zastanawiam się czy można dać mu do mleka ze 3 łyżki na noc zeby dłużej pospał. Jak podajecie drogie mamy swoim dzieciom kasze manne, na wodzie czy na mleku?

Gość gość
ja dawałam na wodzie,bo nie chciało mi się sciagac mleka.wolałam jak dziecko ssało od razu z cycka.kupowałam kaszki holle

Gość gość
ja ze swoim synkiem miałam tak samo, jak był mały ładnie w nocy spał ,a potem się zaczął budzić co 2, 3 godz. ja od 5 mc zaczęłam wprowadzać słoiczek a pod koniec 5 dodawałam kasze manna do niego. nie dodawałam kaszy do mleka tylko do obiadku słoiczkowego. gotuje kasze i do posiłku daje 1 mała łyżeczka karmie piersiąc dalej, rośnie ładnie , pytałam lekarki czy mu podawać jakies kaszki ale powiedziała żeby go nie tuczyć bo dobrze wygląda. 6 mc- 8200