Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angie345

pomocy

Polecane posty

Gość angie345

Biorę tabletki antykoncepcyjne. Dostałam okres o 23 godzinie wieczorem i nie wiedziałam,że trzeba wziąć już o tej godzinie, dlatego wzięłam o godzinie 14 , następnego dnia. Od tamtej pory biore codziennie o 14. Czy te tabletki mnie chronią,

Gość gość
Tak. Od pierwszej tabletki. Pierwszej tabletki nie musiałaś przyjąć o tej samej godzinie, kiedy pojawił się okres. Ale na przyszłość zastanów się czy środek dnia jest odpowiednim momentem na pamiętanie o przyjęciu tabletki. Najlepiej brać rano albo wieczorem - pierwsza czynność po wstaniu albo ostatnia przed położeniem się do łóżka.

Gość angie345
no wiem wiem, nie mam z tym problemów,bo nie opuściłam ani jednej jeszcze,ale bałam sie,że nie chronią skoro wzięłam tak późno. Teraz chłopak nie kończy we mnie,bo boimy sie,że będę w ciąży i wyciąga przed wytryskiem.

Gość gość
Przy pierwszych opakowaniach z reguły pamięta się o tabletkach. Problem jest potem, kiedy pojawia się rutyna, wtedy łatwiej zapomnieć. Ile dni temu wzięłaś pierwszą tabletkę? Jakie to tabletki?

Gość angie345
pierwszy blister wzięłam miesiąc temu, teraz zaczynam drugi tydzień drugiego blistru. Naraya plus

Gość gość
Do tabletek dołączono ulotkę. Tam jest WSZYSTKO napisane. Naprawdę wydaje Ci się, że przy drugim opakowaniu jeszcze nie jesteś zabezpieczona?:o

Gość angie345
no niby tak, czytałam ją 100 razy, ale panikara ze mnie i wole zapytać sie 100 razy niż ''wpaść''

Gość gość
Ulotka jest bardziej wiarygodna niż ludzie na forum.

Gość gość
Tabletki nie zabezpieczają bzykania na 100%